Miljardien jättikauppa valmis: Harman, AKG, JBL ja muut ovat nyt Samsungin

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15419
Reaktiopisteet
104
Samsung on nyt saanut päätökseen ja toteuttanut Harmanin, merkittävän auto- ja audioteknologian tarjoajan oston saatuaan kaupalle Harmanin osakkeenomistajien sekä tarvittavien kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Samsung kertoi aikeestaan hankkia Harman ostotarjouksella marraskuun puolivälissä. Samsung maksaa Harmanin osakekannasta yhteensä 8,0 miljardia dollaria eli noin 7,5 miljardia euroa.

Samsung pyrkii kaupalla jatkuvasti älykkäämmiksi muuttuvien autojen teknologiaratkaisujen toimittajaksi. Samsung on todennut kaupan antavan sille välittömästi merkittävän aseman suuressa ja nopeasti kasvavassa markkinassa verkkoon yhdistetyissä teknologioissa, erityisesti autojen elektroniikan saralla, mikä on ollut strateginen painopiste Samsungille. Harman on markkinajohtaja yhdistyneen auton ratkaisuissa ja yli 30 miljoonaa ajoneuvoa on nykyisin varustettu sen verkkoon yhdistetyillä auto- ja audio-järjestelmillä, kuten info- ja viihdejärjestelmillä, telematiikalla sekä verkkoon kytkeytyneillä turva- ja turvallisuusratkaisuilla.

Harmanin syyskuun loppua edeltäneen 12 kuukauden 7,0 miljardin dollarin liikevaihdosta 65 prosenttia liittyi autoihin.

Suurelle yleisölle omista laitteistaan, kuten älypuhelimista ja televisioista monien muiden ohella tunnettu Samsung on älypuhelimissa ja muissa henkilökohtaisen teknologian laitteissa myös merkittävä taustatoimittaja. Se on muun muassa suuri järjestelmäpiirien, muistipiirien sekä näyttöjen valmistaja ja toimittaja muille laitevalmistajille. Harmanin ostolla Samsung pyrkii teknologiatoimittajan- ja valmistajan asemaan myös autojen osalta. Samsung kertoo kaupassa sen saavan erityisesti kokemusta ajoneuvojen järjestelmien suunnittelusta sekä integroinnista sekä pitkään voimassa olleita asiakassuhteita maailman suurimpien autonvalmistajien kanssa.

Harmanin omistama omistamia brändejä ovat myös JBL, Harman Kardon, Mark Levinson, AKG, Lexicon, Infinity ja Revel. Näin Harmanin brändit ja audiokyvyt voivat vahvistaa käyttökokemusta läpi koko Samsungin tuoteportfolion. Tästä onkin jo nähty ensimmäiset askeleet: Samsungin hiljattain julkistetun Galaxy Tab S3 -tabletin äänentoistoa kerrotaan kehitetyn yhdessä AKG:n kanssa. Tämän ohella Samsung hyödyntää AKG-brändin vetovoimaa myös tulevan Galaxy S8 -huippupuhelimensa yhteydessä: sen mukana tullaan toimimaan AKG-kuulokkeet.

Samsung on kertonut aikovansa jatkaa kaikkia Harmanin audio- ja videobrändejä. Harman tulee toimimaan Samsungin alla itsenäisenä tytäryhtiönä, jonka toimitusjohtajana tulee jatkamaan yhtiötä tähänkin asti johtanut Dinesh Paliwal. Samsungin strategiajohtajasta Young Sohnista tulee Harmanin hallituksen puheenjohtaja.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom