Mikä PDA?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Joppe, 23/7/04.

 1. Joppe

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/12/02
  Viestit:
  314
  Tykkäykset:
  1
  Kämmenmikro kiinnostaisi.

  Käyttötarpeet olisivat lähinnä

  * Surffailu
  * Sähköposti
  * Muistiinpanoväline & kalenteri
  * Pikaviestimet (irc ja msn satunnaisesti)
  * mp3 musiikin kuuntelu

  Lähimpänä vaatimuksiani on toistaiseksi ollut Palm Tungsten C, mutta kun siitä puuttuu BT. Ei hyvä, ei hyvä. Toisaalta en ole löytänyt yhtään toista mallia, jossa olisi kunnollinen näppäimistö. Siinä ne tärkeimmät vaatimukset tulikin jo mainittua. Eli bluetooth ja kiinteä näppäimistö. Kynällä tökkiminen tuntuu hiukan arveluttavalta. Hyvästä näytöstä ja valmiusjoista toki iso +.

  Unohtui se itse kysymys. :p

  Ideoita.. olen käsittääkseni Palmin, HP:n ja Fujitsu-Siemensin mallit selannut läpi, ja sieltä ei löydy yhtään mallia joka täyttäisi edes nuo 2 vaatimusta. Mitä muita valmistajia ylipäätään on ja löytyisikö niiltä? Mieluiten pitäisi olla Suomessa saatavilla vielä. Tosin ei se nyt ihan välttämätön vaatimus ole, muitakin saa ehdottaa.

  Kiitoksia mahdollisille vaivautuneille.
   
 2. X

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/12/03
  Viestit:
  340
  Tykkäykset:
  0
  Ei se kosketusnäyttö nyt mitenkään erikoinen ole. Ihan hyvä käyttää. Ja mikset hanki SE P900 tai käytettyä P800, siinä on kaikki vaatimuksesi jos hankit siihen sen kunnon näppiksen.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Noista vaatimuksista herää kysymys että millä yhteydellä tarkoitus käyttää, ja kuinka liikkuen. Eli lähinnä kanttaako olle GSM/GPRS integreoitu, vai olisko esim wlan hyvä ratkaisu, tai joissain tilanteissa BT, jota olit listalle viitinutkin.

  Palmia löytyy monen näköisenä versiona mm. walna versio ja ei BTkä ongelma. ja virran suhteen noista kämmenkoneista hyviä.

  Motorolalta, Nokialta ja SEltä on tulossa laitteet QWERTY näppiksellä, mutta eivät auta tähän hätään.
   
 4. Joppe

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/12/02
  Viestit:
  314
  Tykkäykset:
  1
  Tarkoitus käyttää GPRS:ää BT:n kautta. Nimenomaan liikkuessa, kotona pärjään oikealla tietokoneellakin.

  GSM:ää ei ehkä integroituna, koska se lisännee hintaa aika selvästi. Tämä ei kuitenkaan ole tarkoitus olla kännykän korvaaja, vaan pelkkä lisä.

  Samasta syystä ei p800 tms. , ovat hiukan turhan isokokoisia aina mukana kannettaviksi (makuasia toki, tämä on minun makuni). Niinpä pieni näppärä kännykkä kulkee kuitenkin aina mukana --> sitä voisi hyödyntää PDA:n yhteydessäkin tarvittaessa.
   
 5. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  QWERTY-näppäimistön sisältäviä Pocket PC -laitteita ei juuri tuoda Eurooppaan, koska Windows CE:ssä ei ole natiivia tukea skandinaavisille merkeille. Esimerkiksi HP:llä on kyllä muilla markkina-alueilla iPaqeja QWERTYillä varustettuna.

  Softa- ja laitevaatimuksesi täyttävä laite olisi ainakin PalmOne Treo 600. Se on täysiverinen Palm-kämmenmikro QWERTY-näppäimistöllä. Sähköposti, selain, kalenteri jne ovat hyvää tasoa. Näytön resoluutio tosin on vain 160 x 160 pikseliä, joten soveltuu aikalailla täysin tekstisivujen selailuun. Laite on tosin kallis, lähes 800 euroa.

  Jos PDA:ta käyttää juuri kalenteri- ja muistiinpanovälineenä tai lyhyiden sähköpostien kirjoitteluun, pärjää minusta kosketusnäytöllä ja töktök-kirjoittelullakin kohtuullisesti.

  PDA-puolella suosikkejani ovat tällä hetkellä PalmOne Tungsten T3 ja HP iPaq h4150, mutta kumpikaan ei ole sieltä halvimmasta päästä. Et tosin maininnutkaan minkä hintaluokan laitetta etsit. Molemmat ovat kohtuullisen kokoisia ja painoisia, Bluetooth toimii hyvin, kalenteri/selain/sähköposti ym. softat ovat hyvät ja lisää softaa löytyy runsaasti. Tungstenin heikkoutena on WLAN:n puute. Jos sitä kovasti kaipaa, pitänee odotella tulevaa T4:sta.

  Minä käytän PDA:n datayhteytenä kännykkää Bluetoothilla (GPRS/EDGE/UMTS) ja yhä useammin myös WLAN-hotspoteja, joten en enää ostaisi PDA:ta, jossa ei ole WLAN-tukea. Bluetoothin ja kännykkän käyttämisessä on se etu, että kun siirtyy esmes UMTS-aikaan, saa nopeat yhteydet myös kämmenmikroon. Integroidut puhelin- ja PDA-laitteet eivät oikein "päivity" tällä tavalla.

  t. tero
   
 6. Joppe

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/12/02
  Viestit:
  314
  Tykkäykset:
  1
  Hintaraja on ehkä noin 600e, mutta kaikkea saa ehdottaa. Omista rahoista pitäisi kustantaa, joten mitään eurotarkkaa hintakattoa ei ole. Hyvistä ominaisuuksista ollaan valmiita maksamaan enemmän.

  Laitteita saa ehdotella edelleen, wlan on plussaa, mutta jos valita pitää, niin mieluummin bt kuin wlan. Kännykästä ei kuitenkaan wlania vielä hetkeen löydy ja se matkakäyttö (tod. näk. enemmän junissa/mökeillä kuin potentiaalisilla wlan-verkkojen sijaintipaikoilla) on se päätarkoitus.

  Tällä hetkellä alan ehkä sittenkin kallistua siihen, että hommaisi käytetyn p800:n ainakin siihen asti, että löytyy kunnolla vaatimuksiin sopiva täysiverinen PDA. Halpa väliaikaisratkaisu. Ei ihan oikeata näppäimistöä siinäkään, mutta jotenkin luontevampi kuin kynällä tökkiminen. Ja ainahan on toki olemassa chatboard. :p No sen varaan en kyllä liikoja laske. Näyttö toki aika vaatimaton myös. Ei nyt oikein osaa päättää että mitähän sitä tekisi.
   
 7. Kinkkujuusto

  Kinkkujuusto Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  10/11/03
  Viestit:
  552
  Tykkäykset:
  7
  Puhelinmalli:
  Samsung S7 edge
  Osta multa Palm Tungsten E :eek:
   
 8. IFF

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/7/02
  Viestit:
  129
  Tykkäykset:
  0

Jaa tämä viestiketju