Millä perusteella valitset/ostat puhelimesi ym

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja PPi, 18/7/07.

 1. PPi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/04
  Viestit:
  65
  Tykkäykset:
  16
  Puhelinmalli:
  Sony, Samsung, HTC
  Periaatteessa tämä voisi olla muutaman vaihtoehdon pollaus, mutta kysytään nyt vapaamuotoisemmin miten ihmiset päätyvät tavallisimmin jonkin tietyn puhelinmallin omistajiksi. Kaverin/kauppiaan suosituksesta? Nettifoorumeiden perusteella? Kirjoitettujen arvioiden vaiko ihan vain saadakseen uusinta hottia tai tiettyjä uusia ominaisuuksia?

  Kimmoke tähän kyselyyn on oma whinetykseni, sillä mielestäni puhelinkauppa on aika pitkälle sian ostamista säkissä. Ymmärrän toki syitä miksi näin on, mutta käytännössä tuotteen lopullisesta sopivuudesta/toimivuudesta ei voi kokeilematta kertoa juuri mitään. Ja koska kivijalkakaupan setä/täti ei tuotetta kokeiltavaksi anna, on loppujen lopuksi aivan sama hakeeko sitä henkilökohtaista "palvelua" sitten ystävälliseltä kauppiaaltaan vaiko tilaa saman tuotteen edullisemmin jostain verkkokaupasta. Kännykkä on siitä ikävä tuote että kerran kokeiltuna siihen jää tietyt "jälkensä", etenkin nykyaistaisten älypuhelimien saralla.

  Joku puhelinkauppaa työkseen tekevä kertoo toivottavasti myös oman mielipiteensä tähän. Tarkoitus ei ole mitenkään halveksua kauppiaita, vaan todeta tilanne sellaisena kuin itse sen koen.

  Oma mielipiteeni, mutta loppujen lopuksi matkapuhelin on kehityskaaren aikanansa tainnut muuttua koko ajan lähemmäksi päivittäistavaraa kuin kestokulutushyödykettä, jolloin sen oletettuun kestävyyteen tai toimivuuteen kiinnitetään koko ajan vähemmän huomiota. Ja valmistajat heittävät vettä myllyyn puskemalla jatkuvalla syötöllä uusia tuotevariaatioita markkinoille keskeneräisyydenkin uhalla. Kehitys kehittyy ja sitä rataa. Tämä on sitä kulutusyhteiskuntaa..?
   
 2. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  no itsevalitsen puhelimeni täysin seuraavilla ehdoilla:

  ykkös kriteerinä on se että mun ikäsistä 99%:lla ei ole sellasta mallia
  kakkos kriteerinä on se että puhelimen täytyy maksaa 600euroa, ellei se ole joku kiinan halpis ihme..osittain johtuu kriteeristä yksi, mutta hinta myös siksi että oon todennut että ilman sitä ei saa kunnolla toimivaa luuria.

  sitten jos haluan ykkös luuria, enkä kakkosluuriksi jotain halpis kiina ihmettä jolla ei oo muuta merkitystä muuta kuin et se on harvinainen, niin haluan seuraavia ominaisuuksia:

  kosketusnäyttö, tai sitten kommari tyyppinen iso näyttö+qwerty näppis, kuitenkaan leventämättä itse puhelinta, wlan, bt, gps sisäänrakennettuna.
   
 3. Eki79

  Eki79 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  2060
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6 (SM-G920F)
  Mulla kriteereinä on se että ulkonäkö miellyttää silmää (nykystä ostaessa halusin simpukan), ja ominaisuudet täsmää toiveisiin.

  Sen jälkeen katellaan arvosteluja sopivista puhelimista, ja lueskellaan matkapuhelinfoorumin "pioneereilta" ongelmista ja kytätään tietoa millon kaiken "korjaava" softapäivitys on tullu... :)

  Varmaankin vaihtaisin puhelinta hieman useemmin, jos rahatilanne sallis...
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Tällähetkellä ykköskriteerinä laatu. Kestävyys... eli jos töissä puhelimella et soita, en tee sillä mitään ja se voi maksaa enemmän kuin 5 numeron luvun verran rahaa. Ei sekoilevia paskoja enää.
   
 5. kaarlos

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/7/07
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Laatu ja ominaisuudet. Hankinnat teen pitkällisen harkinnan jälkeen enkä todellakaan mene ostamaan sika säkissä -periaatteella uusinta mallia, vaan odottelen rauhassa mahdollisten tyyppivikojen selviämistä, jonka jälkeen ostopäätöksen voin tehdä.
   
 6. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  Ostan ihan sellaisen mitä tekee mieli, jos miellyn puhelimeen se voi jäädä pidemmäksikin aikaa käyttöön tai vaihtua taas seuraavana päivänä.
   
 7. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Samoilla linjoilla ollaan. Ostetaan summamutikassa eniten miellyttävä malli, jos ei olekkaan niin hyvä kuin oletti niin vaihtoon. Näin tein aika pitkäänkin mutta nyt jo jonkinnäköinen saavutus itselleni on se, että nykyinen TyTN on ollut käytössä jo yli puoli vuotta.
   
 8. puhelinseppo

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/8/05
  Viestit:
  61
  Tykkäykset:
  0
  Minä ostan aina jonkun silloin tällöin ihan vaihtamisen ilosta kun kaikki muu on elämässä kohtuullisen vakiintuneen oloista. Myös puhelinten hajoaminen on oleellisesti liittynyt vaihtotahtiin.
   
 9. JPW™ Vieras

  0   0   0

  Keskimäärin 1,5 kertaa vaihdan vuodessa puhelinta, vain siksi, et haluan uuden puhelimen ja siksi, et jos näen jonkun hyvännäköisen, mun on pakko se saada heti, hinnalla ei merkitystä.Esim.N70 mul ehtis oleen n.puol vuotta, kunnes ilmestyi N95.
   
