Miksi puhelin hajoaa?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Anonymous, 12/9/04.

 1. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Mitkä tekijät useimmiten aiheuttavat puhelimen hajoamisen? Nyt en tarkoita hajoamista putoamisen, kastumisen tai muun käyttövirheen takia, vaan ohjeiden mukaan käsitellyn puhelimen hajoamista näennäisen spontaanisti. Hajoamisella tarkoitan puhelimen elektroniikkaan ilmestyvää kriittistä vikaa, joka estää puhelimen normaalin käytön, en ohjelmistovirheitä enkä kuluvien osien, kuten näppäimistön rikkimenemistä.

  Yleisestihän elektroniikka ei kulu käytössä käytössä lainkaan, muodostaako puhelimen elektroniikka poikkeuksen? Onko esim. puhelimen lähetin kuluva osa? Kaksi- ja kolmitaajuuksiset tuntuvan hajoavan herkemmin kuin vanhat yksitaajuuksiset, miksi? Voiko puhelimen värinätoiminto aiheuttaa piirilevyn komponenttien löystymistä tms.? Mitkä muut tekijät voivat aiheuttaa hajoamisen?

  Kysymys tuli mieleen, koska 90-luvun puhelimet kuten 2110, 3110 ja 5110 yleensä edelleen palvelevat uskollisesti vuodesta toiseen (jos ovat käytössä), mutta nämä nykypuhelimet... mikä niissä on erilaista, kun ne hajoavat huomattavasti herkemmin?
   
 2. vtormane

  vtormane Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  4439
  Tykkäykset:
  0
  Yksinkertaisempi tekniikka ja suuremmat komponenttien välit.
  Suomennettuna: paska ja kosteus ei niin helposti tee tuhojaan.

  Myös laatukysymystä voi pohtia, olisiko laatu ns. kortilla nykyään?
   
 3. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1477
  Tykkäykset:
  0
  Todellakin laatu on yksi syy. Nykyään kaikesta pyritään säästämään. Laitteet ja piirit tehdään entistä heppoisemmin, kun materiaalista pitää säästää. Laitteiden koon pienentyminen tuo omat ongelmat. Järjellisesti ajaeltuna tällöinkin laadusta ehkö joudutaan nipistämään.

  Yksi ehkä yleisin toimimattomuuden yllättävä syy on tinan haihtuminen, joka aiheuttaa kylmän juotoksen. Myös kiirre saattaa ajaa tähän että kylmiä juotoksia syntyy. Matkapuhelin puolella ei ole tästä kokemusta, mutta televisiopuolella on. Tässä ongelma ilmeni vasta vuosien jälkeen. Aluksi vika vaikutti juovamuuntajavialta, mutta sitten se paljastui kylmäksi juotokseksi. Tämä yleistys vain siksi että kummassakin on yhtälailla elektroniikkaa, mutta hieman eri komponentteja, mutta perusteet ovat samoja.
   

Jaa tämä viestiketju