Miksei uusissakaan puhelimissa ole WLANia?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Micco, 18/5/08.

 1. Micco

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/5/08
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Elikä siis osaisiko joku kertoa minkä takia suurimpaan osaan uusiakaan puhelimia ei ole laitettu tätä WLAN mahdollisuutta? Luulisi että ei ole kovin kallis lisäoptio ja mielestäni puhelin ilman WLANia nykypäivänä on melkein sama kun puhelin vaikka ilman mahdollisuutta lähettää teksiviestejä.. No ei ehkä ihan, mutta itselleni se olisi todella tärkeä ja ärsyttää kun sitä ei missään kivassa puhelimessa ole.. =/

  Veljeni hommasi tuon Sony-Ericssonin K850i:n, ja itsekkin tykästyin siihen, sekä Sony-Ericssonin puhelimiin ylipäätänsä.. Mutta eipä siinä puhelimessa tietenkään olea WLANia.. :( No huomasin että Sonylta on tullut uusi vastaava puhelin, C902, ja olin varma että siinä nyt viimeistään olisi WLAN.. Mutta ei! Miksi ei? En haluaisi valita puhelinta pelkästään sillä perusteella että siinä on WLAN, vaan sillä perusteella että puhelin on hyvä! Ja jotenkin tuntuu että esim. Sony-Ericssonin parhaissa puhelimissa ei missään ole WLANia..

  Itse haluaisin Sony-Ericssonin, ja puhelimen missä on WLAN.. Onko Sonylla tällä hetkellä yhtään varteenotettavaa puhelinta jossa tuo WLAN olisi?? Tämän lisäksi haluaisin kuulla teidän mielipiteitä siitä, miksi puhelimissa ei vieläkään tämän yleisemmin olu tuota WLANia..
   
 2. MikeTys

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/5/06
  Viestit:
  102
  Tykkäykset:
  0
  Katsoit C902i puhelinta, G900i omistaa samat ominaisuudet ja lisäksi on reippaasti isompi näyttö. Tätä suosittelisin sulle.
  Lisäksi Sony Ericssonin 3 puhelimessa vain WLAN.
  P1i W960i ja X1
   
 3. R-Pelle

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/02
  Viestit:
  329
  Tykkäykset:
  0
  Eihän _puhelimissa_ tarvitse wlania mihinkään. PDA:ssa, kommareissa ym. kikkareissa wlan on ihan hyödyllinen. Ja niissä useimmissa se jo onkin.
   
 4. Dopey

  Dopey

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/8/05
  Viestit:
  225
  Tykkäykset:
  4
  Eikös sitten kannata ostaa se parhaiten miellyttävä SE ja lisäksi Nokialta vaikka E51 tai 6301?
   
 5. Tonidali

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/10/06
  Viestit:
  284
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  WP
  Kyllä itse ainakin pistän enemmän painoarvoa toimivalle mobiilidatalle. Jotenkin tuntuu, että näin tekee muutenkin moni mobiili-internetin tehokäyttäjä. On niin harvassa kuitenkin ilmaiset WLAN-verkot.
   
 6. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Samoin, itse en ole käyttänyt pitkään aikaan WLANia, vaikka se on parissa viime puhelimessa ollutkin. Rajaton data 3G-verkossa riittää ihan täysin.
   
 7. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Täytyy kompata kahta edellistä. Siinä missä WLANilla joutuu säätämään ja etsimään paikasta toiseen siirtyessä niin mobiilidata on huomattavasti helpompi. Kyllähän WLAN on mukava lisä, varsinkin tietyissä sovelluskohteissa yrityskäytössä, mutta ei se mikään 'must have' ole nyt kun mobiilidatan hinnoittelu on inhimillinen.
   
 8. EddieK

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/7/03
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Ihtellä olisi kyllä käyttöä wlanille, tulee liikuttua usein paikoissa joissa on wlani muttei 3g peittoa. Toisaalta hyvin on tähänkin asti selvinnyt ilman kumpaakin.
   
