mikä puhelin

Keskustelu osiossa 'Windows Phone', aloittaja sendas, 16/6/08.

 1. sendas

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/6/08
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  sensation
  hei vaan kaikille!

  Tarvitsisin teidän apuanne kännykän ostoon.
  Olen siis ajatellut puhelinta, josta olisi vähän läppärin korvikkeeksi(hyvä pöytäkone on jo kotona, eikä läppärin raahaaminen joka paikkaan tule kysymykseen) eli kevyehkö surffaus, sähköpostit sekä muu kirjoittaminen pitäisi hoitua suht vaivattomasti. Olisin halukas kokeilemaan windowsin käyttistä(tämänhetkinen puhelin nokia n70) ja nämä htc puhelimet ovat olleet eniten mielessä.

  Noiden vaatimusten lisäksi erityistä plussaa olisi gps, kamera(kunhan kameran laatu pysyy n70 tasolla), kosketusnäyttö, jonkunlainen musasoitin sekä muu softan muunneltavuus(joka tietysti on jo hoidossa)

  Kannattaako laitteessa olla qwerty näppis?(hyvät sekä huonot puolet) Milloin menee raja, milloin kannattaa olla qwerty vai ei, vai onko rajaa olemassa?

  Puhelimen meinasin ostaa vähän käytettynä eli tytn ja tytn2 olisi aika runsaastikkin saatavilla... Onko tuo hyvä puhelin. Nämä uudemmat htc puhelimet olisivat myös mieleen (touch diamond), mutta siitä puuttuu qwerty, eikä sitä kyllä käytettynä taida saada ainakaan helposti.

  Kumpi mielummin noista tytn vai tytn2 on enempi rahan vastikkeeksi? Tytn pitäisi ostaa gps mokkula, sekä kamera on huonompi, vanhempi käyttis, käytettynä alkaa olla jo vanhoja. Tytn2:ssa näitä ongelmia ei olisi. Käytettyjen hinnoissa ei ole enää kuin 100 euron heitto noiden välillä, joka sekin puoltaisi tuota tytn2 kohti.

  Kertokaa mielipiteenne!!!

  Ja puhelimistahan ei löydy suomea? Osaanko käytää moista laitetta nokian jälkeen? Onko mahdollista, että puhelimeen asentaa jonkun wordin tms. kirjoitusohjelman ja sitten voin kirjoittaa esim. esitelmän kännykällä, jonka siirrän koneelle ja tulostan? Tai teen powerpoint esitelmän kotikoneellani tai kännykällä ja liitän puhelimen tykkiin kiinni ja näytän powerpoint-esityksen kännykkää hyväksi käyttäen? Entä saanko mesen, skypen sun muut ohjelmat kännykkään helpostikkin vai onko ne jo alussa? Saako kännykkään jotain laittomia latausohjelmia (emule)?(ei sillä että itse sortuisin moiseen)

  Olisin erityisen kiitollinen, jos saisin selvyyttä pulmiini.
   
 2. Macpilot

  Macpilot

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/3/08
  Viestit:
  154
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE Xperia Mini & iPhone + some even older shit
  No noihin kaikkiin vaatimuksiisi Tytinä II sopii kuin suutarin sormi sian pe***eseen, Löytyy kaikki tarvitsemasi ja vielä paljon enemmän. Kameran laatu on mielestäni aivan kohtuullinen, joskin laatu on kovin herkkä vallitseville kuvaus olosuhteille. Hyvässä valossa laatu yllätti ainakin itseni :).
  Kannattaa, jos kirjoitat omasta mielestäsi paljon. Pidempien spostien naputtelu helpottuu kummasti. Vaikka eriäviäkin mielipiteitä on kuulunut niin mielestäni tytn II:ssa on erittäin toimiva qwertynäppis, parempi tuolla on kirjoittaa kuin vaikkapa vanhalla 9300:llani.
  Ei löydy, lontoolla on pärjättävä. Eli riippuu pitkälti siitä, kuinka se sujuu. Arvelisin, että kohtuullisella kouluenkulla ongelmia ei juuri ilmene.
  Onpa hyvinkin. Ainakin Tytn II:ssa tuli "Mobile Office"-paketti valmiiksi asennettuna, sisältäen wordin, excelin ja powerpointin. Lukee, muokkaa ja tarvittaessa luo, eli eikun kirjoittelemaan!
  Mese tulee mukana ja Skypen lataus / asennus hoituu helposti netistä.

  All in all, mielestäni erittäin monipuolinen PDA-puhelin. MWindowsiin tottumiseen saattaa jokunen hetki vierähtää, mutta heti ei kannata luovuttaa. Kunhan käyttökokemusta kertyy niin homma alkaa kyllä sujua. Symbianiin en enää vaihtaisi. :)
   
 3. kiksu

  kiksu

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/1/08
  Viestit:
  187
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Desire / Saunalahti
  Sama juttu. Nokialaiseen ei ole paluuta TyTN II:n jälkeen :)
  Ennen olin vannoutunut Nokialaisen käyttäjä, mutta oli pakko kokeilla WM-luuria ja siitä se ajatus sitten lähti :p

  Aivan loistava kapula.
  Ja onhan se siis windows.. jos käytät PC:llä windowsia niin ei kamalan paljoa toimintaperiaatteiltaan eroa :)
   
 4. sendas

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/6/08
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  sensation
  kiitokset

  kiitos erittäin paljon viesteistänne... On tuo tytinä 2 sitten ehkä paras vaihtoehto ominen qwerty näpikköineen, koska kun haluaisin puhelimen korvaavan mahdollisimman paljon tietokoneen asemaa, tulee näpikkä varmasti käyttöön.

  Ja hyvä, kun kyseinen puhelin tekee sen mitä odotinkin ja paaaaljon enemmän.(hyvä, kun monet tarpeelliset softat tulevat kännykän mukana)

  Harmittaa vain tuo suomen puuttuminen, mutta eiköhän se siitä...(ainakin mitä videoita olen kattonut, niin englanti ihan ymmärrettävissä...

  Lisää kokemuksia voipi laittaa...
   
 5. kiksu

  kiksu

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/1/08
  Viestit:
  187
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  HTC Desire / Saunalahti
  Ei tuo kapulan englanti ole mikään ylitsepääsemätön juttu.
  Ihan perus englantia se on.

  Liukuläppä/sarana-hässäkkä on pysynyt hyvin kunnossa vaikka puhelin on ottanut hieman osumaa. Ei ole löystynyt ollenkaan.

  Taskun pohjalla kerää aika paljon pölyä rakosiin joten suosittelen vyökotelon käyttöä.

  Kamera on hyvässä valaistuksessa ihan mainio kännykkäkameraksi. Hämärässä menee nykimiseksi ja tarkennus kestää onnettoman kauan. Missäpä ei.

  Näytönohjaimen ajurin puute hieman kismittää, tämä siis aiheuttaa esim. navigaattorin ruudunpäivityksen hitautta. Tämä ilmeisesti on jo korjattu WM6.1:ssä.

  Ilmaista ja maksullista softaa löytyy paljon kaikenlaiseen tarkoitukseen, joten ei muuta kun surffailemaan :)

  Muuten kaikin puolin mahtava paketti.
   
 6. Xaser

  Xaser Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  25/9/03
  Viestit:
  1269
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  1020
  HTC Diamond.
   
 7. sendas

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/6/08
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  sensation
  jeps

  Jeps.
  Seuraavana kyselyyn olisi juuri tullut tuo saranan kestävyys, mutta sehän tuli jo tilauksesta. Pitänee miettiä sitä vyölaukkua, varmaan ihan järkevää.

  Näytön suojaus on varmaan ihan järkevää sellasella kalvolla? Vaikuttaako näytön toimivuuteen?

  Ja jos tuo englanti on samanlaista, kuin tietokoneessa, niin ei se sitten mikään ylitse pääsemätön juttu ole ja siinähän sitä oppii...

