MobiiliBlogi Mikä puhelin Pokémon GO:n pelaamiseen? tässä muutama edullinen vaihtoehto

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 8/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2094
  Tykkäykset:
  4
  Pokémon on täällä taas, ja ehkä vahvempana kuin koskaan aikaisemmin. Allekirjoittanut kuuluu siihen sukupolveen, joka aikoinaan pelasi alkuperäistä Pokémon-peliä (Pokémon Red ja Pokémon Blue) Nintendon Gameboy Color -käsikonsolilla. Tuon jälkeen Pokémon jäi taakse, vaikka Nintendo on lähes vuosittain julkaissut uuden version pelistään käsikonsoleilleen. Jotenkin pelisarja ei vain ole enää sytyttänyt alkuperäisen jälkeen, johtuen ehkä trendin hiipumisesta ja uusien ominaisuuksien puutteesta.

  Nyt Pokémon on kuitenkin jälleen kuumaa tavaraa ja myös allekirjoittanut on hypännyt sen maailmaan noin 15-16 vuoden jälkeen. Kyseessä on tietenkin Android– ja iOS-laitteille julkaistu Pokémon GO -peli, josta tuli nopeasti yksi mobiilipelimaailman suurimmista menestystarinoista. Tästä kertoo pelkästään se, että jopa Oulussa ulos astuessaan voi nähdä ryhmiä jahtaamassa Pokémoneja. Koskaan aikaisemmin en ole nähnyt ainakaan Suomessa mitään vastaavaa.


  Edullinen puhelin Pokémon GO:n pelaamiseen:


  Pokémon GO -villityksestä osansa ovat monessa perheessä varmasti saaneet myös vanhemmat, sillä peli ei nimittäin toimi aivan halvimmissa ja hieman vanhemmissa Android-puhelimissa. Tämä siksi, että peli vaatii RAM-käyttömuistia kaksi gigatavua. Lisäksi puhelimesta olisi hyvä löytyä gyroskooppi sekä GPS.

  Applen puolella tilanne on hieman yksinkertaisempi, sillä peli toimii kaikilla puhelimilla iPhone 5 -mallista eteenpäin. Kyseistä mallia ei enää kaupoista saa, mutta jos lapselleen (tai miksei itselleenkin) haluaa iPhonen, jolla pelata Pokémon GO:ta on edullisin vaihtoehto 299 euroa kustantava iPhone 5s 16GB. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi (edullisemmasta päästä) 470 euron pinnassa oleva iPhone SE 16GB tai edellisen sukupolven lippulaiva iPhone 6 16GB, jonka tehdashuollettuja versioita verkkokauppa.com myy 529 euron hintalapulla.

  Entäs sitten ne Android-puhelimet? Yksi hyvä vaihtoehto löytyy Motorolan leiristä. Miksi? Koska niistä Motorolan laitteista löytyy lähes ”puhdas” Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmä (tällä hetkellä uusin saatavilla oleva) ja niihin on ollut hyvin saatavilla päivityksiä. Niinpä uusi Moto G4 tai sormenjälkilukijalla sekä tarkemmalla kameralla varustettu Moto G4 Plus voisi olla hyvä valinta nuorelle, joka tarvitsee älypuhelimen, joka on yhteensopiva Pokémon GO:n kanssa. Molemmissa on Snapdragon 617 -siru, kaksi gigatavua käyttömuistia, 5,5 tuuman 1920 x 1080 pikselin näyttö ja 13 tai 16 megapikselin kamera. Niiden hinnat pyörivät 220-270 euron välimaastossa. PS. myös vanhempi Moto G (kolmas sukupolvi) täyttää kahden gigatavun RAM-vaatimuksen ja maksaa noin 200 euroa.

  [​IMG]
  Erittäin hyvän vaihtoehdon tarjoaa myös OnePlus 2, jota Suomessa myy ainoastaan Elisa. Hintaa laitteella on 319 euroa, mutta se tarjoaa niin sanotusti turvaa myös hieman pidemmälle tulevaisuuteen hyvän tekniikkaansa ansiosta. Rakenne on myös monia muita tämän hintatason Android-puhelimia selkeästi laadukkaampi. Siinä on Android 6.0 Marshmallow -pohjainen Oxygen OS 3 -ohjelmisto, suorituskykyinen Snapdragon 810 -siru, 5,5 tuuman näyttö 1920 x 1080 pikselin tarkkuudella, 64 gigatavua tallennustilaa, neljä gigatavua RAM-käyttömuistia ja 13 megapikselin kamera 4K-videokuvauksella.

  Samsungin leiristä löytyy yksi edullisimmista vaihtoehdoista. Kyseessä on toisen sukupolven Android 6.0 -pohjainen Samsung Galaxy J5 (2016). Puhelinta hankkiessa kannattaa olla tarkkana, sillä vanhemman Galaxy J5:n tehot eivät riitä Pokémon GO:n pelaamiseen. Uudesta sen sijaan löytyy vaadittavat kaksi gigatavua RAM:ia. Se on kuitenkin selvästi joukon heikoimpia mitä tulee tekniikkaan, sillä sitä vauhdittaa Snapdragon 410 -siru ja näyttö on 5,2 tuumaa (1280 x 720 pikseliä). Samalla Galaxy J5 (2016) on myös joukon edullisimpia ja se irtoaa kaupasta 199 euron hintaan.

  [​IMG]
  Googlen täysin puhtaalla Android 6.0 Marhsmallow -käyttöjärjestelmällä varustettu Nexus 5X 16GB on myös loistava vaihtoehto, ehkäpä yksi parhaista. Se tulee nimittäin saamaan ensimmäisten joukossa päivityksen syksyllä saapuvaan Android 7.0 Nougat -järjestelmään. Puhelimessa on 5,2 tuuman 1920 x 1080 pikselin näyttö, tehokas Snapdragon 808 -siru ja laadukas 12 megapikselin kamera. Nexus 5X:n hinta pyörii 270 euron tuntumassa.

  Jos rahaa haluaa käyttää puhelimeen mahdollisimman vähän, voi katsastaa Huawei Y6:n Sen hinta pyörii 150 eurossa ja mukana on vaadittavat kaksi gigatavua RAM-muistia. Puhelimen ominaisuudet ovat muutoin varsin ”heikkoa” tasoa (Snapdragon 210, viiden tuuman 1280 x 720 pikselin näyttö, kahdeksan gigatavua tallennustilaa, Android 5.1 -käyttöjärjestelmä), joten varmistaisin ennen ostamista, että Pokémon GO todellakin laitteella toimii. Henkilökohtaisesti en tätä puhelinta lähtisi suosittelemaan, mutta kaikesta huolimatta sen pitäisi olla yhteensopiva Pokémon GO:n kanssa.

  Markkinoilta löytyy totta kai myös paljon muita puhelimia, jotka täyttävät uuden Pokémon-pelin tekniset vaatimukset. Yllä lueteltuna muutama hyvä vaihtoehto edullisemmalta hintapäästä. Jaa omat suosituksesi alla kommenteissa!

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju