Mikä paras vaihtoehto tähän ongelmaan?

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Juhani_Ahava, 3/12/04.

 1. Juhani_Ahava

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/4/03
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Moi!

  En tiedä tuliko nyt oikean aihealueen alle, mutta ongelmana olisi tarve päästä läppärin kautta nettiin ja mahdollisimman nopealla yhteydellä/mahdollisimman halvalla. Harrastan online holdem´-pokerin pelaamista ja siksi tarvitsisin perus GPRS-yhteyttä nopeamman yhteyden. Joko EDGE tai UMTS siis... Dataa liikkuu kuukaudessa 100-300 megaa. Asun turussa ja haluaisinkin nyt vinkkejä mikä olisi paras vaihtoehto liittymäksi/yhteyslaitteeksi läppärin nettiin saamiseksi. Minulla on Nokian 7200-puhelin, jossa pitäisi olla EDGE-yhteys, mutta kaikkein mieluiten haluaisin siis PCMCIA-korttipaikkaan liitettävän laitteen ja nettiä varten oman liittymän. Onko EDGE/UMTS-yhteyttä tukevia PCMCIA-kortteja jo saatavilla ja jos on niin mistä ja mihin hintaan? Entä millä operaattorilla mahtaa olla halvimmat korkeanopeuksiset yhteydet turussa ja mihin hintaan kun dataa liikkuu aika suuria määriä kuukaudessa. Kiitos paljon vastauksista jo etukäteen!!
   
 2. Ville_A Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1672
  Tykkäykset:
  0
  Noilla datamäärillä kallistuisin itse adsl:n (tai muun "laajakaistan" puoleen. 2-3*datapaketin hinta (~16 euroako tuon 100 mt nyt halvimmillaan saa) tekee jo 32-48 euroa, jolla saa nopeamman kiinteän laajakaistan. Ellei sitten mobiilius ole ehdoton.
   
 3. Juhani_Ahava

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/4/03
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Tarve olisi nimenomaan saada langaton yhteys, joka olisi käytettävissä mistä vaan. Minulla on kyllä kotona laajakaista, mutta lisäksi tarvitisisin tuon "mobiilin" yhteyden kannettavaa varten.
   
 4. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Tällä hetkellä ainoa varma keino saada suurempia nopeuksia on hommata Soneralta tai Elisalta UMTS-datakortti (PCMCIA) ja 100 Mt:n siirtopaketti. EDGE tarjoaa myös parempia nopeuksia, mutta se on tavallaan vain kerma GPRS:n päällä, joten operaattorit eivät takaa sille mitään tiettyä kuuluvuusaluetta. Tosin eipä UMTS-palvelunkaan peitto mikään hulppea vielä ole.

  En nyt muista miten noita datakortteja on saatavilla, mutta jos ei vielä niin ainakin lähiaikoina. Kannattaa kysellä mainittujen operaattorien edustajilta. Toinen hyvä vaihtoehto on hommata Nokia 6630 ja liittää bluetoothilla tai kaapelilla tietokoneeseen.

  Oma valinta olisi luultavasti Soneran liittymä Pro Datalla ja Nokia 6630 (tai vaihtoehtoisesti PCMCIA UMTS-kortti).
   
 5. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Kun kerta Turussa asut, niin yksi vaihtoehto saattaisi olla Sparknet.
  http://www.sparknet.fi/
  Eli jos olet/liikut tuon kantoalueella, niin saat nopeamman verkon ja ei tarvitse miettiä niitä siirtomääriä. Toisaalta ei tuo kovin halpa ole. Jos ei käy niin yhdyn veppiksen mielipiteeseen.
   

Jaa tämä viestiketju