  Alussa mulla oli harkinnassa nokia n95, mutta sitten tulin tajuihini ja ajattelin tällaista puelinta. Siis eihän tuo n95 olisi tuonut paljonkaan enempää ominaisuuksia verrattuna n70. Kaikki vähän parempaa ja jopa jotain uuttakin, mutta loppujen lopuksi melkoista kuraa.(melkein yhtä huonosti olisin sillä voinut selata webbiä, kirjoittaa ymym.)
  Vähän haikea mieli on jättää nokia pitkän taipaleen jälkeen (7kännykkää), mutta sekin on minusta väärin, että ostat nokiaa vaikka se ei sen hetkisiä mieltymyksiä täyttäisikään. Ja kun varapuhelin tulee olemaan nokia, niin annampa itselleni syntini anteeksi vaikka hylkäänkin nokialaisen toistaiseksi. (sori OT)

  ps. Kyllä tälläkin voi kirjoittaa virtuaalinäppiksellä, eikö voikkin, vaikka qwerty näppis laitteessa onkin?

  harmi, kun olen nähnyt tämän vain kerran livenä, eikä se silloin käteen asti yltänyt. Kuvista päätellen näyttää ihan tukevalta ja hienolta kapulalta, jota kyllä kehtaa esitellä.

  Tuleeko suomenkielinen käyttöohje mukaan?
   
 8. Macpilot

  Macpilot

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/3/08
  Viestit:
  154
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE Xperia Mini & iPhone + some even older shit
  Kannattaa ehdottomasti kalvo hommata jos ei paketin mukana tule. Itse laitoin sen puhelimen mukana tulleen suojakalvon paikoilleen heti ja hyvin on palvellut. Tosin nyt rupeaa olemaan sen verran naarmuinen, että olis varmaan syytä uusia. Itse näyttö on aika pehmeäntuntuista materiaalia joten suoja on tarpeen. Ei vaikuta toimintaan juurikaan, tosin eipä tuota ole tullut oikeastaan käytettyä ilman kalvoa koskaan jotta voisi verrata.

  Toki, sellainen virtuaaliqwerty tulee mukanakin, styluksella tökittävä. Ja erilaisia näppiksiä on netti pullollaan, osa ilmaisia, osa maksullisia.
   
 9. 22022004

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/2/04
  Viestit:
  592
  Tykkäykset:
  23
  Ei taidä olla vaihtoehtoja muita kuin tuleva SE Xperia, jos kameranj pitää olla hyvä paitsi specseiltään myös todelliselta laadultaan.

  Mukavaa Xperian odotusta!
   
 10. Macpilot

  Macpilot

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/3/08
  Viestit:
  154
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE Xperia Mini & iPhone + some even older shit
  Nohnoh, kysyjän vaatimushan kameralle oli N70-taso, jonka Tytinä II:sen kamera kyllä kirkkaasti täyttää. Kamera on itseasiassa oikeinkin hyvä kännykameraksi ja kuten jo aiemmin mainitsin, yllätti positiivisesti.

  Xperia on kyllä hieno, mutta liekö tulee koskaan markkinoille kun tuntuu vaan siirtyvän ja siirtyvän. Toinen odottamisen arvoinen voisi olla Samsung Omnia, toki ei ole qwertyä mutta ainakin stanan hyvä kamera! Jos meinaan se räpsin on puhelimessa tärkeä ominaisuus.....
   
 11. sendas

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/6/08
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  sensation
  jep

  kuten tulikin jo ilmi, haluaisin, että kännykässä olisi kamera jolla voisi ottaa joitain otoksia ja niitä kehtaisi sitten vielä näyttää kaveriporukalle jne. Omistan oikean digikameran, jolla saa hyviä kuvia. Olen myös todennut nokia n70 kameran riittäväksi pieniin otoksiin, ja kun kerta tytinän kamera ylittää tämän, se on minulle "hyvä kamera" eli enemmän kuin riittävä... Eipä tuossa tarvitsisi olla kameran kmeraa ja se olisi silti suosikkini.
   
 12. sendas

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/6/08
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  sensation
  jep

  kaipa tuo on sitten ostettava joko uutena tai käytettynä ja katsoa, onko puhelin itseäni varten.(speksien ja muiden mielipiteiden mukaan kyllä) kiitoksia kaikille apua tarjonneille.

  Kai ohjelmien asentaminen käy yhtä helposti kuin noksuunkin? Eli siis tietty tiedosto auki ja puhelin hoitaa loput?
   

Jaa tämä viestiketju