Mikä puhelin kannettavalla surffailuun?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Joe Cool, 6/1/09.

 1. Joe Cool

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/5/08
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Silloin tällöin olisi tarkoitus päästä kannettavalla nettiin wlanin ulkopuolella. Mokkulaan en viitsi kahden vuoden sopimusta tehdä, joten ilmeisesti puhelimen kautta on sitten järkevin vaihtoehto. Nykypuhelimellani, kohta kolme vuotta vanhalla Nokia N73:lla touhu ei kuulemma ole kovinkaan nopeaa, eikä tuo näytä enää edes ottavan mitään yhteyttä koneeseen kaapelilla. Mikä olisi tähän tarkoitukseen hyvä puhelin alle kolmen sadan?

  Onko esim. Nokia 6300i riittävä?
   
 2. Nikolasr

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  20/2/08
  Viestit:
  176
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S3
  Nokia 6121 voisi olla yksi vaihtoehto. Tukee 3g 900/2100, Symbian60 -puhelin, laadukkaan oloinen. hintaakaan ei ole liikaa (n.200e).

  Nokia 6121

  Jos haluat hieman lisää laittaa puhelimeen, niin Nokia 6220 on kanssa potentiaalinen vaihtoehto, vastaavat ominaisuudet kuin edellä, sekä lisäksi mm. 5 megapikselin kamera ja gps. (270e)

  Nokia 6220 classic
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  6300i taisi ola GSM kone, eli hitaampi kuin tuo sinun N73.

  N73 on perus 3G UMTS/WCDMA luuri, alaspäin maksimi nopeus 384kbit/s, jos halvinta rajatonta GPRS pakettia suunnitelet, niin tuolla luurilla sitä voi täysin hyödyntää hyvissä oloissa (tosin en muista tukiko N73 täyttä paluukaistaa)

  Jos luuria haluat kuitenkin päivittää, niin edellisen kirjoittajan ehdotukset kannattaa katsastaa, tuttu alusta, nopeampia käyttää, pienempi virtaisia jne.

  Teknisiä asioita mitä kannattaa arvostaa.

  Reissunpäällä 900 3G tuki on entistä tärkeämpi (eli maakunta keskusten ulkopuolella 3G peitto laajenee Elisalla ja DNAlla nimenomaan tuolla tekniikalla) mainittu 6121c sitä tukee, huonoa siinä nykyiseen luuriisi verrattuna on kamera.

  HSDPA tuki, nykyään alkaa oleen peruskamaa (ei kuitenkaan kaikissa) eli tekniikka joilla 3G vauhti nopeampaa kuin sinun nykyluurilla, siitä on selkeää hyötyä vaikka ottaisit hitaan 3G paketin (384), mutta nopeammissa paketeissa edellytys että nopeuden voi edes teoriassa saavuttaa.

  HSUPA tuki olisi kovasti hyödyksi, varsinkin läppärikäytössä (Elisan ja DNAn verkko), sitä tukea löytyy valitettavasti harvoista luureista ja ei yhdestäkään euroopan markkinoilla olevasta Nokialaisesta.

  Akun kestoon kannattaa kiinnittää huomiota aina, valmiusaika on kaikissa ok, mutta käyttöaika sitten aivan jotain muuta, eli katso minimi puheaikoja, se antaa hyvää kuvaa.


  Läppärikäytössä, S60 koneilla WLAN tuki voi olla hyödyksi (hintaa toki lisää), tuntuu ehkä pikaisesti oudolta, mutta JoikuSpot ohjelmalla voit tehdä luurista wlan laite "tukiaseman", jota voi hyödyntää suurimalla osalla läppäreitä (ongelmia lähinnä joillain mini pc kokoonpanoilla). Bluetooth on toki melkein joka luurin vakiokamaa ja vaikka kaapelilla käyttelisi niin kannattaa opetella kuitenkin PCssä BTn käyttö, reissussa voi tulla tilanteita joissa oet 3G rajoilla ja jos voi luurin sijoittaa paremmin saat laadukkaamman yhteyden, ilman että tarvii läppärin ja kaapelin kanssa keittiö jakkaralla ikkunan vieressä keikkua.

  Kun kuitenkin luuri olisi myös käyttö luuri pitää katsoa että luurikäyttökin on itseä tyydyttävällä tasolla.

  Erillinen mokkula, erillisellä liittymällä on kuitenkin parasvaihtoehto (siis sitä kytkyäkin kannattaa miettiä) ja edullinen jos data olisi vain PC käytössä, kun yleensä halutaan rajaton data sekä luuriin että PChen, niin ajatuksesi on taloudellisesti perusteltavissa. sillä tuossa tapauksessa joudut maksamaan mokkula liittymän lisäksi datan puheliittymään.

  900 3G HSUPA mokkolua maksaa rahalla vähän toistasataa, jos jaksaa SIMn kanssa pelata niin tuo voi olla hyvä , kohtuuhintainen ja "vapaa" vaihtoehto, kuhan katsot käyttöliittymääsi asiallisen datasopimuksen. pienissä tarpeissa voi viritellä nykyluurisi Bluetootin iskuun ja käyttää sitä ja sitten pidemmissä nettisesiossa vaihtaa SIM mokkulaan.

  En tiedä mikä on operaattorisi nykyään, se vähän vaikuttaa vaihtoehtoihin, esim Saunalahdella on palvelu jossa saa toisen SIM samalle nuemrolle ja 3G tikun ja data jne. ovat käytössä kummassakin SIMissä, huonoa on että taitaa vaati määräaikaisen sopimuksen.
   
 4. Joe Cool

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/5/08
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Kiitoksia vastauksista!

  Helpoin vaihtoehto toki olisi tuo määräaikainen usb-modeemi, mutta se ei ole järkevää tulevan ulkomaankeikan takia. Kokeilin N73:lla äsken uudelleen mutta en perhana keksinyt miten koneen saisi sen kautta nettiin. Ilmeisesti se PC-Suiten kautta jostain löytyy, mutta toistaiseksi ainakin mysteeri. Kuinka helppokäyttöinen olisi usb-modeemi erikseen ja siihen sitten sim sisään? Joku sanoi että sopimukselliset ovat helppokäyttöisempiä koska siellä on operaattorin ohjelmat valmiina. Liittymänä on DNA mutta vaihtuu tarvittaessa.
   

Jaa tämä viestiketju