Mikä on tykein Android puhelin mitä Suomesta saa keväällä 2011?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja Toni79, 22/2/11.

 1. Toni79

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  1
  Olen ostamassa uutta Android luuria ja haluaisin kaikkein kovimmilla speksellä varustetun, koska aion uusia puhelimen seuraavan kerran aikaisintaan parin vuoden päästä, asennan sen täyteen softaa ja aion käyttää sitä muutenkin erittäin monipuolisesti.
  Mikä on tällä hetkellä suoritusteholtaan, näytön kooltaan yms. muilta spekseiltään tiukin Android puhelin jota löytyy juuri nyt kaupan hyllyiltä? Ostaisin mieluiten Suomesta takuu- ja huoltoasioiden takia. Onko tykimpää kuin HTC Desire HD? En jaksaisi odottaa keväällä ilmestyvää Samsung Galaxy II tai mitään muitakaan.
   
 2. Axefield

  Axefield Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  17   0   0

  Liittynyt:
  25/7/07
  Viestit:
  6021
  Tykkäykset:
  2201
  Puhelinmalli:
  6S
  Eiköhän se tällä hetkellä Suomesta saatavista ole nimen omaan Desire HD. Toisaalta sen näyttö ei ole lähellekään niin hyvä kuin esim. Galaxy S:n.
   
 3. Dotzki

  Dotzki VIP

  Palaute - 100%
  88   0   0

  Liittynyt:
  8/10/09
  Viestit:
  6238
  Tykkäykset:
  1275
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  Joo hd taitaa olla nyt(paras netti) Parempia kyllä tulossa. Ei sitä kyllä kahta vuotta kannata pitää. Lisäksi tekstari bugi kannattaa huomioida ( ei ilmoita viesteistä aina).
   
 4. Mummo123 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  29/8/09
  Viestit:
  1003
  Tykkäykset:
  95
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s
  Androidia ei nyt välttämättä ihan ensimmäisenä kannata ajatella, jos haluat puhelimesi pysyvän ajantasalla vähintään pari vuotta.

  Jos haluat, että puhelimellasi on ohjelmiston tukea vielä parin vuoden päästä, niin suosittelisin siirtämään katseen tähän fruit themed toymaker.
   
 5. Toni79

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/10
  Viestit:
  63
  Tykkäykset:
  1
  Noh, Applen luureihin en aio todennäköisesti koskaan koskea johtuen Applen rajoittavasta politiikasta. Applen tuotteet kun ovat järjestäen suljettuja ympäristöjä joita Apple kontroloi estämällä niiden raskasta kustomointia. Itseäni kiinnostaa Android tai mitkä tahansa muut Linux luurit joissa voi ajaa vaikka omaa Linux distroa ja tuunata luurin täysin uusiksi jos haluaa. iOS taas on kovin suljettu ja rajoitettu. Siksi pitäisi löytää raudaltaan tehokkain Android luuri.

  Mikäs on sitten seuraava tuleva raudaltaan tehokkain Android luuri joka Suomen kauppojen hyllyille eksyy? LG:n tuplaytiminen Optimus varmaankin julkaistaan aikaisemmin, mutta sen joutuisi tilaamaan ulkomailta ja ulkomailta tilatessa takuu ja huoltojutut menee varmasti aina vituralle... Kai se on Sampan Galaxy 2?
   
 6. Karibaldi

  Karibaldi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  9/4/06
  Viestit:
  2140
  Tykkäykset:
  1853
  Puhelinmalli:
  NOKIA
  No jos sinä arvostat tämän kaltaista tukea pari vuotta vanhaan laitteeseen niin sitten:
  Apple hidastaa päivityksellä tarkoituksellisesti vanhoja iPhoneja

  -puhelimista tulee päivityksen seurauksena i-tiiliskiviä
   
 7. Mummo123 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  29   0   0

  Liittynyt:
  29/8/09
  Viestit:
  1003
  Tykkäykset:
  95
  Puhelinmalli:
  iPhone 5s
 8. Karibaldi

  Karibaldi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  9/4/06
  Viestit:
  2140
  Tykkäykset:
  1853
  Puhelinmalli:
  NOKIA
  Jep Jep, "There are no American infidels in Baghdad. Never!" ;)
   
 9. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
  Otsikko ja viesti ei oikein vastaa toisiaan.

  Itse suosittelisin ehdottomasti hankinnan holdaamista kuukaudeksi-pariksi, saat sen jälkeen varmasti teholtaan ja akunkestoltaankin paremman luurin.
   
