Miksi PUK-koodia ei lähetetä uuden liittymän mukana?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Zei, 23/8/04.

 1. Zei

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/03
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  htcone
  Tulipahan tässä sitten vahingossa leivottua Tele Finlandin SIM-kortti lukkoon, kun löin 3 kertaa PIN-koodin väärin. Liittymä oli ollut mulla juhannuksesta asti, ja olin unohtanut vaihtaa vakio-PINin pois. Kun sitten näppäilin koodia, kuvittelin että se oli sama mikä minulla on aina ollut, mutta eipä ollutkaan.. kolmannella kerralla kokeilin koodia "1234", mutta vakio olikin 0000.. noh, kortti lukkoon. Harmillisesti tämä tapahtui vielä eilen, jotta jouduin odottamaan tähän aamuun että asiakaspalvelu aukesi.

  Aloinkin tässä miettiä, että mistä ihmeen syystä en ole saanut SIM-kortin mukana PUK-koodia? Kysyin tätä asiakaspalvelijaltakin, ja hän vetosi johonkin turvallisuusseikkoihin joita ei kuitenkaan osannut sen tarkemmin selittää. Voisi joutua sivullisten käsiin? Miten?

  Minusta järkevintä olisi, että voisin säilöä PUK-koodin turvallisesti erillään puhelimesta aivan kuten pidän huolta muista salasanoista ja tunnusluvuistani. Tämä nykyinen käytäntö, että koodin saa asiakaspalvelusta käytännössä henkilötunnuksen loppuosaa vastaan, ei mielestäni ole yhtään turvallisempi. Loppuosa on melko helppo ulkopuolisenkin saada selville. Esimerkiksi jos puhelin varastetaan niin samalla voidaan varastaa lompakko jossa on henkilöllisyystodistus.

  Ensimmäinen GSM-liittymäni oli Radiolinjalta vuonna 1997, ja silloin muistan kyllä saaneeni kortin mukana PUK-koodin nätisti paketoituna. Tähän käytäntöön tulisi palata. Minun tapauksessani ei olisi edes auttanut että asiakaspalvelu olisi ollut auki 24h, koska mökillä käytössäni ei ollut muuta puhelinta kuin kännykkä, ja jouduin lähtemään autolla lainaamaan toista puhelinta soittaakseni aspaan.
   
 2. puh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  10   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3697
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  LG G4
  Aikoinaan RL:lla tosiaan tuli puk kortin mukana, alkuaikoina pin tuli myös kuoressa ja se oli joka kortissa yksilöllinen. Ehkä nykysysteemi kuitenkin on parempi, aika usein puk-koodit olisivat hukkuneet jonnekin ja pinnin lyöminen väärin vaatisi siksi turhan usein kortin vaihdon, joka taas aiheuttaa paljon "turhaa" työtä. Ja mikäänhän ei estä pyytämästä sitä koodia heti kun liittymän on saanut auki, itselläni on tallessa kaikki tärkeiden liittymien pukit.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Muinaisina aikoina todella PUK koodi ja PIN koodi tulli kuten pankkikorttien tunnusluvut. tuota käyttävät vielä jotkin markinaali operaattorit.

  PUK koodi oli lähinnä turha, koska kortin vaihdon sai nopeammin tehtyö kuin että se lappu olisi jostain löytynyt.

  Henkilöt jotka kykenevät säilyttämään numerosarjoja riittävällä huolellisuudella, niin voivat sen koodin kysyä aspasta, jotkut näin tekevätkin.

  Eli nykyisessä systeemissä on mahdollisuus hautoa sit koodia itse, mutta on mahdollisuus myös sitä asiakaspalvelusta kysyä. Uskoisin että nykyinen järjestelmä on hinnaltaan huomattavasti halvempi. Voi vain kuvitella miten hallita/paketoida SIM kortteja ja niiden yksilöllisiä PUK1 ja PUK2 koodeja, vain sitä vareten ettei niitä ole saatavilla kun tarvitaan.

  Luurin nyt varmaan lähempää löytää kuin sen PUK koodin :)
   
 4. BuZu Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  1509
  Tykkäykset:
  0
  Tele2 on iloinen poikkeus: PUK-koodi tulee sim-kortin mukana ja www-sivuston http://selfcare.tele2.fi kautta saa myös PIN2- ja PUK2-koodit
   
 5. smrk Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/03
  Viestit:
  1446
  Tykkäykset:
  44
  Niin ja sitten naputetaan se puhelinluettelo uudestaan kortille.
   

Jaa tämä viestiketju