Millä prepaidilla telealeen?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja lefthook, 26/12/06.

 1. lefthook

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/12/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Millä prepaid-liittymällä toimii esim. teleale sun muut ulkomaannumerot? Ostin Joulukiireessä Kolumbuksen prepaid-liittymän ja nyt siitä ei ole muuhun, kuin pyyhintään... Oisko Sonera Easy toimiva?
   
 2. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6895
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
 3. lefthook

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/12/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Ei pääse tuosta brosyyristä selvyyteen. Kai on soitettava ja kysyttävä.
   
 4. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Todennäköisesti Easy on kuten muutkin suomalaiset prepaidit, jossa ko. liittymän omistaja on pakotettu käyttämään oman operaattorin ulkomaanpuhelusuuntia suolisine hintoineen.

  On kyllä muuten todella sekavat sivut Teliasoneralla, mistään ei löydy minkäänlaista mainintaa paljonko Easyllä soitetut ulkomaanpuhelut tiettyyn kohdemaahan varmuudella maksavat. Toki hinnatkin ovat sitä luokkaa, ettei kyllä ole kovin mielekestä Teliasoneran kannalta niitä mainostellakaan :)
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  EASYlla ulkomaille soittaminen maksaa mpm (0,16e/min) + upm ja EASY käyttää oletuksena (plussaa käytettäessä) Soneran 990-hinnastoa. Hyvin vaikea päätelmä. ;)

  Viimeksi kun EASYa testailin niin oli siellä muistaakseni muitakin (suurimpia) ulkomaanpuheluoperaattoreita vaihtoehtoina. Harmi kun ei ole EASYa jolla testata ja varmistaa onko näin (edelleen). Eksoottisemmat ulkomaanpuheluoperaattorit jäävät varmasti EASYllakin haaveeksi.
   
 6. lefthook

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/12/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Onkos sitten kokemuksia prepaid GoMobilista? Rajoitettu myös? En R-kioskin linkistä kyllä löytänyt kieltoja telealen suuntaan. Normaali olis matkapuhelimeen ilmeisesti 0,25 + maahinta.

  Ei taija saaha ulkomaiselle väliaik. liittymää, jolla soittelis halvalla ulkomaille?
   
 7. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Hotcomin palveluun pääset kaikista liittymistä, myös kaikista Prepaid-liittymistä. Ulkomaanpuheluosuuden joudut tietysti ostamaan erikseen eli sitä ei veloiteta Prepaid-liittymäsi saldosta. Jos puheluita on enemmän kuin muutama niin kannattanee harkita. Tällöin saisit Kolumbus Prepaidillekin käyttöä. Onhan se sentään edullisin Prepaid-liittymä markkinoilla.
   
 8. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Prepaidista ei ole, mutta Go:n laskuliittymällä voi soittaa vain Go:n omia ulkomaanpuheluja. Lisämausteena Go tarjoaa myös reititys- ja laskutusvirheitä.
   
 9. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Kyllähän tuon voi helposti arvailla / päätellä, koska sama käytäntö on ilmeisesti kaikilla(?) muillakin prepaid-liittymiä tarjoavilla operaattoreilla Suomessa. Mutta korostinkin sanaa varmuudella, koska tuosta ei Teliasoneran sivuilla ole missään selvää mainintaa.

  Toki voihan se joistakuista olla mukavaa ja jännittävää kokeilla ensin soittaa summanmutikassa ulkomaannumeroon ilman että etukäteen on mitään varmaa käsitystä hinnoista, ja sitten jälkikäteen hämmästellä että oh-hoh olipas taas ihanan kallista! :)
   
 10. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Ilmeisesti tuo prepaid-ominaisuus Hotcomin palvelussa erottaa sen edukseen taannoin Ficoran suunnalla älämölöä nostattaneeseen Telealen palveluun nähden?

  Itse toivoisin Hotcomin palveluun ehdottomasti suomenkielisiä tiedotteita ja jonkinlaista seurantaa puheluiden kestosta ja kokonaiskustannuksista. Ihme, ettei kukaan ole vielä älähtänyt tästä viralliselle taholle.

