Mobiili.fi Miksi 4K-näyttöinen puhelin? Näin Sonyn tuotepäällikkö vastasi

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Sony Xperia Z5 Premium eri väreissä


  Sony julkisti viime viikolla Berliinissä uudet Xperia-huippupuhelimensa. Kolmen sisarmallin joukosta löytyy tutumpien versioiden lisäksi myös uusi Xperia Z5 Premium, joka on maailman ensimmäinen 4K-näytöllä varustettu puhelin. Miten näin hurjaan tekniseen näyttöratkaisuun päädyttiin? Mitkä ovat uusien puhelinten suurimmat parannukset? Haimme vastauksia näihin ja muihin kysymyksiin haastattelemalla IFA-messuilla Sony Mobilen tuotepäällikkö Diana Hernandezia.

  Ensimmäisenä halusimme ehdottomasti tietää, miten yhtiö päätyi kehittämään ja julkaisemaan puhelimen, jossa 5,5-tuumaiselle näytölle on mahdutettu 3840 x 2160 pikseliä. Viime vuonna Sony kuitenkin jätti niin sanotut 2K- eli QHD-näytöt huippu-Xperioissaan sikseen, koska ne koettiin tarpeettomiksi virtasyöpöiksi tämän kokoisissa laitteissa. Hernandezin mukaan prosessi oli sekoitus Sony Bravia -tiimin kanssa tehtyä yhteistyötä ja kuluttajien toiveiden kuuntelua. Tuleksena oli puhelin, jossa virrankulutuksen pitäisi olla järkevällä tasolla suuresta tarkkuudesta huolimatta. Lisäksi laitteelle koettiin olevan markkinoilla kysyntää.

  Tästä huolimatta fakta on, että 4K-tarkkuuden edut eivät pääse 5,5-tuumaisella näytöllä oikeuksiinsa. Eräs huomattavimmista poikkeuksista olisivat kuitenkin VR-lasit, jotka jakavat käytössä olevat pikselit kahdelle silmälle 3D-kuvan luomiseksi. 4K-näyttöinen puhelin toimisi siis tehokkaasti VR-lasien ruutuna. Hernandez ei kuitenkaan myönnä, että Sony työstäisi parhaillaan VR-laseja Premium-mallinsa toveriksi. Sen sijaan hän kertoo yhtiön olevan hyvin avoin yhteistyölle muiden toimijoiden kanssa.

  Yleisesti uusien puhelinten tuntuvimmaksi uudistukseksi Hernandez nostaa kameran. Z5-puhelimet on varustettu uudella 23 megapikselin kennolla. Kameroiden kerrotaan petraavan eniten digitaalisen zoomin, tarkennusnopeuden, valovoimaisuuden ja elektronisen vakaimen saralla. Laitteiston lisäksi puhelinten kamerasovellus uusitaan pian. Toistaiseksi päivitys on tulossa vain uusille Xperia Z5, Z5 Compact ja Z5 Premium -puhelimille.

  Uusien mallien ohella kyselin Sonyn Android-konseptista. Kyseessä on parhaillaan testauksessa oleva puhtaampi vaihtoehto yhtiön tutulle Xperia UI -käyttöliittymälle. Ruotsissa järjestetty koeohjelma loppuu tässä kuussa ja yhtiö vaikuttaa olevan hyvinkin avoin käyttöliittymän laajemmalle julkaisulle. Ohjelman testikäyttäjiltä on saatu erittäin hyvää palautetta ja puhtaampaa Android-kokemusta on arvostettu.

  Xperia Z5 ja Xperia Z5 Compact julkaistaan lokakuussa. Xperia Z5 Premiumin saapuu taas markkinoille vasta marraskuussa. Puhelinten hinnat liikkuvat versiosta riippuen noin 600 ja 850 euron välillä.

  [​IMG]
  Xperia Z5 eri väreissä

  [​IMG]
  Xperia Z5 Compact eri väreissä

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju