1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.
 2. Nokia 8 on julkaistu

Mikrofoni/kaiutin kysymys (S40)

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja petu22, 15/6/11.

 1. petu22

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/4/07
  Viestit:
  26
  Tykkäykset:
  0
  Olenkohan onnistunut sössimään jonkun asetuksen väärin, sillä kun vastaan puheluun vihreästä luurista linja kyllä avautuu, mutta soittaja ei kuule ääntäni. Itse kuulen soittajan äänen.

  Ongelma poistuu, kun kytken puhelimen kaiuttimen päälle, tällöin soittaja kuulee ääneni normaalisti.

  Kun puolestani itse soitan, niin kyseistä ongelmaa ei ole. Eli mikrofoni ei ole rikki.

  Nokian S40-sarjalainen puhelin kyseessä.
   
 2. petu22

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/4/07
  Viestit:
  26
  Tykkäykset:
  0
  Eikö kukaan osaa auttaa..? Kyseessä on noksun 6233.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei ole apuja, mutta yhden voisit vilasta, eli kävisikö niin että vahingossa menisi mute päälle vastatessa, on X vuotta kun tuollaista luuria käyttänyt, eli olisko vesemmassa softa napissa (Se vastaus napin yläpuolella) jotain muteen liittyvää ja näppiksessä vähän (Esim kosteus) vikaa ja vastatessa tapahtuisi vastaa/mute näppäily tahtomatta. Toinen mikä tulee mieleen on virherän luurin tuplanäpäytys, josta tosin yleensä seuraa se että puhelu menee pitoon, eli se ei vaikuta todennäköiseltä.

  Jos sinulla vastaa milla napilla vain asetus päällä, niin käykö samoin jos vastaat jollain muulla napilla kuin vihreällä luurilla ? Olet varmaan kokeillut painaa vastaa nappia rauhallisesti ja seurannut mitä ruudussa tapahtuu ?


  Luurin olet varmaan useaan kertaan uudelleen käynnistänyt, jopa akku sulla varmaan ollut irti ? Ja jos oikein ymmärsin niin tuo ongelma on jokaisessa vastatussa puhelussa, eikä vain osassa ?

  Puhelin ei ilmeisesti kuvittele mitään HF laitetta oleva kytketty, eli ei mitään HF merkkiä, (Esim HF liitin hapettunut), onko jotain muuta iconia tai tekstiä millä voisi olla yhteyttä ongelmaan ? mutesta taitaa tulle asiasta tieto.
  Jos kaijutin puhelun jälkeen kytket kaijutin puhelun pois, niin toimiiko silloin mikki ?

  Veikkaat että jokin softa asetus, tai jopa bugi, niitä voi kokeilla oikoa nollaamalla asetukset, asetukset oletvarmaan kulunnut tarkkaan, ja jos ei parempia ideoita niin voi sitä ennen kirrätykseen laittoa kokeilla päivittää / softata uudestaan. jos NSUlla onnistuu.
   
 4. petu22

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/4/07
  Viestit:
  26
  Tykkäykset:
  0
  Ei mene mute vahingossa päälle. Asetuksissa on vastaa -nappina luurinäppäin, mutta puheluun voi myös vastata "keskinapilla". Molemmissa tapauksissa ongelma on sama. Jos kytken puhelun kaiuttimelle ja sit taas pois, niin ongelma ei ole poistunut.

  Ostin puhelimen käytettynä halvalla netistä, joten voi olla että on buginen versio liikenteessä.. Mitään ylimääräistä HF-iconia tai vastaava ei ole näytössä näkyvillä. Akku on ollut irti ja asetuksetkin on nollattu..

  Ehkä softan päivitys olisi sitten ratkaiseva juttu, en vaan ole sitä ennen tehnyt, joten täytyy kattoo missä välissä sen ehtis tekeen. Itse kun tosiaan soitan, niin tuota ongelmaa ei ole, eli ei tarvi puhua kaiuttimen kautta.

  Puhelin oli ostettaessa ulkoisesti erittäin hyvässä kunnossa, kuin uusi. Kuulokkeita olen käyttänyt, mutta liitin meni hiljattain rikki joten en pysty testaileen sillä mitään. En ole täysin varma, että oliko tuo vika jo alun alkaenkin, kiinnitin huomiota siihen vasta jonkin ajan kuluttua puhelimen ostamisesta.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, mikäs ohjelmistoversio siinä on (*#0000#), taisi tuoreet (2007?) olla jotain vitosella alkavia (viimeinen 5.6). ja kolmosella alkoi ensimmäiset myynti mallit (netistiä bigattua mutua)

  Toinen asia sitten kuinka hyvin tuota pystyy NSUlla päivittää. Edit Nokia.fi sivut ei tunteneet
   
 6. petu22

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/4/07
  Viestit:
  26
  Tykkäykset:
  0
  Versio on 4.91. Mystinen ilmiö kyllä.
   
 7. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Boottaa laite kunnolla pari kertaa... mitä tapahtuu...
   
 8. Master of the Universe

  Master of the Universe Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/10/08
  Viestit:
  5736
  Tykkäykset:
  1768
  Puhelinmalli:
  SAMSUNG, tietysti. Mikäs muu? No Huawei
  "Puhelin oli ostettaessa ulkoisesti erittäin hyvässä kunnossa, kuin uusi. Kuulokkeita olen käyttänyt, mutta liitin meni hiljattain rikki joten en pysty testaileen sillä mitään. En ole täysin varma, että oliko tuo vika jo alun alkaenkin, kiinnitin huomiota siihen vasta jonkin ajan kuluttua puhelimen ostamisesta."

  ? Puhelimesta vai kuulokkeista?
   
 9. petu22

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/4/07
  Viestit:
  26
  Tykkäykset:
  0
  Kuulokkeen liitin meni päreiksi, kun jäi oven väliin. Puhelimen puoli on kunnossa siltä osin.

  Sen verran tuli tänään "lisäselkeyttä", että joissakin saapuvissa puheluissa puhelin toimii sittenkin täysin normaalisti, eli en joutunut puhumaan kaiuttimen kautta, normaali vastaus luurinäppäimestä aukaisi linjan molempiin suuntiin. Testasin asiaa useamman kerran. Eli ainakin tästä kyseisestä liittymästä minulle soitetut puhelut sujuivat normaalisti joka ainoan kerran.

  Sitten taas toisaalta, kun toinen kaveri soitti hieman aiemmin, niin piti jälleen laittaa puhelu kaiuttimen kautta, että hän kuuli mitä puhuin. Itse kuulin kyllä hänet. Kaikilla on muuten sama operaattori, joten ei tuntuisi vaikuttavan asiaan.. HUOM! Näiden puheluiden välillä en ollut koskenut mihinkään asetukseen!

  Eli alkuperäinen vika ei jostain täysin käsittämättömästä syystä koskekaan kaikkia saapuvia puheluita. Sitten vain ehdotuksia, että miksi jonkun toisen saapuva puhelu toimii normaalisti ja toiset saapuvat puhelut pitää hoitaa kaiuttimen kautta..

  Itse kun soitan, niin ei mitään hämminkiä.
   
 10. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Jaahas... no osta uus kuuloke, en usko et saat selvitettyä ongelmaa millään muulla keinolla. Jos oven väliin jää niin sitten siellä voi olla oikosessa jotain mitä tuskin voi laittaa tai kannattaa fiksailla kuntoon. Jos taas on epäselvää, niin se johtuu siitä etten jaksanu keskittyä nyt tuohon probleemaan.
   

Jaa tämä viestiketju