Mikä puhelin missä on SELKEÄ puheääni

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Cruisse, 4/6/09.

 1. Cruisse

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/9/02
  Viestit:
  133
  Tykkäykset:
  1
  Nyt pitäisi löytää sellainen puhelin jossa on erittäin selkeä, KOVA ja miellyttävä puheääni.
  Perheessä on myös kuulolaitetta käyttävä lapsi, joten tulevalla puheäänellä on merkittävä vaikutus valintaan. Merkillä ei ole niinkään merkitystä kunhan ääni on hyvä.
  Olen lukenut että jossain puhelimissa on melunhäivytys mutta mitään kokemusta sellaisesta ei ole, onko täällä kellään. Onko siitä hyötyä käytännössä??
  Puhelimessa voisi olla myös HYVÄ kaiutin jonka kautta kommunikoida.
   
 2. member Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/6/05
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  9
  Tästä ei ole sulle iloa mutta kunhan ihmettelen miten nykyaikainen äänenlaatu ei riitä ? Kyllä olen saanut äänestä hyvin selvää, vaikka toisessa luurissa olisi känninen ad/hd persoona. Hyvää kaiutinta on taas vaikeampi löytää.
   
 3. Cruisse

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/9/02
  Viestit:
  133
  Tykkäykset:
  1
  Et varmaan ymmärräkkään kun ei sulla ole kuulolaitetta. Kuulolaite on herkkä ja se erottaa kaiken sivuäänen. Normaalikuuloiselle käy melkein puhelin kuin puhelin vaikka eroja on äänenlaaduissa. Kiitos kuitenkin mielipiteestäsi
   
 4. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
  Tämä on vaikea kysymys vastata. Periaatteessa voisit etsiä esim. saksalaisen Connect-lehden Bestenlistestä parhaimman akustikmessung -pistemäärän saaneen puhelimen, joka on tällä hetkellä Nokia 6650. Tuota ei tosin taideta enää myydä? Hieman heikompi, mutta vielä myytävä on Sony Ericsson C510.

  Asia ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen, koska puhelimen kuulokeosan laatu voi erota paljon kaiutinmoodin laadusta ja joissan puhelimissa puhelin täytyy asettaa kovin lähelle kuulolaitetta, jotta tuo äänenlaatu saataisiin käyttöön (eli sijainti on todella tarkkaa äänenlaadulle).

  Toteaisin, että jos vain on mahdollista, kävele kauppaan jossa on paljon puhelimia käytössä (esim. Nokia store Aleksilla) ja pyydä saada kokeilla eri puhelimia. Jos menet vielä ruuhka-aikaan saat lisää taustahälyä, jotta testaaminen tulee todenmukaisemmaksi.

  Toivottavasti sopiva puhelin löytyy.

  Äänenkumouksella toimiviin puheliin en paljoa usko. Suljetut kuulokkeet toimivat kyllä tasaiselle melulle (humina, kohina, jne), mutta avoin puhelin... enpä oikein usko.
   
 5. Cruisse

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/9/02
  Viestit:
  133
  Tykkäykset:
  1
  Katselimpa tota 6650 ja sitä näytti olevan läppäri että tavalisen ulkoisella antennilla olevaa mallia. Kumpaakohan tuossa tarkoitit....
   
 6. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
  Ah, nyt meni sekaisin. Pahoitteluni. Suomessa on ollut joskus vuosia sitten 6650 eli tällainen:

  [​IMG]

  Mutta itse asiassa tarkoitin (ilmeisesti vain) USA:ssa ja Saksassa myytävää 6650-mallia:

  [​IMG]

  Enpä osaa sanoa saako tuota jälkimmäistä helposti ostettua edes Suomeen.

  Pahoitteluni sekaannuksesta.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ymmärsin että nyt haettiin soittajalle puhelinta ja sieltä haluttiin lähtevän mahdollisimman hyvää ääntä. En tiedä miten kuulolaite tuohon suoranaisesti liittyy. kaikki mökö sieltä tulee myös ilman kuulolaitetta.

