Millainen kämmenmikro kannattaisi hankkia?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Esa Vuolas, 24/3/03.

 1. Esa Vuolas

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/2/03
  Viestit:
  475
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  Nyt alkaa pikkuhiljaa olemaan uuden PDA:n hankinnan aika, mutta vielä en oikein tiedä, että minkäköhän vehje sitä kannattaisi ostaa.
  Ainut varsinainen "pakko-olla" on bluetooth, jotta pääsee nettiä selailemaan ilman ylimääräisiä johtoja tai infrapunavirityksiä kännykän kanssa.

  Kannatatteko itse Palm OS:ää vai Windows CE:tä? Itse tykkään mielummin Palmin softasta, mutta huonoa on multimedia ominaisuudet, tosin eihän se olekkaan kämmenmikron päätarkoitus.

  Eli, jos omistatte jonkin uudehkon PDA-laitteen, niin voisitteko mahdollisesti laittaa käyttökokemuksia, plussia sekä miinuksia tänne näin, niin saisin ehkä vähän osviittaa omiin hankintoihini. :)
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos tuollainen käyttötarkoitus, ja mahdollisesti muitakin internet pohjaisia asioita käyttää, niin voisi harkita laitetta missä olisi integroitu GSM mokkula?
  Onko laitteella olosuhde (kestävyys) vaatimuksia.
  Tominta aika vaatimuksia, riittääkö päivä?
  Mihkä käyttöön sitä tarvit, tuon selailemisen lisäksi? (tällöin tulee mieleen Matkapuhelin valmistajien laitteet esim SE p800)
   
 3. Esa Vuolas

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/2/03
  Viestit:
  475
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  iPhone 4S
  Ei mitään varsinaisia ksetävyys vaatimuksia, kunhan nyt ei mene rikki aivan pienestä.

  Päivä melkeimpä riittää, kyllä se aina latauksessa on, kun himassa on.

  No tuota, hyvät kalenteri ominaisuudet pitäisi ainakin löytyä, ja jos ei lasketa mukaan integroitua gesmiä, niin osoitteistot, kalenteri sekä muut tiedot pitäisi olla mahdollista synkronoida PDA<->S55.

  Mikäs käyttöjärjestelmä tuossa P800:ssa on? (En nyt justiinsa jaksa tarkistaa) :p Ja löytyykö siihen paljonkin ohjelmia? Eli ohjelmien ILMAINEN saatavuus on myös melko tärkeä kriteeri hankinnassa..
   
 4. Tapi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  467
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z
  Jos BT on vaatimuksena osta Tungsten.
  Sulla toimii vanhat softat siinä.
  Tungstenista löytyy jo multimedia ominaisuuksia, mm. mp3:set soi mukavasti. Ja näyttö on todella hyvä, ei kalpene enää PocketPC laitteiden rinnalla.

  (Tai osta multa m505 ja siihen BT-kortti :) )
   
 5. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6945
  Tykkäykset:
  37
  Puhelinmalli:
  Monta
  Symbian 7.0 + UIQ

  samaa suosittelisin minäkin, eli Tungsten T kehiin vaan.
   
 6. escobar

  escobar Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2310
  Tykkäykset:
  0
  Millä perusteella? Paljonko olet käyttänyt esim. Palmia? Tai Pocket PC:eetä?
   
 7. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6945
  Tykkäykset:
  37
  Puhelinmalli:
  Monta
  Palmia hiplailen joka päivä, Pocket Pc:tä koittanut.
   
 8. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Tungsten T:tä kehiin vaan. Entisenä (mustavalko) Palmien käyttäjänä ja useamman PocketPC:n omistaneena (iPaqqeja ja Jornada) ja niitä ahkerasti käyttäneenä olen erittäin tyytyväinen paluuseeni Palmien pariin. Softaa on omiin tarpeisiini paljon ja toiminta on vakaampaa (ja toiminta-aikaa moniverroin). Lisäksi Tugsten on kivan kokoinen ja köykänen kuljettaa mukana. Bluetoothilla synkkaus työPC:n ja kotiPC:n kanssa sujuu helposti ja varmasti samoin kuin mobiiliyhteydet 8910:n kanssa.
   
