Mikä vikana viesteissä??

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja koehkoeh, 22/5/06.

 1. koehkoeh

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/5/06
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Jos saan kaksi, tai useampi osaisen viestin, niin hetken kuluttua kun olen lukenut sen niin siitä puuttuu loppuosa ja sen tilalle on tullut pätkä jostakin muusta vastaanotetusta tekstarista?Ja yleensä tämän viestin oikea loppuosa löytyy taas jostain toisesta viestistä! :D Vähän vaikeasti selitetty, mutta mistä ihmeestä tää voi johtua, todella häiritsevää.Eikä voi olla puhelimesta kiinni, koska näin käy kummassakin puhelimessani. Ja samoin joskus juuri vastaanotetussa viestissä saattaa olla päivämääränä vaikka 2.3.2006, vaikka saisin sen tänään.Ja tälläisestä viestistä sitten puuttuukin ensilukeman jälkeen osa.. OUTOA. Mutta kiva jos joku osaisi kertoa, ja ehkä miten korjata asia?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Pitkät viestit ovat lähetetty useana veistinä. ja viestissä on dataa mikä kertoo luurille että ollaan moniosainen, ja monesko osa kyseessä jne.

  Kerroit ettei riippuu puhelimesta, niin oletan että olet kokeillut aivan erinlaisen luurin kanssa, onko lähettäjällä merkitystä? eli tuleeko ongelma tapaukset samalta vai satunnaisesti eri lähettäjiltä?

  Koska yhdessä viestissä on varsinvähän "tilaa" niin ei voida käyttää kovinkaan monimutkaista systeemiä pitkienviestien muodostamiseen, niin teoriassa on mahdollista että samoilla tunnisteilla voi tulla useampia viestejä, jos vanhoja on luurissasi säilötty ja luurisi ei paljoa uhraa lokiikkaa tuollaisen tilanteen selvittämiseen.

  Aikaleimaongelma voi johtua tuosta, eli osan (aijan) taikonut jostain vanhasta. Kuulostaa pitkältä ajalta roikkua SMS keskuksessa.

  Ongelmaa voi esiintyä enemmän tietynlähettäjän osalta riippuen millaista systeemiä käyttää pitkienviestien tekemiseen.

  Toki PClläkin voi lähettää pitkiäviestejä ja jos ohejelma vähän kotikutoinen niin ongelma voi olla varsin mahdollinen.
   
 3. koehkoeh

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/5/06
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos nopeasta vastauksesta. Tosiaan, tätä esiintyy vain tietyn lähettäjän kohdalla. Puhelimina mulla on samsung 330 ja nokia 3220. Eli siis tälle ei voi mitään? Eihän tätä kovin usein käy, ehkä noin kaksi viestiä kolmestakymmenestä, mutta silti ikävää.
   
 4. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Olen huomannut saman, jostain syystä katkeaa. Mielestäni syy voisi olla siinä että joistakin puhelimista lähtee viesti minkä puhelin ottaa vastaan, muttei kykene esittämään toivotulla tavalla. Ei vaan käy yhteen.

  Joskus kuvatkaan ei näy vastaanottaessa, vaikka viikko sitten lähetetty kuva näkyisikin, herää kysymys softabugista. En keksi syytä muuten siihen, sen hetken toimintavirhe. Voisi kuulua molempiin tapauksiin.


  Omituisin vika oli Nokian 7110 puhelimessa aikanaan.... jo poistetut viestit tulivat kuukausienkin päästä kummittelemaan :))
   
 5. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Kyllä tuo puhelimen piikkiin taitaa mennä. Tuskinpa se verkko niitä viestejä sotkee. Varsinkaan siellä laitteella.

  Kuten soveliasta ja JJ:tä säestäen, ilmeisesti laitteesi ei osaa näyttää tämän kyseisen lähettäjän laitteen muodostamia pitkiä viestejä. Tai sitten tunnistiedot viestissä eivät ole riittävän yksilöiviä ja luuri sitten arpoo kasaan viestin muistissa olevista pitkien viestien palasista.

  Sellaiseenkin on tullut törmättyä että eräs henkilö ehti lukea ensimmäisen osan moniosaisesta viestistä ennen muiden saapumista ja sitten poisti sen ensimmäisen osan heti lukemisen jälkeen. Ihmetteli sitten kun loppuosissa viestejä oli pelkkää siansaksaa tai eivät näkyneet luurissa ollenkaan vaikka piippaili saapuvista viesteistä.
   

Jaa tämä viestiketju