Miksei sim kortti toimi puhelimessa!?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja hemppu07, 21/9/09.

 1. hemppu07

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/10/07
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  poika osti käytetyn puhelimen, laitetttiin siihen oma kortti , mutta
  puhelin ilmoittaa että ei ole sim korttia. Voiko puhelin olla kytky puhelin?
  Vai missä vika olisi? AUTTAKAA PULMASSA!
   
 2. kimmo Vieras

  0   0   0

  Jos puhelin ilmoittaa ettei sim-korttia, niin mielestäni luuri voi olla viallinen, tahi sitten sim-kortti huonosti/väärin laitettuna..kytkyluuri toki voi olla, mutta virheilmoitus silloin lienee eri.
  Puhelinmerkki/malli, liittymä jne. tiedot kannattanee laittaa yleensä, voi joskus helpottaa hieman arvailuja.
   
 3. hemppu07

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/10/07
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  siis merkki puhelimen oli nokia 5310. Ja oma liittymä sonera. Mutta mitä katselin puhelimen muistia niin sieltä löytyi muistista dna ja elisa..
   
 4. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29286
  Tykkäykset:
  7534
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Taitaa vika sitten olla joko SIM-kortissa tai puhelimessa. SIM-korttia kokeiltu toisessa luurissa ja luuria kokeiltu toisella SIM-kortila?

  Ja onhan sekin mahdollista että kortti on huonosti paikoillaan / väärin asnnettu.
   
 5. kimmo Vieras

  0   0   0

  Tuo puhelin ei ole 3G-malli, joten ei voi ollakaan kytky..pitää siis toimia jokaisen operaattorin kortilla. Saat siis kuitenkin puhelimen käyntiin ja pääset sen sisältöä tutkimaan offline-tilassa? Minusta tuntuu että jotenkin tuo simkortti on nyt väärin laitettuna, tahi sitten se on viallinen. Kannattaa kokeilla jollain toisella kortilla, jos mahdollista ja katsoa vielä kerran varmuuden vuoksi että simkortti oikein laitettuna. Puhelimesi käyttö-oppaan saat tältä sivulta jos tarvis.
   
 6. Panda Vieras

  0   0   0

  Tuosta mallista en tiedä mutta joissain (Nokian) luureissa se SIM-kortin paikka on todella ihmeellinen rimpula ja vaatii ihan töitä saada se kortti millilleen oikein. Että tähän kortti on huonosti-vaihtoehtoon kallistun minäkin.
   
 7. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Eikö yhtenä vaihtoehtona on myös, että puhelin on ilmoitettu varastetuksi ja se on operaattoreiden "mustalla listalla"? Tällöin puhelin toimii offline tilassa ok, mutta aktiivitilassa ei, mutta en muista minkälainen virheilmoitus siihen tulee...
   
 8. tmm

  tmm Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  1/10/07
  Viestit:
  1376
  Tykkäykset:
  113
  Puhelinmalli:
  OP3T | SGS5 (työ)
  on SIM-korttien ja puhelintenkin välillä yhteensopivuusongelmia. Joskus takavuosina kun sain uuden SIMmin, ei se toiminut vanhemmassa puhelimessani (mutta toimi kaikkein vanhimmaisemmassani). Kun puhelimet alettiin tehdä uusista alemman jännitetason komponenteista seurasivat SIM-kortit mukana. Käsittääkseni nämä yhteensopivuusongelmat johtuvat juuri näistä jännitetasoista. Kaiken järjen mukaan uusi SIM toimii uudessa puhelimessa, mutta jos jompi kumpi on huomattavasti vanhempi (arvio >5v.) voi ongelmia tulla.
   

Jaa tämä viestiketju