  Puhelimet vaimentavat hälyääniä enemmän tai vähemmän, tämä joko ärsyttää tai ei, koska samalla saattaa laitteen lähtevän puheäänen laatu heikentyä, eli ei ole hyvä selkeä, vaan kapeakaistainen jne, metallinen, terävä tai jotain muuta. Normi puhelimien lisäksi kannattaa katso sportti ja työ (IP xx) puhelimia. jos vaatimukset ovat kovasti henkilökohtaisia (eikä mitattavia), niin taitaapi melkein vaatia laajaa omaa kokeilua)

  Jos ongelmana on puhuminen taustamelussa, niin usein suositellaan käyttöön sopivaa HF laitetta, johdollista, tai langatonta, löytyy tuotteita jopa ns. moottorisaha käyttö olosuhteisiin.
  näin saadaan mikki sijoitettua parempaan paikkaan ja taustamelua voidaan vaimentaa toisella mikillä, ilman että tarvitsee kohtuuttomasti tinkiä äänenlaadusta, jos se ongelma.
  Samalla saadaan myös se etu että voidaan valita itse puhelimen vapaammin.

  Pitää myös muistaa että esim. autoa-ajaessa pitää jokatapuksessa käyttää HFää, jolloin itse puhelimen mikki totetukset paljoa vaikuta.

  Itse laitteisi on toki myös eroja, mutta yleisen käsityksen mukaan erot ovat tasaantuneet. HF laitteissa on edelleen huimasti eroja.

  Jos kuitenkin olit kiinnostunut puhelimesta jossa hyvä kaiutin ääni, niin niissä on eroja, ja taitaa joissain toimia myös EQ puhe ääneenkin.

  Kuulolaite käytössä kannattaa selvittää inductiosilmukka ratkaisuista jolloin kuulolaitetta käyttävä ei kärsisi mahdollisesta taustamelusta niin paljon (jos se taustamelu oli ongelmia siellä missä hän puhelinta käyttää)
   
 8. Cruisse

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/9/02
  Viestit:
  133
  Tykkäykset:
  1
  Tätä tarkoitin mutta tarkennetaan nyt vielä toistamiseen.
  Kysymyksessä tarkoitettiin siis TULEVAN puheääntä !!
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos puhelin tulee kuulolaite käyttöön, induktiosilmuka lisälaite voisi olla tutustumisen arvoinen. jotkut ovat niistä pitäneet, taitaa tarjonta olla nykään niukkaa, pattereita ne kuitenkin veivät.

  Tuollaisessa käytössä varmaan myös ihan itse kokeilemeninen tärkeää, se että minusta jonkin puhelimen ääni on miellyttävä selkeä jne, voi olla aivan jotain muuta jos kuulokkeen kaijutin on niin sijoitettu ettei se kuulolaitteen kannalta ole hyvä.

  Osassa puhelimia myyvissä kaupoissa on laajammalista laitteitta virroissa ja esillä, toimiva SIM niistä yleensä puuttuu, mutta pääsee edes vähän tekeen karsintaa ja sen jälkeen kananttaa kysyä ihan SIMillä kokeilua. Myymälä saattaa muutoinkin olla hyvä paikka kokeilla, koska taustahälyjen häiritsevyys selviää samalla.

  Voisi kuvitella että muut esim tekstipohjaiset viestittely ominaisuudet ovat tärkeitä, riippuen vähän tietekin lapsesta, jos kovasti alle kouluikänen niin IRQ , ei vielä niitä tärkeimpiä. kuvat varmaan kuitenkin kiinnostaa.
   
 10. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Yleiseiseti nää 6xxx sarjat ja bisnes E-mallit on ollu selkeitä kuulokeääneltään. Eli ei liian räikeitä ja särkyviä.
   
 11. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
  Tässä 6650 Saksan eBaystä hintaan 190EUR:

  http://cgi.ebay.de/NOKIA-6650-HANDY...g_KM?hash=item2ea4ebc19c&_trksid=p3286.c0.m14

  Saksalaisen Connect-lehden, joka on ainoa maailmassa matkapuhelimia osaavasti testaava julkaisu, arviosta kyseisestä mallista:

  http://www.connect.de/testbericht/Nokia-6650_4436446.html

  - erittäin luonnollinen äänenlaatu (paras ikinä testatuista, kaikki valmistajat, kaikki mallit)
  - hyvä myös kaiutinmoodissa, joskin äänenvoimakkuus voisi olla hieman suurempi
  - erittäin kestävä 1600mAh akku
   
 12. Cruisse

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/9/02
  Viestit:
  133
  Tykkäykset:
  1
  Onko tota puhelinta mahdollisuus vaihtaa suomenkieliseksi koska muut kielet on sen verran hakusessa että ei onnistu enkun tai saksan valikolla.
  Postimyynti on myös sen verran vieras asia etten oikein uskalla/luota, ellei sitten jollain ole suositella luotettavaa myyjää. Mieluimmin omakohtainen kokemus.

  Puhelin sinällään on asiallisen näköinen, ainakin kuvissa ja hintakaan ei ole paha.

  Niin ja vielä, muitakin merkkejä voi suositella kuin Nokiaa. Toki muillakin on hyvän puheäänen omaavia puhelimia.........vai onko?
   
 13. halcyon

  halcyon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/10/02
  Viestit:
  1696
  Tykkäykset:
  223
  Pitäisi löytyä eurooppalaiset kielet valikosta. Postimyynti on tietysti aina postimyynti, etenkin toisesta maasta. Siinä on omat vaivansa.

  Toki muillakin niitä on, mutta kysymällä asiasta *mielipiteitä* internet-foorumissa et saa luetttavaa tietoa päätöksenteon tueksi.

  Ihmiset vain yleensä kehuvat puhelinta, jonka itse omistavat tai haulaisivat omistaa.

  Ainoa objektiivinen testi puhelinten äänenlaadusta on tuo saksalaisen Connect-lehden Akustikmessung -arvio. Eli jos löydät paikallisesta kirjakaupasta kyseisen lehden, niin osta viimeisin numero. Siinä on lehden keskellä 'Bestenliste', jossa testattujen puhelimien äänenlaatu on pisteytetty. Tämä on objektiivinen arvio äänenladusta.

  Tietenkin vielä varmempi tapa on mennä puhelinkauppaan ruuhka-aikana ja kärsivällisesti testata puhelin puhelimelta äänenlaatua kuulolaitteen kanssa, kunnen sopiva löytyy.

  Sen uskoisin lopulta olevan varmin tapa löytää sopivin.
   
 14. Cruisse

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/9/02
  Viestit:
  133
  Tykkäykset:
  1
  Tota puhelinta taitaa olla aika vaikee saada suomesta mutta olisko toi Nokian 6600 vastine 6650:lle

  Tietääkö kukaan hyvää liikettä Saksassa mistä ton puhelimen saisi. Tutun tuttu asuu Saksassa ja sitä kautta vois ehkä saada ton
   
 15. Rooivalk Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  762
  Tykkäykset:
  19
  Sen ainakin olen huomannut että korkeampi hinta saattaa auttaa. Ainakin esim. Samsungin SGH-Z540 mallissa (vanha huippumalli 500€) oli erinomainen kuulokeääni kun taas jossain toisessa vain hetken omistamassani halvassa Sampassa ääni oli kolkko ja rätisi heti jos äänenvoimakkuutta nosti yhtään minimistä.
   
 16. Cruisse

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/9/02
  Viestit:
  133
  Tykkäykset:
  1
  Herätetään tää keskustelu uudestaan henkiin jos vaikka nyt joku tietäisi sellaisen puhelimen missä on erittäin hyvä, selkeä ja voimakas tuleva puheääni.
  Nokia 6650 kävisi mutta sitä ei varmasti saa enää mistään. Joku myös kehui Samsungin S8300 UltraTouch, mutta lisää ehdotuksia peliin jos joku tietää.
   
 17. Pikkuhannu

  Pikkuhannu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  11   0   0

  Liittynyt:
  13/6/07
  Viestit:
  1371
  Tykkäykset:
  38
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 830
  N900 on kallis ratkaisu, ainakin minusta puheääni on erittäin selkeä...
   