 9. mjkall Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  22/12/02
  Viestit:
  727
  Tykkäykset:
  44
  Kämmenmikro

  Kokemukseni Tungstenistä myönteiset. Nyt tuli juuri ilmainen Realplayer. BT toimii kuin unelma. Wap-selain aivan ihana, WEB:kin ihan kiva korvessa, pääsee noin 1/5-1/3-datamäärällä hiukan sivuja värillisinä pläräämään. WAP-selain menee ainakin Soneralla web-gaten kautta, mutta kovin pihi datalaskurin mukaan. Kamerankin jo saa (Veo), lisämuistikortilla 32MB saa 1/2 tuntia MP3-tason musiikkia ja tavallinen nauhuri kestää yli kaksi tuntia. Akku tuntuu kestävän kirkkaalla taustavalolla ja BT+internet päällä 3 joskus melkein 4 tuntia. Taustavalolla tuntuu olevan aika iso merkitys. Illalla voi säätää himmeäksi, muuten ihan häikäisee. pikselit 320x320 ja värit 65t riittävät hyvin. Aika hyvä ostos ja ainakin Helpjetissä aika edullinen jo. Käyttöönotossa joku kokeneempi voisi olla hieman auttamassa.
   
 10. Tobler

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/1/03
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Minulla on käytössä Fujitsu-Siemens Pocket Loox 600 kämmenmikro sekä Siemens S55 puhelin.

  Looxissa on Microsoftin Pocket PC 2002 käyttöjärjestelmä joka on todella hidas, hankala ja ikävä. Laitteena Loox on erinomainen, siinä on sisäisenä bluetooth, IrDA, MMC ja CF korttipaikat sekä tietysti värinäyttö.

  Olen saanut DNA GPRS yhteydet toimimaan sekä bluetoothin että IrDAn kautta. Sillä pääsee www sekä wap sivuille, POP/IMAP sähköposteihin sekä MSN messengeriin. Laitteen mukana tulee myös muutamia hyviä ohjelmia, mutta myös internetistä saa ladattua joukon ilmaisohjelmia (IRC, telnet, RealPlayer, mp3 soitto-ohjelmia jne).

  Puhelinnumeroita voi synkronoida S55:n kanssa sekä netistä voi ladata soittoääniä, java pelejä yms. kämmenmikroon josta ne voi edelleen siirtää puhelimeen bluetoothilla tai IrDAlla.

  Itse käytän kämmenmikroa myös 256Mb CF muistikortilla ja kuuntelen sinne tallennettua mp3 musiikkia. Vielä kun saisi toimivan/ilmaisen SSH clientin. Toisaalta Linux olisi houkuttelevampi suoraan kämmenmikrossa...

  --
  Tobler
   
 11. tanheis

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Itse ostin Compaq Ipaq H3630:n jokunaika sitten.
  Siinä oli alunperin PocketPC 2002 mutta vaihdoin sen Linuxiin jokinaika sitten.

  Löytyy oma versio, joka on helppo flashata ja softaa löytyy kivasti kuten www-selaimia, irc clienttejä, messenger clienttejä ja tietty mailisoftatkin.
  Mediaplayereitä kuten mplayer, xine jne. Toistaa mp3:t mpeg. divx:t jne.

  Löytyy kalenterit ja tarvittavat softat ja ne voidaan downloadata suoraan laitteeseen netin kautta ilman tietokonetta! Toisin kuten Pocket PC käyttiksessä! :D
  Itselläni on CF tasku, jossa 256MB muistikortti joka on kiva lisä ohjelmille ja mp3/video tiedostoille.

  SSH toimii suoraan, koska on consolikin josta ssh käskyllä kuten tavallisesti Linuxissa ;)
  Ajurit on tehty kaikille laajennustaskuille irda:lle wlanille bluetoothille jne.

  Linux projekti on Compaq:n nykyinen HP kai niin sponssaamaa joten ei ole ihme, että kaikki on saatavissa ja hyvällä mallilla ja etenemässä kovaa vauhtia ja uusia versioita tulee.

  Uusi versio on helppo päivittää, kun riittää vaan synkkaus teline ja seria kaapelilla tietokoneeseen josta sitten terminaaliyhteydellä hoitaa flashausksen.. Flash tiedosto voi olla tietokoneella tai laitteen CF kortilla.

  Annetaan vaan PDA:n Linux bootloaderiin käsky flashata tietty image ja se tapahtuu.
  Jos se menee pilalle, esim sählöt menee tai jotain niin ei ole haittaa.. Bootloaderi, kun on koneessa sen voi aina tehdä uusiksi ;)


  Lisää tietoa Linuxista PDA laitteisiin
  www.handhelds.org

  Kuvia omasta Ipaq:sta Linuxin kanssa
  http://t-heisk.net/ipaqlinux
   
 12. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9659
  Tykkäykset:
  429
  Jostain syystä noi Palmit ei koskaan ole oikein sytyttäneet.

  Valintani olisi siis joku Pocket PC -laite. Etuina paremmät värinäytöt ja käyttöjärjestelmästäkin pidän enemmän kuin Palmin vastaavasta.

  Toki Palmilla on täälläkin mainitut omat hyvät puolensa, mutta minä en nähnyt niitä ratkaisevan tärkeiksi omalla kohdallani.
   
 13. tanheis

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Niin ja PocketPC laitteisiin on mahdollista asentaa Linux, joka on vartavasten rakennettu PDA laitteita varten. On nämä PDA laitteita varten tehdyt Window managerit ;)
  Ja toimiihan tietty KDE/GNOME myös, joskin pidän blackboxista/fluxboxista ja nehän toimivat vallan mainiosti PDA laitteella! :)

  PocketPC:lle kaikki on maksullisia "lähes" ja Linuxille lähes kaikki ilmaisia ja softat on käännetty suoraan armille sorsista ja niinhän voi tehdä itsekin hyvästä Linux ohjelmasta ;)


  Tässä on laitettu bluetooth Opieen..
  ipkg on sellane helppo asennus softa, joka on osa Opiee eli ipkg install paketti ja se asentuu.

  http://www.connecteduser.com/a006.php


  Muuten tosta PocketPC käyttiksestä.. Saakohan siinä näytön kuvaa käännettyy 90 astetta et olis leveempi selaimille ja tekstinkäsittelyyn/taulukkolaskentaan?

  Linuxissa pitää pohjassa kuvakkeen kohdalla saa valita miten ohjelma toimii.. Eli onko pysty vaaka tai ylösalaisin jne.. :)
  Tallentaa asetukset joka softaan.. Nettiselaimessa MUST!
  Meni hermot Pocket Internet Exploreriin sen takia ku ei ollu sitä ja muutenkin se oli hitaampi, ku Linuxin selain esim. Konqueror. Niin ja Linuxiin on monia selaimia joita voi käyttää :)
   
 14. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Paremmat värinäytöt??? -oletko nähnyt Tungstenin näyttöä tai verrannut esim. iPaqin vastavaan? Laadultaan ovat samalla viivalla, mutta Tungstenissa on muistaakseni enemmän pikseleitä vaakatasossa kuin iPaqissa, joka tekee näytöstä tarkemman. Ja jos tykkää tuosta Start(Käynnistä ) -namiskasta joka on Windowsien alareunassa niin voit toki netistä ladata samanlaisen Palm OS:lle. Palmissa (TT) ei ole niin suurta merkitystä ruudunkääntö softalle koska pikseleitä on molempiin suuntiin samanverran.
   
 15. tanheis

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  PDA - Linuxin kans

  + Multimedia ominaisuudet. Mp3, Divx, Avi, Wma, Quick time, yms.. toimivat codec:lla
  + Paljon hyviä ohjelmia ja ovat ilmaisia.
  + Paljon hyviä pelejä "ilmaisia" kuten Monkey Island 1-2, Sam & Max Hit The Road, Doom, Quake
  yms jne. ja lisää tulee kokoajan.

  + Tulee nopeasti uusia versioita tiheään, joten bugit saadaan nopeasti korjattua.
  + Voit itse muokata käyttiksetä omalaatuisen. Voit käyttää myös tavan Linuxin window
  managerejakin jollet halua pitää PDA laitteelle tehtyä käyttöliittymää.
  + Kokoajan käännetään tai käännä vaikka itse Linux softaa/pelejä laitteelle, joten ohjelma skaala
  kasvaa kokoajan huimasti!
  + Ei tallenna monien ohjelmien asetuksia ja kalenteri merkintöjä yms laitteen keskusmuistiin
  kuten PocketPC eli resetointi ei tuhoa asennettuja ohjelmia tai tehtyä juttuja. Tietty Pocket
  PC:ssä voi asentaa kans CF kortille mutta kaikki työpöydän kuvakkeet ja ohjelmien asetukset
  on laitteen SDramissa joka tyhjenee.