  Toki hinnat ovat sitä luokkaa, että ihmetyttää miten niinkin halvalla voi joku toteuttaa niin laadukkaita palveluita (äänenlaatu ulkomaanpuheluissa ok, pikavalintamahdollisuus eniten käytetyille ulkomaannumeroille, maksaa voi ilman luottokorttia jne.).
   
 11. irritus

  irritus Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/1/05
  Viestit:
  1819
  Tykkäykset:
  317
  Puhelinmalli:
  Nokia 6630, 700, N-Gage, Siemens M35
  Ei varsinaisesti prepaid-tyyppisyys vaan se että palvelusta tehdään aina erikseen sopimus. Huomaa että sopimuksen tekijän ei tarvitse välttämättä olla sama kuin palveluun käytettävän puhelinliittymän haltija.

  Teleale yritti laskuttaa liittymänhaltijalta palveluita, joista liittymänhaltija ei ollut tehnyt sopimusta. Pikemminkin päinvastoin - liittymähaltija oli saattanut estää liittymästä soitetut ulkomaanpuhelut - ja tätä pystyi kiertämään niin kauan kuin Teleale toimi väärässä numerosarjassa. Tämä oli paitsi määräystenvastaista, myös taloudellinen riski Telealelle koska liittymänhaltijan riitauttaessa laskun Telealelta jää rahat saamatta puheluista.
   
 12. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  No eiköhän jokainen operaattori käytä oletuksena omaa ulkomaanpuheluoperaattoriaan jos sellainen löytyy. Ei siinä mitään arvailua tarvita. Mahtaisi olla hyvää bisnestä ohjata puhelut suoraan kilpailijan kautta tai poimia arvalla se ulkomaanpuheluoperaattori.

  On totta ettei siellä EASYn hinnastossa ole ulkomaanpuheluiden kohdalla suoraa linkkiä 990-hinnastoon, mutta ne molemmat hinnastot löytyvät saman valikon alta vierekkäin.
   
 13. sorsa Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/2/03
  Viestit:
  430
  Tykkäykset:
  0
  http://www.ficora.fi/attachments/suomi_M_Q/1156442680745/Files/CurrentFile/paat_Sonera_0702.pdf

  "Yhteenliittämispäätöksen 21.1 § koskee markkinavoimaltaan huomattavaa(HMV) teleyritystä. Liikenne- ja viestintäministeriö määrää viestintämarkkinalain 5 §:n 5 momentin mukaan ne teleyritykset, joilla on huomattava markkinavoima. Liikenne- ja viestintäministeriö on 24.7.2002 määrännyt, että Sonera Oyj:llä on huomattava markkinavoima paikallis-, kauko-, ulkomaan- ja matkapuhelintoiminnassa.

  Ulkomaanpuheluiden laskutus hoidetaan käytännössä siten, että Sonera laskuttaa soittajaa ulkomaanoperaattorilta puhelun aikana saamiensa laskutussykäysten perusteella, tai ulkomaanoperaattori laskuttaa itse soittajaa ulkomaanpuheluosuudesta Soneralta saamansa soittajan numeron perusteella.

  Sonera on katsonut, ettei sen kannalta ole taloudellisesti eikä teknisesti mielekästä toteuttaa kaikkien eri laskutusjärjestelmillä toteutettujen ulkomaanpuheluita tarjoavien operaattoreiden palveluita. Sonera kuitenkin toteaa edelleen, että teknisesti olisi mahdollista toteuttaa sellaiset ulkomaanpuheluiden palvelut, joiden taksat saadaan puhelun aikana sykäyksinä ulkomaan operaattorilta.

