Mikä saa ihmisen käyttämään TeleFinlandia?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Enhancer, 15/2/10.

 1. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2199
  Tykkäykset:
  617
  Lueskellut tässä jo kohta tovin eri keskusteluja operaattoreista, ja havahduin kysymykseen, alalla kun itsekin toimin, että mikä mahtaa olla ihmiselle peruste käyttää TF-liittymää?

  3G-verkon kehitys loppui Soneran verkossa siihen kun saivat ensimmäiset tukiasemat niihin harvoihin mastoihin, ei HSUPA-tekniikkaa, ei 3G 900Mhz tekniikkaa kuin aniharvoissa paikoissa, no nyt sentään alkavat nopeuksia päivittämään 7.2M tasolle alkaen PK-seudulta mutta tuotakin mielenkiinnolla odotan koska jo nyt verkossa on aika pahoja kapasiteettiongelmia.

  Emo-Soneralla on sentään kohtuullisen kattava palveluverkosto, mutta kun TeleFinlandilla ei ole sitäkään? Taitaa olla yhden käden sormilla laskettavissa paikat missä onnistuu koko maassa vaihtaa esimerkiksi uusi Sim-kortti? Mielestäni hirveä tilanne, jos puhelin hukkuu tai kortti hajoaa ja joutuu odottamaan vähintään yhden arkipäivän että saa liittymän toimimaan, eli tässäkin pahimmillaan ollaan ilman puhelinta perjantai-illasta tiistaihin.

  Toki sitten GSM-puolella Soneran verkko voi olla jossakin erämaassa parempi kuuluvuudeltaan, ja tällöin TF:ltä saa halvemman hinnan peruskäyttöön puheluiden ja tekstiviestien osalta, mutta kovasti ihmetyttää. Kilpailevat tarjoavat puoleen Suomesta, omaan verkkoonsa mutta kuitenkin, ilmaisia puheluita muutaman euron kuukausimaksulla, tällä siis viittaan esimerkiksi Eliitti+ -liittymään, ja onpa DNA:llakin vastaavat. Soneralla puolestaa perhepalvelu, joka sekin on kyllä kohtuullisen hankala pöytälaatikkosimeineen. TF kai nyt sitten kampanjoi ilmaisia puheluita Soneran verkossa, mutta ei mitään pysyvämpää.

  Ei tulevaisuus kovin ruusuiselta näytä, ottaen huomioon että puhelimella tehdään koko ajan enemmän ja enemmän muuta kuin soitetaan puheluita.
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Sama mikä saa ihmisien käyttämään muitakin verkkoja. Voi olla ettei välitä, tietoa ei ole tarpeeksi jne... paljon syitä. Telefinland on toiminu vuoosikaudet vaikkei ruusun kuvia ole kukaan maalaillut. Veikkaan että vaikka olisi mikä operaattori markkinoilla, aina sinne joku saadaan puhutettua.
   
 3. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  On kyllä niin loistavat perustelut taustalla ettei tuohon paljon voi vastaan sanoa.
  Eli Soneran 3G kehitys on jäissä, 900 Mhz tekniikkaa ei käytetä (onko ko. tekniikan käyttäminen ylipäätään joku itseisarvo vai olisiko viisaampaa käyttää sitä vain tarpeellisissa paikoissa?) ja teoreettinen huippunopeus ei ole sama kuin muilla. Tarjouksetkin on huonoja, mitä nyt 12 000min puhetta tarjouspuolella, eurolla viikonloppuisin puhelut ja vajaa 14e/kk täysnopeuksinen tikku ketä sellaiset kiinnostaa.

  Oli parempi olisi sulkea koko pulju ja siirtää kamat lahden toiselle puolen; ei tarvitsisi miettiä kun jotkut haluaa käyttää toimivia yhteyksiä, ei halua taistella laskutuksen oikeellisuudesta ja miettiä päivät pääksytysten miten joku MegaXSuper palvelun laskutus menee kun kukaan ei tiedä asiasta mitään ja määrittelemätön ominaisuus mahdollistaa ehtojen vastaisen käytön. Puhumattakaan siitä että joistain puljuista on kertakaikkiaan mahdotonta saada nykyään järkeviä liittymiä ilman määräaikaista sopimusta..
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Sonera kohtuulliseen hintaan.

  Outo aika alkaa kritisoimaan 3G verkkoa, kun viimeaikoina on sitä sentäs alkanut päivittään ja hiljan tiedotti että kiihdyttää tahtia.

