Miksi Suomessa myydään vain muutamaa päämerkkiä?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja arjal, 15/4/05.

 1. arjal Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/7/04
  Viestit:
  671
  Tykkäykset:
  37
  Ostaako Suomessa matkapuhelinmyyjät tuotteensa vain muutamalta tukkurilta koska kaikki myyvät samaa tavaraa ja vain valtamerkkejä.
  Eikö yhdelle vaikka nettikaupalle riittäisi liikeideaksi se että toisi suoraan sellaisia merkkejä ja malleja jollaisia ei joka erkillä ole taskussa tai poistoeriä ...?
  Ymmärrän että valtaosa kysyy sitä nokiaa mutta iso osa tämänkin foorumin lukijoista ei varmasti pelästyisi jos merkki olisi outo sillä mielenkiintoisia merkkejä ja malleja kyllä mailmalla riittää.
   
 2. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Eiköhän tuossakin päde se vanha kysynnän ja tarjonnan laki. Eli sitä myydään, mitä ihmiset ostavat. Tämän foorumin käyttäjäkunta on hyvin kaukana keskivertokäyttäjästä. Suuri osa ihmisistä suhtautuu epäilevästi kaikkiin muihin kuin Nokian tekemiin puhelimiin. Monella on kaikki hyvin vain silloin, kun heiltä löytyy suomalaisen tuulipukukansalaisen pyhä kolminaisuus, Nokia-Sonera-Toyota.
   
 3. zener Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  4/4/03
  Viestit:
  1626
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Galaxy S3
  Itseänikin kyllä nuo vähän erikoisemmat merkit kiinnostaisi. Nokia-Motorola-Samsung-SE asteella on pyöritty ja aina sitä vain palaa tuohon Nokiaan. Mutta aika hankalapa täältä on muita merkkejä etes löytää. Kuten Ammattilainenkin jo mainitsi, niin sitä kannatta myydä millä on kysyntää.
   
 4. Maijuliini

  Maijuliini

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/5/04
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 920
  Niin itselläni on juuri Nokia-Sonera-Toyota-yhdistelmä (tuulipukua en sentään omista) mutta ei se kyllä sulje pois sitä, että ostaisin myös muita merkkejä. Kokeilussa ollut paritkin Motorolat ja nyt ostin juuri II-luuriksi SEn. Oudompiakin merkkejä tekisi hirvittävästi mieli kokeilla mutta kun en omista luottokorttia enkä sitä tule hankkimaankaan ja postikulut ulkomailta ovat aikasta kovat niin jää vaan haaveeksi.
   
 5. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Kaikki tutut joille puhelin on vain puhumista varten niin niillä on kaikilla Nokia. Itseasissa lähes kaikilla tutuilla on Nokia.
  Onko se nyt hyvä asia vai huono, sitä en tiedä.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta että käytännössä, Suomessa myydään, Nokian, SE:n, Siemensin, Motorolan ja LGn matkapuhelimia, lisänä on joitain muita merkkejä erikoistuotteita (QT,HP,Palm, Benefon, Panasonic, Option, Sierra jne.), mutta vähemmän siis ns. perusluureina tai edes puhelimina.

  Matkapuhelin on niin vaativa tuote ja niin hintakilpailtu ettei ilman valmsitajan tukea sellaisia oikein voi alkaa tuomaan kuluttajatuotteina.

  Yksittäiselle jälleenmyyjälle omatoiminen tuonti olisi kustannuksiltaa niin raskasta ettei homma löydy businesideaa, sillä näistä harvinaisemmista tuotteista puuttuu yleensä lokalisointi, jo pelkästään riittävän käyttöoppaan tekiminen on kallista, puhettakaan jälkimarkkinoinnista.
  Kun huomioidaan että puhelimien elinkaari on varsin lyhyt niin tämä entisestään korostuu.

  Epäilen myös että ne jotka voisivat olla tälläisistä laitteista kiinnostuneita ovat myös kykeneviä niitä ulkomailta suoraan tilaamaan, ja epäilen että se ryhmä olisi varsin pieni joka ostaisi etämyynnistä niitä kotimaiselta esim. nettikaupalta ja maksaisivat siitä huomattavasti enenmän kuin ulkomailla vastaava tuote suoraan tilaamalla maksaisi.
   
 7. Jupex Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/9/02
  Viestit:
  2965
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  Joku nokia
  Itse ajattelin rohkeasti jossain vaiheessa vinguttaa visaa ja tilata jotain sellaista mitä muilla ei ole. Esim. joku nec:in tai Pantechin malli voisi olla.... kattoo nyt
   
 8. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Voi tälläisten poistoerien ja pikkumerkkien myynnissä/ tuonnissa tulla ongelmaksi varsinkin takuuhuollot ja tämä karsii aika tehokkaasti nämä pois varsinkin jos merkillä ei ole omaa maahantuojaa.
   
 9. Kerppis Vieras

  0   0   0

  ..niin ja monetkaan kivijalat ei mielellään ota tuollaisia puhelimia vaihdossa. Eli tuollainen puhelin on aika kertakäyttötuote, jos ei sitten saa sitä myydyksi suoraan pois.
   
 10. Jupex Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/9/02
  Viestit:
  2965
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  Joku nokia

  Sitä varten on huuto.net :)
   

Jaa tämä viestiketju