 9. ApJ

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/8/04
  Viestit:
  59
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N95 8gb & N70
  Wlan on kyllä aika turha. Aika vähän löytyy ilmaisia wlan verkkoja. Ja eihän mobiilililaajakaista ole tänä päivänä kallista ja toimii missä vaan...
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ketjun aloituksessa ei paljoa kerrottu miksi WLANi kaivataan, arvauksena ehkä kännykkä surffalu/IM käyttöön, johon se toki on kotimaassa monesti aika tarpeeton, varsinkin 3G alueilla.

  WLANilla on muitakin käyttökohteita, esim. koti verkossa näppärä tie päästä verkon palveluihin, tulostimiine, medipalvelimiin/soittimiin, kuvat, musiikit, digiboxi tallenteet jne. Firman käytössä näppärä tie käyttää intranverkon palveluita. VoIP käytössä toki WLAN ihan ehdoton, eikä hullumpi stream palveluiden (esim nettiradiot) käytössä. tämä siis tilanteissa joissa 3Gtä olisi tarjola.

  Paikoissa joissa ei ole mobiiliverkon kuuluvuutta, tai se on hyvin heikko, voidaan WLANilla tuoda palveluita luuriin, esim luolat, tunnelit, pommisuojat, tai muuten vain vaikeat paikat. UMA luurit/palvelut tekevät homman varsin huomaamattomaksi käyttäjälle.

  Ulkomailla tilanne muuttuu, kohteesta voi puuttuu GSM/3G palvelut kokonaan tai olla hyvin heikot, jolloin nettiyhteydellä ja WLANilla voidaan luoda välineitä päästä palveluihin, usein kuitenkin kyse kustannussäästöistä.

  Lomailiakin voi hoitaa WLAN pisteen kautta kuvien uploudauksen ja pidemmät puhelut jne. näin säästää kustannussäätöjä. vaikka WLAN piste olisi maksullinen.

  Pitää kuitenkin muistaa että WLAN puhelimessa ei vielä kerro mitä sillä voi tehdä, jossain se on vain UMA:aa varteen, jossain toisessa sen kautta voi lähinnä vain selailla, kolmannessa sillä voi tehdä paljon enemmän.
   
 11. EddieK

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/7/03
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  toimii toki jos ei ole kiirusta, täällä edge toimii satunnaisesti ja 3g vain haaveillaan.
   
 12. CogNaC Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  257
  Tykkäykset:
  8
  3G-kuuluvuus on edelleen onneton, puhumattakaan sisätiloista. Tolppia alle kilsan päässä, meet kauppaan ja puhelin hukkaa 3G-verkon. Taajamien ulkopuolella ei mitään toivoa. Joo, toimii missä vaan..
  Lisäksi GSM-verkon datapuoli ei ole laajakaistaa nähnytkään.


  Itselleni wlan on aivan välttämätön ominaisuus puhelimessa koska oleskelen suurimman osan vuodesta tiloissa joissa on wlan. Tosin puhelimellani lähinnä tehdään kaikkea muuta kuin puhutaan tai lähetellään sms:iä.

  Kaiken kukkuraksi tässä kaupungissa on osattu rakentaa suht mittava julkinen wlan-verkkokin.
  http://www.panoulu.net/index.shtml.fi
   
 13. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Oulussa kieltämättä onkin fiksua käyttää Wlania kun se keskustasta melkein joka nurkalta löytyykin. Helsingissä on aika harvassa ilmaiset wlan-spotit, joten 3G:n käyttö on paljon helpompaa ja nopeampaa. Sen ajan kun luuri kädessä yrität etsiä jostain ilmaista Wlania, olet jo 3G:llä tehnyt kolmeen kertaan sen asian mikä pitikin...
   

Jaa tämä viestiketju