  On myös isompi Intimate Linux projekti, joka on oikeastaan täydellinen Linux paketti ja se perustuu Debianiin.
  Se viekin jo yli 100MB tilaa ja asennetaan CF kortille.. Vois ostaa 1GB microdriven :)
   
 16. tanheis

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Esim. Compaq paransi Ipaq:n näyttöä ja uusin on transreflective TFT ja vie vähemmän virtaa ja on paljon kirkkaampi verrattuna edellisiin.
  Niin ja bluetooth/wlan sis.rakennettuna sekä 400Mhz prossu ja saa pcmcia kortit toimivat laajennustaskun avulla nätisti kuten kaikki memory stick ja muut muistikortti tyypit. ;)
  + Ja saahan niihin Linuxin enkä tiedä saako samaa Palmeihin vielä.. Ja dualbootilla voi ajaa Linux/PocketPC samalla laitteella ;)
   
 17. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9659
  Tykkäykset:
  429
  Sanotaan että vasta Tungstenin myötä Palm on vihdoin päässyt Pocket PC-laitteiden tasolle näytön suhteen, mutta tuskin PocketPC-laitteiden valmistajatkaan laakereilla lepäävät. Eli vastaisku on tulossa jollei ole jo tullut. (En seuraa täysipäiväisesti PDA-markkinoita.)

  Mutta en suinkaan väitä, että PockePC-laitteet ovat jotenkin absoluuttisesti parempi kuin Palmit. Jos on onnellinen Palmin käyttäjä, hyvä niin! :)
   
 18. escobar

  escobar Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2310
  Tykkäykset:
  0
  No jos sanon omaa mielipidettä näin suoraan niin se että "hiplaa" jotain laitetta (niin kuin sanoit) joka päivä on vähän eri juttu kuin että sitä tosiaan käytetään johonkin. Joten....

  Ja vaikka en ole mikään M$-friikki niin täytyy sanoa että sitä mitä on tullut käytettyä molempia (Pocket PC:tä & Palmia) niin kyllä Pocket PC on parempi mun mielestä.

  Lähes joka päivä käytän iPAQ h3970, todella hyvä näyttö, nopea käyttis, paljon muistia, akku kestää suht pitkään, Bluetooth toimii hyvin puhelimen (sekä Nokia & Ericsson) kanssa.
  NetOP on yksi hyvä ja minulle tärkeä ohjelma, varmaan löytyy vastaavia Remote Control -ohjelmia Palm:ille kanssa?

  Noh, tämä oli minun mielipide asiasta, en ole niin varma että tästä oli mitään hyötyä hänelle joka aloitti tämän keskustelun, mutta sain kuitenkin sanottua. :)
   
 19. tm

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  48
  Tykkäykset:
  0
  Tässä onkin jo tuotu monia PocketPC:n ja PalmOS:n (ja tietysti myös Linuxin) puolia esille. Pari asiaa minua vielä kiinnostaisi:

  Miten esim vielä Tungstenissa käytössä oleva Graffiti eroaa PocketPC:n JOT:sta? Uusimman MikroBitti -lehden mukaan Palmin uudessa Zire71:ssä olisi myös tuo JOT. Kumpi on parempi ja miksi?

  Miten eri laitteita käyttäneinä vertailette Bluetoothin käyttöä, käyttöönottamista ja asetuksien tekemistä näissä ympäristöissä?
   
 20. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Palmin graffiti on ikänsä takia paremmin syöpynyt selkärankaan, joten pidän sitä itse parempana. PocketPC:n kanssa pitää hetki miettiä että miten se tässä menikään, mutta sitten sekin sujuu ihan hyvin. Uusille käyttäjille tuosta yhtenäisyydestä on hyötyä ja me wanhat veteraanit saamme vain tottua uusien laitteiden "vääräoppisuuteen". Kai tuo JOT on joskus yhtä hyvin pinttynyt kuin Graffitikin.

  Palmissa ihan älyttömän helppoa ottaa (puhelin-)asetukset käyttöön, eikä ne nyt PPC:ssä ole paljoa vaikeammat. En kuitenkaan usko että ensikertalaiselle (ei tekniselle!?) kummassakaan onnistuu ilman yritys+erehtyminen -käytäntöä. Tosin tästä foorumista varmasti löytyy apua ongelmaan jollei itse pärjää.
   

Jaa tämä viestiketju