 10. rixa Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/04
  Viestit:
  1025
  Tykkäykset:
  0
  Ominaisuuksien ja ulkonäön perusteella nuo tulee ostettua. Joskus myös harvinaisuuden perusteella. :))
   
 11. samumanu Vieras

  0   0   0

  Sen perusteella mikä yhtäkkiä pistää silmään muikavalta ja ominaisuuksiakin sopivasti, koonkin pitää olla kohtuullinen. Nokialaisia en enää katsokkaan sillä silmällä..
   
 12. matuu

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/4/04
  Viestit:
  802
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6
  Pitkän aikaa teki mieli nokialaista symbian konetta ostaa, mutta koko merkkaa sen verran että jäi aina hyllyyn. Kunnes tuli N76 joka löysi tiensä taskuuni aikas nopsaan (eihän sekään kovin pieni ole mutta slim).
  Eli ulkonäkö sekä paksuus merkkaa ominaisuuksien kanssa eniten. Onneks kehityssuunta on sellanen, että paksut kapulat on vähenemässä. Laittaisivat nyt vielä kunnon kamerat ohueen runkoon kun tekniikka siihenkin löytyy jo.
   
 13. Tumpe

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/12/04
  Viestit:
  56
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  6680 Saunalahti
  Ulkonäkö on ollut isoin kriteeri sen jälkeen kun pääsin eroon 3330:sta... Ja itse arvostan kännykässä painoa erittäin paljon. Kivempi kun puhelimen tuntee kädessä, kuin että se olisi muovinen rimpula. S60 rajaa kanssa valikoimaa aika lailla.
   
 14. Tonidali

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/10/06
  Viestit:
  284
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  WP
  Tässä omia kriteerejä:
  - QWERTY-näppis
  - iso näyttö
  - mahdollisuus navigointiin (riittää, että mahdollisuus ulkoisen gepsin kanssa)
  - muunneltavuus (ohjelmia jotta kokonaisuus on mielyttävä)
  - väh. 2mpix kamera
  - akun kesto

  Nämä ominaisuudet tietenkin puhelimen hankinnassa katson valmistajan omilta sivuilta ja kokemukset luen foorumilta. Puhelin tietenkin tilataan sitten halvimmasta nettikaupasta.
   
 15. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Itse teen niin, että kun oikea malli löytyy niin etsin vähän käytetyn kuitillisen puhelimen ja ostan sen. melkein uudessa, mutta kuitenkin käytetyssä puhelimessa hinta on jo tippunut yleensä melko reilusti, joten säästöä tulee useita kymppejä, parhaimmassa tapauksessa satasia.
   
 16. Kreivi S

  Kreivi S Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/6/04
  Viestit:
  9003
  Tykkäykset:
  60
  Jepujee ja samalla mahdollistuu puhelimen vaihtaminen usein ilman suuria nettotappioita.
   
 17. PPi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/04
  Viestit:
  65
  Tykkäykset:
  16
  Puhelinmalli:
  Sony, Samsung, HTC
  Eli tähän mennessä lyhyen otannan jälkeen voidaan tehdä seuraava väliyhteenveto:
  • Ominaisuudet koetaan tärkeimmäksi valintaseikaksi noin 54% osuudella.
  • Seuraava valintasyy on ulkonäkö noin 46% osuudella.
  • Kolmantena jaetulla sijalla ovat koko/paino, laatu/toimivuus tai muu tarkemmin määrittelemätön syy.

  Sen verran yllä oleviin vastauksiin omia kommentteja, että valitettavasti hintakaan ei silti ole laadun tae. Ehkä olen käyttänyt väärää merkkiä, mutta kyllä vanhempien kommareiden kanssa on tullut ärräpäitä heitettyä kun puhelin buuttaa ilman mitään järkevää syytä. Ja tänäkin päivänä käteen on päätynyt puhelin jossa ominaisuuksia riittää mutta työpuhelimena käyttökelvoton ja sekös kalliiksi tulee kuten J.J. asian totesi.

  Osa vaihtaa puhelinta vaihtamisen ilosta tai jos se ei vain tuntunutkaan hyvälle. Sopinee laitevalmistajille sekä jälleenmyyjille. Ne jotka valitsevat jonkin puhelimen toimivuuden/laadun perusteella, taitavat siltikin jäädä tässä asiassa vain foorumeiden ja nettiarvostelujen varaan (pois lukien mahdolliset kavereiden suositukset)? Ainakaan itse en ole vielä tähän päivään mennessä saanut puhelinta mistään ihan oikeasti koekäytettäväksi, toisin kuin esim hi-fi hankinnoissa, joissa laitteet otetaan kotiin asti kuunneltavaksi ennen ostopäätöstä (no, tätä harvemmin kodinkonekauppiaat tarjoavat).

  edit: päivitetty lukuja
   
 18. samumanu Vieras

  0   0   0

  Itse saan kaikki nokialaiset, joitaki se ja samppa koneita testattavaksi lähes mielin määrin. Tää kyl sit helpottaa ostopäätöksen tekemisessä ja paljonki. Tän asian suhteen oikeessa paikassa töissä...
   
 19. JK88

  JK88 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/4/05
  Viestit:
  226
  Tykkäykset:
  3
  Uusinta hottia/erikoisuus.
   
 20. jakevm70

  jakevm70

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/11/04
  Viestit:
  666
  Tykkäykset:
  2
  Yleensä tärkein kriteeri on ollut symbian vaikka hairahtanut välillä olenkin. Nyt N70 ja Samsung z540.
  Ja erikoisuudet on kivoja leluja...vaikka kiinasta.
   

Jaa tämä viestiketju