Miksi Nokian Suomen sivut kansainvälisiä huonommat?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja RiGu, 4/3/03.

 1. RiGu

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/7/02
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Miksiköhän Nokia ei voi laittaa samoja tietoja Suomen sivuille kuin kansainvälisille. Esim. nokia.fi - sivuilla ei ole laisinkaan "phone demoja" ja puhelimien mainostekstit huonompia?


  Esim. 7250
  Nokia.com:
  "Visually provocative design, integrated camera, high-resolution color display, advanced MMS "

  Nokia.fi:
  Visuaalisesti huomiota herättävä, SyncML-tuella varustettu muodikas multimediapuhelin.

  Eli tuosta ei käy edes ilmi että siinä on kamera!
   
 2. Jollemi

  Jollemi Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/8/02
  Viestit:
  10518
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kaikenlaisia kapuloita
  Niinhän ne on aina ollu. Siksi en .fi sivuilla koskaan käy...
   
 3. yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Eikohan kyseessa ole ihan kustannussaastot. Lokaalisitet tulisivat kalliiksi jos niissa olisi sama info kuin .com sivuilla.
   
 4. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Suomen Nokian sivut ovat kuitenkin todella hyvät mielestäni verrattuna muiden valmistajien suomenkielisiin sivuihin.
   
 5. nikaant

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/2/03
  Viestit:
  25
  Tykkäykset:
  0
  Mä aioin jo ostaa 7250:llan ja vasta kun kävin .com sivuilla huomasin että siinä on kamera no oli mukava yllätys =)
   
 6. Switch Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/10/02
  Viestit:
  1095
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia N900 + Saunalahti + MLK Nopsa
  Sinun onneksesi Matkapuhelinfoorumi on .com päätteinen.. ;)

  On Nokia.fi sivut minusta ihan hyvät. Ainakin paremmat kuin joidenkin valmistajien (suomalaiset) sivut.
   
 7. RiGu

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/7/02
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Onhan ne ihan ok, mutta ihmettelen miksi siis juuri nuo kuvatekstit ovat huonompia ja ei varmaan menisi edes puolta tuntia, jos jokaisen puhelimen tietoihin lisäisi "phone demo" kuvakkeen.

  Eli tuo siis lähinnä ihmetytti, että esim. 7250:n tiedosta sai .fi-sivuilla etsimällä etsiä, että löysi tie siinä on kamera. Ehkä Nokia ei halua myydä puhelimia Suomessa?:)
   
 8. Conda Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/8/02
  Viestit:
  5327
  Tykkäykset:
  0
  Tokihan kotimaahan pitää vähän enemmän panostaa...

  On muuten siellä .fi -sivuilla se 5100:n "demo" ihan kätevä...
   
 9. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Millaisia kustannussäästöjä syntyy siitä, että eri maiden sivuilla kerrotaan tuotteista vähän eri tavalla? Suomen sivuillakin on kuitenkin kaikki tuoteinformaatio minusta aika hyvin ajan tasalla.

  Itse en näe, että Suomen sivut olisivat jotenkin huonommat kuin ulkomaiset. Osaa tavarasta on enemmän ja osaa vähemmän. Tässä varmaan katsellaan paikallista kohderyhmää ja sen mukaan valitaan mitä on olennaisinta kertoa.

  Esimerkiksi Nokia 7650:n tuotekuvauksessa kerrotaan Suomen sivuillakin, että mukana on yhdysrakenteinen kamera, Bluetooth, mms-viestit ja niin edelleen.

  Eroja sivuihin tulee tietysti siitä, että isoissa yrityksissä eri tytäryhtiöiden ja kansainvälisten sivustojen kehitysvaiheet voivat elää vähän eri vaiheissa. Minusta Nokialla vaikuttaa olevan kaikilla globaaleilla saiteilla ja tietysti Suomessakin sisältö hyvin ajan tasalla.

