Millä palikoilla puhelun audio erikseen sisään puhelimeen?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Hans Lankari, 22/3/09.

 1. Hans Lankari

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/9/06
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Nyt olis papukaijamerkkejä ja kunniapisteitä tarjolla ideoinnin sankareille.
  Ongelmani, johon olen nyt pari päivää netistä etsinyt ratkaisua, on seuraava:
  Haluan syöttää matkapuhelimeen (puheluna siis) ääntä ulkoisesta laitteesta. Mutta samaan aikaan taas kuulla kuulokkeista edelleen vastapuolen äänen. Minulta lähtevä audio siis on erillisestä laitteesta ulos tulevaa ääntä, minulle tuleva ääni taas saa olla sitä normaalia puheluääntä joka tulee vastapuolen puhelimesta.

  Eli minulla on tallennin/sanelukone josta tulee ulos ääni 3,5mm plugista. (Ja tätähän voi siis luonnollisest erilaisilla adaptereilla muuntaa erinäköisiksi plugeiksi tai liittimiksi.)
  Haluan tämän äänen siis lankaa pitkin matkapuhelimeen.
  Puhelin voi olla mikä tahansa; ostan tähän hommaan tarvittavan puhelimen sitten sen mukaan kuin alkaa adaptereita ja muita tarvittavia palikoita löytyä ideoistanne. Lähtötilanne oli se että Nokian lanka hands-freestä tein kokeiluversion; avasin sen mikrofonimurikan, ja juotin mikin irti. Liitin mikin tyhjälle paikalle jääneisiin kantanastoihin ohuet johtimet, ja juotin ne toisista päistään särkemääni naaraspuoliseen 3,5 mm plugiin. No, se ei tietenkään lähtenyt toimimaan vaan aina puhelimeen liitettynä herjasi että ”Headphones vai Musicstand?”, eli puhelin tunnisti vain kuulokeliitännät, mutta ei juottelemaani mikkiviritystä. (Juotoksiani tarkistelin, ja uudelleen juottelin, pariin kertaan, ja kokeilin epäuskossani vielä johtimien vastakkasiin nastoihin juottamista; väittäisi että juotokseni johtivat, ja että tämä arvattavissakin jo oleva toimimattomuus ei toiminut juottelustani vaan siitä että puhelin tunnistaa loopin kautta että mikistä kulkee virta läpi tms. (Tätäkin muuten koitin välissä niin että laitoin musiikkia virtaavan MP3-soittimen kiinni plugiin ja sitten vasta puhlimeen hands free kiinni. = Tuloksetonta.)

  Joka tapauksessa; tälläinen itserakentelu juottamalla ei minuun vala oikein uskoa sillä liian moni asia voi mennä pieleen. Varsinkin kun komponentit on niin pieniä.
  Sen takia haluaisinkin että täältä saisin neuvoja mistä merkistä, ja mistä sen lisälaitteista alkaisi löytyä valmiita palikoita tähän tarpeeseeni. (Joo, yksi ratkaisu on vetää koko homma kannettavan PC:n kautta; siihen saa liitettyä audion erikseen ja on monia mahdollisuuksia. Mutta kun tämä systeemini pitäisi mennä taskukokoon. Eli luokkaa puhelin + sanelukone/tallennin + kourallinen korkeintaan johtoa ja adaptereita.)

  Netistä löytyi rakennusohjeita mm. ulkoiselle mikrofonille, mutta kun se ei ole se mitä haluan. En halua tallentaa ympäristöstä tulevaa ääntä, vaan syöttää äänen tallentimelta, niin ettei nimeomaan ulkoiset häriöäänet kuulu. (Ala-asteella tehtiin musiikin kopiointia näin; pantiin äänittävä tallennisn telkan tai radion kaijuttimeen kiinni, ja sitten nauhoittamaan kun tuli ratiosta suosikkibiisi. No, laatuhan oli luonnollisest aivan HAI FAI:ta ja tääääääysin häiriötöntä...:)
   

Jaa tämä viestiketju