  Soneran Easy -palvelu perustuu puhelujen maksamiseen ennakolta, joten niiden ulkomaanliikennesuuntien avaaminen, joissa kyseinen ulkomaanoperaattori laskuttaa ulkomaanpuheluosuuden suoraan soittajalta jälkikäteen, ei Viestintäviraston näkemyksen mukaan ole palvelun luonne huomioon ottaen aivan välttämätöntä. Soittajan ei tarvitse antaa Soneralle yhteystietojaan käyttäessään Easy -palvelua, joten soittajan jälkikäteislaskutus ei myöskään olisi mahdollista kaikissa tapauksissa.

  Toisaalta Viestintävirasto toteaa, että Soneralla ei ole perustetta olla avaamatta tällaisia liikennesuuntia, jos kyseistä palvelua tarjoava ulkomaanoperaattori näin haluaa. Ennen palvelun avaamista kyseisen ulkomaanoperaattorin ja Soneran on sovittava avaamisen teknisestä toteuttamisesta ja muun muassa siitä miten estetään niiden liittymien liikenne, joiden laskutusosoite ei ole kyseisen ulkomaanoperaattorin tiedossa.

  Edellä esitetyillä perusteilla Viestintävirasto katsoo selvitetyksi, että Soneran menettely tarjoamastaan GSM Easy -palvelusta soittaa ulkomaanpuheluja vain Soneran ulkomaanverkon kautta on vastoin yhteenliittämispäätöstä.

  Viestintämarkkinalain 35.2 §:n ja 42.1 §:n nojalla Viestintävirasto velvoittaa Soneraa tarjoamaan 1.4.2003 mennessä GSM Easy -palvelun käyttäjälle mahdollisuuden valita käyttämänsä kansainvälinen telepalvelu niillä ulkomaantunnuksilla, joiden käytön yhteydessä Sonera saa ulkomaanosuuden hintatiedon puhelun aikana sykäyksinä ulkomaanoperaattorilta."
   
 14. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  Niin. Toisaalta mainitset, ettei arvailuun ole tarvetta, mutta kuitenkin aloitat lauseesi "No eiköhän... jos..." :)

  Itse arvostan sitä, että asiat kerrotaan selkeästi ja tarkasti, jottei itse tarvitse turhaan pähkäillä pikkuasioiden takia ja soitella asiakaspalveluun. Teliasoneran toteutus tämän suhteen on kyllä kaikkea muuta kuin selkeä.

  Tosin eipä TS ole yksin, esim. Kolumbuksen sivuilta heitetään ulkomaanhinnaston linkkiä klikattuaan Elisa.fi:n etusivulle (toki ohjeissa selkeästi mainittu, mitä ulkomaansuuntia ei voi käyttää) ja Sauniksen prepaidin käyttöohjeissa vain maininta, että Sauniksen omaa 991-numeroa on mahdollista käyttää muttei sitä, voiko jotakin muuta suuntanumeroa myös.
   
 15. lefthook

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/12/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  No tuo Hotcommihan näyttää käyvältä. Toivottavasti raha siirtyy POP:sta nopsaan Ålandiin. Se ois sitten 0,069 + rate.
   
 16. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  POP = PaikallisOsuusPankki? Siellähän olisi ollut suora tilinumero Hotcomin OP:n tilille: Osuuspankki bank account: 506203-2128857.

  Itse voin suositella lämpimästi ko. palvelua eritoten asiakaspalvelun osalta; ystävällistä ja nopeaa. Ja hinnat tosiaan on todella edullisia ja yhteydet toimivat moitteetta 99% soitetuista puheluista.
   
 17. lefthook

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/12/06
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Paikallis Osuus Pankki ja Osuuspankki ei istu samassa veneessä. Tuli riitaa aikanaan. Tuo on pelkän Osuuspankin numero muuten, jos jollakulla kömmähtää.
   
 18. espenleka

  espenleka Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/12/04
  Viestit:
  3304
  Tykkäykset:
  0
  No niinpäs onkin, nuo POPithan on nykyään niitä Koivunlehtipankkeja. Vaan eipä tuossa kauaa mene kahden suomalaisen pankin välisestä rahansiirrosta ollessa kyseessä, 1-3 arkipäivää yleensä.
   

Jaa tämä viestiketju