  Tässä ketjussa ei ole vielä yksikään sankareista mitenkään analyyttisesti ja älykkäästi perustellut, että Suomen sivut olisivat huonommat. Ensin kannattaa varmaan lätheä niiden perusteluiden hakemisesta ja vasta sen jälkeen arvailla esmes resurssiseikkoja.

  t. tero
   
 10. Sami

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/7/02
  Viestit:
  938
  Tykkäykset:
  1
  Millaista älykästä analyysia sinä nyt oikein mahdat kaivata. Eikö pelkkä tosiasioiden toteaminen riitä siltä osin, kun asia on riidaton.Ketjun aloittaja kun jo antoi esimerkin siitä, millä tavalla fi.-sivut ovat huonommat. Mainitsi mm. puuttuvat 3D-mallit puhelimista. Itselleni tärkeä ominaisuus, jonka vuoksi käyn yleensä vain com.-sivuilla.
  Noin yleisellä tasolla varmaan ymmärrät, että sivujen huonommuus tai paremmuus on hyvin subjektiivinen asia, joten perustelutkin ovat tällöin subjektiivisia. Kuitenkin jonkun olennaisen toiminnon (kuten nämä 3D-mallit) puuttuminen on sellainen fakta, että sitä lienee turha alleviivata rautalangasta vääntäen. Vai haluatko, että tämä tässä ketjussa aletaan filosofoimaan teemasta "onko enemmän parempi "?
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Huonommat? olisko parempi sanonta suppeammat.
  Noin yleisesti ottaen:
  Monilla yrityksillä on pää domainin sivut laajimmat ja sisältävät yleensä kaiken paitsi ehkä paikalliset/auleelliset tiedot.

  Siinä syytä miksi suppeammat.

  Monissa yrityksissä on erittäin itsenäiset alueelliset markkinointi yksiköt ja vain pää suuntaviivat ohjataan keskitetysti.

  Alueelliseten sivujen laajuuten vaikuttaa toki kielialueen koko ja mikä ko alueella on esim engalnninkielentaito ja kenelle sivustot on suunnattu.

  Yksityiskohtaisten tietojen kertominen on ymmärettävästi keskitetty yhteen pisteeseen jo ristiriitaisten tietojen levittämisen välttämiseksi.
   
 12. ddt

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/9/02
  Viestit:
  98
  Tykkäykset:
  0
  Suppeammat=huonommat. Itse esim. lukisin mielelläni vanhemmista puhelinmalleista suomenkielellä, vaan kun tietoja ei löydy suomalaisilta sivuilta.
   
 13. yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Tasta tuskin mitaan, mutta esim nokia.fi sivuilta puuttuu paljon tietoa mita loytaa nokia.com sivuilta. Kaiken nokia.com sivujen kaantaminen lokaaleille siteilla maksaa eika siita valttamatta ole Nokialla mitaan hyotya.
  Tata osaa en taysin ymmartanyt . Myonnan, etta oma arvioni perustui puhtaasti mutuun ja ehka hitusen mukana oli myos vuosien kokemus kansainvalisesta liiketoiminnasta (mutta vain hitusen).

  Ihan mutuna arvioisin Nokian laittavan nokia.com sivuille kaiken merkittavan tiedon kaikista heidan tuotteistaan ja palveluistaan, mutta paikallisille sivuille ainoastaan alueella tarjottavien tuotteiden infon (poislukien Networksin tuotteet).
   
 14. RiGu

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/7/02
  Viestit:
  12
  Tykkäykset:
  0
  Kyse nyt olikin 7250:n tiedosta ja siitä, että moni ei suomisivujen puuttellisen tiedon vuoksi edes tiedä, että siinä on kamera. Lukeehan ne tiedot siellä, mutta ei kaikki jaksa tarkasti tekstejä lukea...
  Mutta...mutta tottahan se on, että kannattaahan sitä satsata kunnolla .com sivuihin...
   
 15. Lari89

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/3/03
  Viestit:
  96
  Tykkäykset:
  1
  Voihan syy tiedon vähyyteen olla myös siinä, että suomen sivut ovat vain tiivistelmä kansainvälisistä. Vaikka onhan Nokia kyllä suomalainen yritys mutta suurin osa ihmisistä, joilla on nettiyhteys saatavilla, osaa kuitenkin englantia ainakin jonkun verran.
   

Jaa tämä viestiketju