 18. aaiitee

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/04
  Viestit:
  106
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 3Gs+DNA, 2G+DNA, E75
  Minulla on kuulokoje molemmissa korvissa. Tällä hetkellä minulla on iPhone 3Gs ja se toimii ihan hyvin. Lisäksi minulla on autossa siihen liitettynä Gizmo mini stereokaiutin, joka toimii bluutuutilla. Tuota kaiutinta saattaisi ehkä käyttää kotonakin, en ole testannut, mutta ehkä pitäisikin testata.
  Ainoa huono puoli on, että tuota kaiutinta ei saa eteläsuomesta enää. Ostin viimeisen Itiksen Gigantista. Markantalokin myy, mutta eioota. Tampereen Gigantissa kuulemma löytyy. Ei edes ulkomailta saa, tsekkasin senkin, saattaa olla poistumassa. Gigantista saa kyllä pallokaiutinta, myyjä kehui sitä, mutta en tiedä onko se bluutuutti.
  Mutta iLuuri toimii hyvin sellaisenaankin minulla paremmin oikealla korvalla, joka on parempi. Onko lapsellasi se kuulokoje, joka tulee korvakäytävään, silloin kuulonalenema ei ole niin kovin paha. Tuokin vaikuttaa asiaan paljon.
  Tämä on erittäin tärkeää, että saat kokemusperäistä tietoa sellaiselta, jolla on kuulokoje itsellään eli minulta!
  Kannattaa myös ottaa huomioon iPhonen erinomainen käytettävyys.
   
 19. Mandibela

  Mandibela

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/10/04
  Viestit:
  344
  Tykkäykset:
  23
  Puhelinmalli:
  Nokia N900, N950, N9, 808 yms.
  Tahtoisin muistuttaa siitä tosiasiasta että millään puhelimella jonka ostat ei voi parantaa tulevan puhelun laatua. Jos toisella keskusteluosapuolella on huono mikrofoni puhelimessaan, ei mikään laite voi parantaa sitä hyväksi tai selkeäksi. Voimakkaaksi kyllä, ja vielä jos käyttää tätä handsfree-toimintoa, niin varmasti riittää äänenpaine.
  Joissain Nokian puhelimissa oli silloin muinoin itse käyttäjän valittavissa puheluissa käytettävä kodeekki. Silloin voi käyttäjä itse valita kuinka paljon puhelua pakattiin kun se siirrettiin digitoituna keskustelun toiselle osapuolelle. Silloin kyllä huomasi eron puhelujen laadussa. Nykyään ei taida olle enään käyttäjän valittavissa tuo laatu; ellei sitten siten, että käyttää 3G-verkkoa hyvällä signaalilla. Tällöin on puheen laatu paras mahdollinen, ja miltei millä tahansa puhelimella hyvinkin selkeä.
  Itse käytän Nokian N900-mallia, joka on mielestäni parhaimman kuuloinen puhelimeni. Mutta en tohdi suositella tätä mallia suoraan, vaan kehoitan myös kokeilemaan itse. Voisin kuvitella että jokin palveluhenkinen myymälä, kuten vaikka Nokiastore tai verkkokauppa, gigantti... he saattaisivat auttaa ja tarjota mahdollisuuden soittaa puhelimilla jos asiansa selittää hyvin ja valitsee jonkin vähäruuhkaisen ajan.
   
 20. aaiitee

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/04
  Viestit:
  106
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 3Gs+DNA, 2G+DNA, E75
  Näinhän se tietysti on. Siinä, kuinka voimakkaasti puhelimeen tuleva ääni kuuluu, on aika tavalla eroja. Nykyinen työnantajan antama Nokian puhelin on aika heikko ääneltään, vaikka laittaisi tappiin tulevan äänen volyymin. Voi tietysti olla pölyttynyt taskussani, sekin on mahdollista.
  Ostan tänään itselleni tuon Nokian N900:n. Hyvä kuulla, että siinä on hyvä tuo äänipuoli. Tosiaan Nokiastoresta kannattaa kysellä noista kuulo-ongelmista kärsiville tarkoitetuista avuista. Nokialta on luvattu parannusta jo pitkän aikaa, mutta mitään ei ole kuulunut. Tuo ostamani Gizmo mini on toiminut tehtävässään oikein hyvin.
   

Jaa tämä viestiketju