Mikä puhelin puhumiseen, s-postiin ja pikkuisen nettiselailuun?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja KattiKaneli, 20/12/12.

 1. KattiKaneli

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/12/12
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia Asha 300
  Jaksaako joku neuvoa uusavutonta? Luulin että olen niin vanha etten ikinä tarvitse älypuhelinta, mutta olen nyt kuitenkin muutaman kerran käyttänyt Nokia Asha 300:lla nettiä ja todennut sen aika hankalaksi. Joko en osaa käyttää sitä tai sitten puhelinta ei ole aivan tuohon tarkoitettu… Ashastani on kuitenkin jo näyttökin vähän rikki, joten uutta phelinta olen vailla seuraavilla spekseillä: en pelaa, en kuuntele musiikkia enkä tarvitse kameraa (kuvaan järjestelmäkameralla jos kuvaan) enkä haluaisi kantaa kamalan isoa puhelinta. Olen myös vähän Nokia-riippuvainen, mutta valmis harkitsemaan muutakin hyvillä perusteluilla. Katselin jo Lumia 800 (kiva hintalappu ja ihan maksimikokoinen makuuni) mutta en ymmärrä sen ominaisuuksista mitään.

  Soittamisen lisäksi olisi kätevää jos puhelimella voisi tarkistaa sähköpostit (nebulan webmail & hotmail) ja sen verran liikkua netissä, että löytäisi vaivatta vaikkapa yritysten yhteystietoja ja aukioloaikoja, ehkä muutakin jos homma toimii helposti. Onko windows-puhelin jotenkin näppärämpi tottuneelle PC-käyttäjälle, vai onko käyttiksellä ylipäätään mitään merkitystä jos jos ei pelaa eikä lataa musiikkia? Nykyisen Ashan nettinäkymistä puuttuu usein esim. ”hae” tai ”kirjaudu” painikkeet kokonaan, joten netin selaus sillä ei minulta suju. Muutaman rivin sähköpostinkin voisin joskus haluta lähettää. Arvelen, että seuraavaksi haluaisin avata sähköpostin liitteitä (pdf, xls, doc). Olisikohan navigaattorikin tätä päivää? Äänikomentoja ja ”puhelin tietää mitä haluat tehdä ja soittaa automaattisesti…” –tyyppisiä ratkaisuja vierastan. Näkymien pitäisi olla sen verran muokattavia että saisi edes osan ”turhasta” (peleistä ja turhista nettilinkeistä) pois ”etusivulta”. Pitääkö käyttöjärjestelmäviidakosta ymmärtää jotain?

  Nöyrästi avusta kiittäen,

  pienyrittäjä, töissä 24/7
   
 2. almostpro

  Palaute - 100%
  9   0   0

  Liittynyt:
  25/5/11
  Viestit:
  294
  Tykkäykset:
  13
  Puhelinmalli:
  Onhan noita
  Lumiat käy tohon käyttötarkotukseen paremmin kun hyvin. Löytyy navit sun muut. Kyllä monella muullakin valmistajalla löytyy sopivia luureja, niin 'peruskäyttöä' kuitenkin älypuhelimelle noi sun toiveet. Esim. toi lumia 800 tai halvemmatkin lumiat luulis käyvän mainiosti.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 3. aatee

  aatee Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  8/12/04
  Viestit:
  1332
  Tykkäykset:
  371
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s 64GB
  Tuollaiseen käyttöön suosittelen kanssa ehdottomasti Lumia 800:aa, tuleva wp7.8 päivitys tuo vielä siihen mukavia lisäjuttuja.
   
  2 henkilöä tykkää tästä.
 4. Axefield

  Axefield Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  17   0   0

  Liittynyt:
  25/7/07
  Viestit:
  6021
  Tykkäykset:
  2201
  Puhelinmalli:
  6S
  Ei edes järkeä miettiä muita kuin Lumia 800.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 5. Alinotum

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/12/12
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  800
  Lumia 800:n nettiselaimessa ei sitten ole tuota mainitsemaasi hakutoimintoa, joten on tuskaa hakea tiettyä sanaa pitkältä sivulta. Vai tarkoititko kenties hakua internetistä esim. Googlella tai Microsoftin tapauksessa Bingillä? Se kyllä onnistuu.
   
 6. almostpro

  Palaute - 100%
  9   0   0

  Liittynyt:
  25/5/11
  Viestit:
  294
  Tykkäykset:
  13
  Puhelinmalli:
  Onhan noita
  Tarkoitti ilmeisesti sitä että Asha ei osaa näyttää sivuja oikein ja sen takia elementtejä puuttuu...
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos kosketusnäyttöinen kelpaa niin tuo sopii kuvailemaasi tarpeeseen.

  Windowsphonen (mm. Nokia Lumiat) vahvuus on helppos, nörttien mielestä liiallinen yksinkertaistus ja helppous. vahvuudet netin perus käytössä, eli sähköpostissa ja nettiselailussa, tarjolla myös pikkukivoja ohjelmia, jotain hyödyllistäkin.

  WP älypuhelimista yksi turvallisimmista.

  Eli kokemattomalle paljon perustelua.

  Lisäksi hinta ja koko monelle aika kohdallaan.

  WP ei tue suomenkieltä...

  Koko kysymyksesi on kuin suoraan WP markkinoinnista, tarkoitan sitä että listasti juuri ne asia mitkä WPssä vahvoja ja poissuojit ne jotka eivät.


  Mutta tapani mukaan valintaa tehdessä on tärkeä tietää heikkoudet.

  Puhelin käytössä WP ei ole parhaimmillaan, ns puhelin ohjelma on suppea, laitteet on kosketusnäyttöisiä, ei ääni profiileita, jne

  Älypuhelin tarjonnassa toki nykyään lähes kaikki on kosketusnäyttöisiä, eli sen kanssa joudut elämään.

  Jos yrittäjälle puhelinkäyttö tärkeää, niin voi myös katsoa onko kauppiaalla Symbian Nokia 701 tai Nokia 808ia , kosvasti erilaisia kuin WP, mutta puhelin käytössä pesee WPn, lisäksi noissa paljon muutakin parempaa, mutta wep surffailu niiden heikoin lenkki. Luutinapit mahdollistaa vastauksen hanskoilla.

  Talvi ja kosketusnäyttö ongelmaan tarjoaa yhtäratkaisua Luma 920 ja kauppoihin tulollaan olevan Lumia 820 (kosketusnäyttö toimii hanskoilla), enemmän hintaa, mutta ehkä pidempi elinkaari jos innostut muuhunkin kuin surffailuun.

  Usein yrittäjälle puhelimen kamerasta voi olla hyvinkin monenlaista hyötyä. paljon selalista mitä järkkärillä ei voi korvata, vaikka sitä järkkäriä aina kantaisi mukana.

  Wpssä on yleinen haku nappi, jossa perus Bing haun lisäksi, Qr lukija, tekstintunnistus (OCR) ja kääntäjä.
  Selaimen osoitekenttä toimii nettihaku kenttänä, ja taisi joissain saada vaihdettu hakukoneenkin. Selain tukee myös hakua näkyvyn sivun tekstitä ja kopiontia, mutta käyttöliittymässä ei välttämättä ole varsinaista haku kuvaketta.
  WPhen on myös erillisinä sovelluksina joitain hakupalveluita, jos yritysten tietoja hakuaa niin Eniro yhtiön sovellukset tulee mieleen (toki sen softat suppeampia kuin esim Symbianissa).
   