  Soneran verkkopäivitys politiikkaa (hitauden lisäksi) on erilainen kuin joillain muilla, se että käyttää edelleen 2100sta ja tukee sitä 900lle on käyttäjien kannalta hyvä juttu, samoin se että pyrkii tiheään verkkoon. (joku jossain jopa väitti että kilpailijat purkavat 2100sta verkkoa...)

  Kovasti työtä TelaiSoneralla toki suomessa on, maantieteellisen peitton kuromiseksi muiden tasolle, samaanaikaan kun muutkaan eivät ole toimettomia. Talous kuitenkin kunnossa ettei pitäisi siihen homman ainakaan kaatua.

  Pientä ristiriitaa, eikö tuon juurikin pitäisi auttaa kaistaongelmiin....
   
 5. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Kk-maksu 0€ ja muutama tekstiviesti vuodessa lähtee ja saapuu hyvin perille. Kulut hyvinkin kohtuulliset. Elisan verkko ei siinä paikassa todennäköisesti toimi. Ei syytä vaihtaa mihinkään muuhun.

  Edit: Ei datakäyttöä tai puheluita.
   
 6. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2199
  Tykkäykset:
  617
  Kyllä, varmasti yksimielisesti voimme todeta että Soneran 3G-kehitys on ollut jäissä verrattuna kilpailijoihin. Kyllä mielestäni 3G 900mhz tekniikan käyttö on itseisarvo, jos puhutaan radiotekniikasta, ja niinkin suuri ero kun on esimerkiksi rakennusten tai vaikkapa maaston läpäisykyvyssä 900mhz eduksi verrattuna 2100mhz.

  Tarjoukset ovat huonoja, 12000min omassa verkossa vs. kilpailevan 3000min/kk normaali liittymätyyppi. Nettitikkutarjous olisi kiistämättä hyvä, jos vain verkko olisi sen mukainen, että tarjous olisi tuollaisenaan hyödynnettävissä. Ikävä fakta on vaan se että iso osa maan tukiasemista on Soneran verkossa päivittämättä tukemaan yli 1Mbit nopeuksia, josta päästäänkin taas takaisin verkon kehitykseen.

  Tämä siis vastaukseksi jukra:lle, quote vähän sakkasi :p
   
 7. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2199
  Tykkäykset:
  617
  Eipä se taida auttaa, jos tukiasemasta käyttäjälle nopeus nostetaan 7.2M tasolle, kun piuha tukiasemasta runkoverkkoon on jo nyt tukossa?
   
 8. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29299
  Tykkäykset:
  7554
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Torniossa asuva rouva nimeltään Elli ja iältään 56 omistaa puhelimen Nokia 1100. Liittymänä TeleFinland kun omaan käyttöön halpa ja toimiva on. Ei taida rouva 3G verkon kehityksen perässä liittymään siirrellä operaattorilta toiselle. Samanlaisia tarinoita taitanee kotomaastamme löytyä muutamia muitakin. ;)
   
 9. Ostler

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  9/1/10
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  6
  Vastauksen alkuperäiseen kysymykseen: Edullinen, hyvä asiakaspalvelu puhelimitse (nimim. seuraavana päivänä postiluukusta tuli uusi sim kadonneen tilalle) ja Soneran hyvä kuuluvuus pohjoisessa. Siinä ne tärkeimmät.
   
 10. Prepaid

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/6/07
  Viestit:
  84
  Tykkäykset:
  21
  Edulliset puhelimet ja muutenkin hyvät tarjoukset.


  Miksi juuri ja ainoastaan Soneran palvelu on 'kohtuullisen hankalaa' ? Mitä 'pysyvämpää' pitäisi tarjota ja mitä muut tarjoaa ?
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En tiedä kenenkä markkinointi tilaisuudessa olet ollut , allalla olevana kuitenkin ymmärrät ettei 900 3G käyttä tarkoita että verkko olisi hyvä ja mobiili, se on totta että Suomessa kattavan verkon tekeminen vaatii 900sta 3G, Senkin varmaan tiedät että Soneran tavoite on tehdä tiheää verkkoa, 900 ja 2100 Mhz taajuualuite käyttäen. sen idea ei ole viskoa sinne tänne yksittäisi pisteitä ja niiden phjalta piirellä näyttävää karttaa.
  900:n osalta pitää muistaa että se ei ole mikään tyhjillään oleva taajuus, vaan siellä on GSM ja on myös 3G päivityksen jälkeen. GSM tietenkin Soneran vahvuuksia Suomessa ja siis myös TFn perus palveluiden osalta..

  Jos joidenkin kertomukset pitää paikkansa että eräs operaattori jopa purkaa verkkoa 900:n 3G tieltä niin kuullostaa aika mielenkiintoiselta.

  Mutuiletko, vai onko sinulla jotain faktaa heittää että yhtiöllä olisi tarkoitus vain kehittää ilmarajapintaa ? ja torpata liikenne maston juurelle....
   
 12. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  En kehtaisi alalla työskentelevänä kysellä moisia?
   
 13. jukra Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  3066
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Z5
  Niin tuo jälkimmäinenkö on kaikkien operaattorien liittymiin? Muihin nyt ei paljon jaksa vastailla, muutakuin että hyvin on aivopesty kilpailijan koulutustilaisuudessa - kannattaa muistaa asiakkaille samat perustelut.. he eivät osaa sanoa vastaan yhtälailla kuin täältä tulee.
   
 14. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2199
  Tykkäykset:
  617
  Siksi, että se on ainoa jonka saamiseksi "toiseksikin" vuodeksi pitää avata uusi liittymä pöytälaatikkoon, vs saunalahden liittymätyyppi jossa on koko Suomeen puhelut omassa verkossa ilmaiseksi. Normaalisti tässäkin toki kuukausimaksu, tarjouksissa ilman.
   
 15. Enhancer Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/6/05
  Viestit:
  2199
  Tykkäykset:
  617
  En kenenkään markkinoinnissa, sen verran vaan että katveettomammaksi eli käyttökelpoisemmaksi verkko saadaan käyttämällä toki yhdistelmänä 2100mhz+900mhz tekniikkaa, ei pelkkää 900mhz. Kritisoinkin Soneraa tämän 900mhz tekniikan käyttämättä jättämisestä / hidastelusta verrattuna kilpailijoihin.

  Sitä tässä olen jo pitkään toivonutkin, että aataminaikaista GSM tekniikka alettaisiin tolpista purkamaan, ja vaihtamaan nykyaikaisempaan, olisipa aalloilla vähemmän ruuhkaakin sitten. Täytyy hattua nostaa jos näin jo joku viimeinkin Suomessa toimii.

  Ihan faktaa on tuo, että tällä hetkellä päivitetään vain tukiasemien lähettimiä vastaamaan uutta tekniikka, tietolähteenä Soneralla työskentelevä ylempi toimihenkilö. Myöskin liikenteen reititystä hoitavia laitteita uusitaan joissain kaupungeissa, mutta rungossa monessa paikkaa on toistaiseksi kaikki mahdollinen kapasiteetti jo käytetty. Vaikea uskoa, mutta toivottavasti näin ei ole.

  Apache, miksi et kehtaisi? Jos sinäkin työskentelisit myös jonkun muun kuin ko. puulaakin tuotteiden parissa?
  Jukra, ei ole telefinlandillakaan muuta kuin omaan verkkoon.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Nyt olemme melkein samaa mieltä. Mutta olet varmaan huomannut että Sonera on alkanut rakentamaan 900sa verkkoa, oelt varmaan huomannut että ei heitteli niitä mastoja sinne tänne, jotta kartalla näyttäisi kivalta, vaan tekee verkkoa ja käyttää edelleen paljon 2100sta, joka taasen parantaa 900:n 3G palvelutasoa. Myös yhitö on viestittänyt että panstoaa verkkoon. Tilanne on aivan eri kuin vuosi sitten (jolloin ei oikein edes lupausta).

  Jos kuitenkin lähdetään siitä että ensin operaattori tekee sen 3G verkon kuntoon, sitten alkaa supistaan 2Gtä. 2G:n varassa pitäisi toimia ainakin kahdella suurella kriittisimmät palvelut (mukaan lukien M2M sovellukset) joiden päivittäminen 3Ghen ei ole ihan ajankohtainen vielä. tavis kuluttajalle tilanne ei ole niin kriittinen, joiden osalta muutamanvuoden päästä ....

  hehe, tarkoitin myös 3Gn purkamista, mutta taisi osua...


  Suoran käden tietoa ja vielä ymmärettynä, vai ei aivan ymmärettynä ja ehkä jopa välikäiden puheita.

  En epäile etteikö TeliaSonera päivitä tukiasemien tekniikkaa ja kuten varmaan olet lukenut rakentaa paljon muutakin kuin radiorajaa.

  Jos omalla käyttöalueella sattuu olemaan kaista ongelmia, niin se tietenkin tuntuu palvelutasossa, operaattorista riippumatta. mokkula villityksen aikan sitä tuntuu aina välillä esiintyvän SIMin väristä riippumatta.

  **

  Muotisanan käyttökokemuksen kannalta moobilissa hyvä 3G verkko on varmaan aika hyvä tavoite.

  Kiineässä mokkulakäytössä voi viritellä enemmän, jolloin katse kohdistuu enemmän nopeuksiin.

  Hyvä että operaattorit täläisessä vaiheessa eivät ole identtisä.
   
 17. -VJ- Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  7/11/04
  Viestit:
  407
  Tykkäykset:
  28
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6, iPhone 4S
  Tuossa tulikin jo perusteluita TF:n käyttämiselle. Siis peruskäyttöä.

  Nyt on tullut uutena ominaisuutena iPhone ilman purkuohjelmia TF:n littymällä saa säädyllisellä hinnalla puhelut ja datan, mikä Soneran valikoimalla ei oikeastaan onnistu.

  Pitäisiköhän ottaa iLuuriin TF:n liittymä joka vastaa suurinpiirtein Saunalahden totaalia? Enpä osta kun totaali jo on, mutta jos ei olisi niin ottaisin.
   
 18. apache

  apache Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  13   0   0

  Liittynyt:
  22/4/03
  Viestit:
  7462
  Tykkäykset:
  518
  No jos pidät noin suurena ongelmana SIM-kortin katoamista ja/tai sen uusimista. Sitä tapahtuu loppujen lopuksi aika harvoin, ja jos tapahtuu niin soitonsiirroilla yms voi tavoitettavuutta parannella sen aikaa että uusi kortti saapuu.

  Totta, TF eroaa strategiallaan vaikka Saunalahdesta. Alalla työskentelevänä voit varmasti ajatella että onkohan tietoinen valinta esim. juuri toi palvelupisteiden puuttuminen kun vertaa emoyhtiöön? Miten kävikään Elisalle, kun lähti rummuttamaan Saunalahtea samoissa pisteissä kuin kalliimpaa Elisaa?

  Itse ennustan hyvää tulevaisuutta TF:lle, Sonera on pelannut hyvin pelinsä sen kanssa. Ja Elisalle ennustan huonoa, Saunalahden liittymien myynti ei tuo rahaa kassaan kuten Elisan vastaavat toivat, siellä täytyy ennemmin tai myöhemmin jotain tapahtua.

  Lisäksi kun tiedetään julkisuudessa kerrotut 1500 uutta tukiasemaa ja nykyisiinkin lisää kapasiteettia, sillä on pelkästään positiivinen vaikutus asiakaskuntaan (nykyiset + uudet tulevat).
   
 19. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Siitä olen ihan samaa mieltä, että paras verkko saadaan tietenkin yhdistelemällä UMTS900 ja UMTS2100 parhaat puolet. UMTS900 kantavuus on tietysti parempi, mutta monet tuntuvat unohtavan, että tämä on myös sen suurin heikkous. Tiheään asutulla tai muuten vaan ruuhkaisella alueella pieni solukoko on plussa, ei miinus, ja erityisesti näin jos 3G:tä mainostetaan pääasialliseksi dataliittymäksi tietokoneelle.

  Sen sijaan siitä kuulisin mielelläni, että miksi se nyt on (tai olisi) huono asia, jos GSM900 supistetaan 3G:n alta? Eikö se ole täysin luonnollista, että kun puhelimia tulee enemmän sinne UMTS900 verkkoon tuen yleistyessä, ja vastaavasti käyttö GSM900 verkolla laskee, niin operaattorit muuttavat painotusta vähentämällä GSM puolelle käytettäviä taajuuksia ja lisäämällä UMTS puolelle.
  Mitä haittaa tästä on, jos operaatio tehdään fiksusti sitä mukaa UMTS900 tuki yleistyy, ja GSM kuorma näin luonnollisesti laskee? Kokonaan sulkemassa tuskin yksikään operaattori ihan lähiaikoina GSM900 on, joten nykyisten GSM-only puhelinten elinkaarikin loppu todennäköisesti enimmäkseen ihan muista syistä kuin verkon katoamisesta.
  Aikoa minkä nyt äkkiseltään keksin, on heikompi puheaika joka monia malleja GSM verkossa vaivaa, mutta en nyt sitä minään major ongelmana pitäisi. Eikä tuokaan ongelman esiinny jos muutos tehdään kapasiteettivaihtelua seuraten, eli ne jotka haluavat luurinsa pitää GSM-only tilassa saavat kaistansa siltä puolelta.
   
 20. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16598
  Tykkäykset:
  4833
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Tää on kyllä hyvä kilpailuvaltti, ja eron kyllä muihin huomaa jos lapin alueella tehokäyttää mobiilipalveluita rinnan eri operaattorien kesken.
   

Jaa tämä viestiketju