 8. Keimone

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/1/13
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  nokia
  Tämä menee vähän ohi aiheesta mutta tässä ketjussa on juuri niitä vastauksia joita olen hakenut puhelin hankintojeni tueksi. Itselläni ei älypuhelinta ole ennen ollut ja käyttöni olisi varmasti hyvin samanlaista kuin tässä kysyjällä, lisänä kylläkin tuo kameran käyttö työ asioiden tallentamisessa. Nokian ja WP:n haluaisin juuri niiden helppouden takia koska olen aika urpo tietotekniikan kanssa. Ainoa asia joka siinä mietityttää on se että miten arkoja nämä "tavalliset" älypuhelimet ovat kosteudelle, pölylle, kolhuille ja pakkaselle? Jos verrataan IP luokiteltuihin puhelimiin? Harmi ettei nokialla ole kosteuden ja pölyn kestävää mallia. Xcoveria en haluaisi, ja sonyn xperia acro s kiinnostaisi mutta siinä kun on tuo android, ja se on jo valmiiksi kalliimpi kuin esim. nokia lumia 820, ja sanovat että akku on surkea. Kiitos jo etukäteen neuvoista...
   
 9. Kaljamaha

  Kaljamaha Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/3/07
  Viestit:
  7575
  Tykkäykset:
  1172
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Nokia 701 alkuperäiselle kysyjälle, ei mitään Lumiaa, siinä menee vaan hermot.
   
 10. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kosteutta eivät siedä, pöly vähän malli ja pöly kohtaista, se kuuloko plugi ja USB latausliitin, joissain malleissa on suojaläpät joihinkin liittimiin mikä voi helpottaa.
  Kolhukoestavyys myös vaihtelee.
  Pakkanen yleistäen ei välttämättä aiheuta vaurioita (iPhone saanut negatiivista mainetta, mutta sekin osittain vain median klikkikalastelua), mutta tapauksesta ja käytöstä riippuen voi aiheuttaa kosteusongelmia.
  Pakkanen aiheuttaa akkuongelmia, eli nykyään käytety akut menettävät virranantokyvyn pakkasessa, joka tosin palautuu lämmetessä.
  Tyypillisin kosketusnäytöistä hajonnut kohta on kosketusnäyttö, se lasi. jos saa sopivan iskun niin säröille menee.
  Muuten ne tyypillisesti ovat hyvin naarmmuntumista kestäviä, esim autonavaimet harmin aiheuttaa vahinkoa, mutta jos käyttö ympäristössä on jotain kovaa, ei tarvi ihan timentteja olla, mutta ymmärrät mitä meinaan, niin naarmuja voi syntyä, eivät yleensä estäkäyttöä, mutta tarkalle harmiksi.
  Toiseksi tyypillisin on kosteus. se että laitteissa on vähän nappeja on ehkä vähän vähentänyt kosteusvaurioita, esim näppäimistön "hapettumista".


  Se mitä tuo tarkoittaa käytännössä. Usein puhutaan ns raksapuhelimista, niin jos miettii raksaolusuhteita ja tehtava ei erityisen haastava niin kestävyys riippuu suuresti käyttäjästä. Eli siinä missä Jaska saa roiskeen ja kolhunkestävän luurit hajala muutaman kerran vuodessa voi Pena pärjätä iPhonelle sen parivuotta. Ja saahan jotkut koululaiset/toimisto työntekijät luurinsa myös hajalle,kasteltua, lommolle tiheään tahtiin.

  Jos mietit esim Lumia 800sta, niin se ei ole erityisen herkkä. lasin muoto ehkä hitusen lisää lasiriskiä, toisaalta muovikuori taasen antaa vähän anteeksi tietyntyyppisiä mekaanisia vaurioita. suojat USB liittimessä vähentää tietyntyyppisen töhnä kiertymistä sinne.
   
 11. Keimone

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/1/13
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  nokia
  Itse kun olen maanrakennus hommissa niin pölyn ja kosteuden ja kolhujen riski on olemassa, mutta toisaalta nykyinen ns. "peruspuhelimenikaan" ei ole mikään iskunkestävä ja on toiminut monta vuotta aivan mainiosti. Tosin kerran värinä lakkasi pelaamasta mutta korjaantui kun huollossa putsasivat sieltä pölyt. Sonyllä on useampia noita "kestävämpiä" puhelimia mutta eipä niitä paljon missään mainostella. Onko se sitten vaan markkinoinnista kiinni vai eikö niitä kehtaa tai tartte mainostaa. Xcover tuntuu olevan vähän jokapuolella esillä kun taas äkkiseltään ei tule yhtään sonyn mainosta mieleen. No jokatapauksessa lumiaa mieleni tekisi, mutta tuo kestävyys mietityttää. Ehkä marssin kauppaan ja ostan yhden niin siitähän se selviää!!
   
 12. Mummo123 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  29/8/09
  Viestit:
  1003
  Tykkäykset:
  95
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s
  Pienellä kikkailulla voi hakea sivuilta tuolla selaimella. Kannattaa tallentaa tämä kirjanmerkkeihin:

  javascript:(function(){function G(){var pf=doc.getElementById('pf');var qt=doc.getElementById('qt');if(null==pf){pf=doc.createElement('div');pf.id='pf';var s=pf.style;s.position='absolute';s.zIndex='99';s.top=(scT||scBT)+'px';s.left=(scL||scBL)+'px';s.width='100%';s.backgroundColor='#FFFF00';pf.appendChild(doc.createTextNode('Search: '));qt=doc.createElement('input');qt.id='qt';qt.type='text';pf.appendChild(qt);var sb=doc.createElement('input');sb.type='button';sb.value='Find';sb.onclick=function(){P(qt.value)};pf.appendChild(sb);doc.body.appendChild(pf);}else{pf.style.display='inline';count=0;}}function P(s){document.getElementById('pf').style.display='none';if(s==='')return;var n=srchNode(document.body,s.toUpperCase(),s.length);alert("Found "+count+" occurrence"+(count==1?"":"s")+" of '"+s+"'.");pf.parentNode.removeChild(pf);return n;}function srchNode(node,te,len){var pos,skip,spannode,middlebit,endbit,middleclone;skip=0;if(node.nodeType==3){pos=node.data.toUpperCase().indexOf(te);if(pos>=0){spannode=document.createElement("SPAN");spannode.style.backgroundColor="red";middlebit=node.splitText(pos);endbit=middlebit.splitText(len);middleclone=middlebit.cloneNode(true);spannode.appendChild(middleclone);middlebit.parentNode.replaceChild(spannode,middlebit);++count;skip=1;}}else{if(node.nodeType==1&&node.childNodes&&node.tagName.toUpperCase()!="SCRIPT"&&node.tagName.toUpperCase!="STYLE"){for(var child=0;child<node.childNodes.length;++child){child=child+srchNode(node.childNodes[child],te,len);}}}return skip;}var count=0,scL=0,scT=0,scBL=0,scBT=0;var w=window,doc=document;if(typeof doc.body!='undefined'&&typeof doc.body.scrollLeft!='undefined'){scBL=doc.body.scrollLeft;scBT=doc.body.scrollTop;}if(typeof doc.documentElement!='undefined'&&typeof doc.documentElement.scrollLeft!='undefined'){scL=doc.documentElement.scrollLeft;scT=doc.documentElement.scrollTop;}G();})()
   
 13. almostpro

  Palaute - 100%
  9   0   0

  Liittynyt:
  25/5/11
  Viestit:
  294
  Tykkäykset:
  13
  Puhelinmalli:
  Onhan noita
  Noissa hommissa kannattaa pitää se perusluuri tai sitten jos tosiaan älypuhelimen halajaa niin joku vähän kestävämpi malli. Itellä ollut raksahommissa xcover, kesti kovaa käyttöä mutta käyttökokemus oli tosi huono. Suosittelen siis sonylta noita vähän tehokkaampia malleja.
   

Jaa tämä viestiketju