 10. Ostler

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  9/1/10
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  6
  Kannattee samontein holdata vuosi, ensi vuonna tulee vielä tykimpiä laitteita... Eiku oikeasti, jos aina jää vaan oottelemaan parempaa ja parempaa, niin ei saa ikinä ostettua. Jos pitää olla aina viimosen päälle rauta, niin vaihtaa luuria puolen vuoden välein. Muuten periaatteessa mikä tahansa näistä eri valmistajien lippulaivamalleista varmasti passaa.
   
 11. Streamer76 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/10
  Viestit:
  1614
  Tykkäykset:
  96
  Nojaa, eriasia on jos tietäisi ettei ole hetkeen tulossa uusia malleja kauppoihin mutta nyt on, ja huomattavasti tehokkaampia kuin tällä hetkellä myynnissä olevat, joiden hinta tulee sitäpaitsi varmasti tippumaan kun uudet lippulaivat tulee kauppoihin.

  Odottavan aika on pitkä tietysti mutta... kannattaa miettiä asiaa. Esim. LG 2x, Motorola Atrix, Samsung G S2 on sieltä tulossa kevään aikana.
   
 12. Mash1 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  16/2/11
  Viestit:
  1445
  Tykkäykset:
  133
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  Kyllä se tällä hetkellä on Desire HD ennen kuin nuo uudemmat Dual coret tulee kauppoihin. Tekstiviestibugista sen verran, että Android on niin ihana alusta, että ei ole pakko käyttää stock sms-ohjelmaa vaan voi ladata esim. Ilmaisen GoSMS appsin joka tuo esim. pop-up ilmoituksen mukanaa eikä jää enää viestit huomaamatta. Itsellä ainakin tuo korjannut ongelman. Enkä nyt tiedä, että miksi haukkua ettei Android alustat saa tukea. HTC Desire saa jo toisen firmware päivityksen kun siihen tulee 2.3. Eli tuota rataa on DHD:kin tulossa ainakin enemmän kuin yksi firmware päivitys. Samsungsilla tuo nyt ei ihan menekkään noin... Froyoakin odoteltiin ties kuin kauan ja HTC:n Sense nyt vaan on niin hyvä että ei Samsungin oma pääse lähellekkään. Ja mitä nyt on tullut katsottua previewta SGSII niin on pojilla vielä tekemistä Androidin optimoinnissa dual corelle. Tämä saattaa olla syy miksi esim. HTC Desire S ei sisällä dualia vaan saman 1GHz Snapdragonin kuin nykyinen DHD.

  Olen myös varma, että HTC tulee julkaisemaan uudistetut Desire HD:n ja Desire Z:n myöhemmin tänä vuonna jotka luultavammin sisältävät dual coret ja muut herkut sekä luultavammin Android 2.4 ja uuden Sensen.
   
 13. kaBu

  kaBu Truu Apöl Faniboi

  Palaute - 100%
  44   0   0

  Liittynyt:
  21/7/09
  Viestit:
  6198
  Tykkäykset:
  2815
  Puhelinmalli:
  iPhone X Silver
  joo tosiaan itellekkin melko yllätyksenä tuli että htc tarjoaa ihan perus desirellekkin tuon 2.3:sen, onhan kyseessä sentään vuoden vanha malli mikä luurimarkkinoilla on ikuisuus :)
   
 14. mpenberg

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/3/11
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Uusi SE Arch on pärjännyt hyvin nopeustesteissä vaikka onkin sinkula.

  HTC on pulassa kun on naimisissa QCn kanssa ja niillä ongelmia tuplien aikataulussa. LG on Tegra ja Samppa kaiketi oma tupla ARM jotka tulevat aikaisemmin.
   
 15. jackiechan8

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  24/2/10
  Viestit:
  416
  Tykkäykset:
  11
  Pakko tätä on kommentoida, kun aina tuota senseä kehutaan ilman, että annetaan minkäänlaisia perusteluja. Voisitko/voisiko joku hieman avata, mitä niin upeata sensessä on, mitä esim. touchwizissä ei ole? Tai mitä tw:hen ei saisi helposti lisättyä (Lue: Uuden launcherin ja scrollattavat widgetit sekä teeman vaihto)

  Vertailun vuoksi voin mainita muutamia omasta mielestäni tw:ssä olevia hyviä puolia, joita ei stock androidissa ole (Nämä siis mitä ensimmäisenä tuli mieleen):

  - Musiikkisoitin, jonka mukana musiikkikontrollit lukitusnäytölle ja alasvetopalkkiin. Sekä equalizer.
  - Lukitusnäytöllä näkyvät vastaamattomat puhelut ja saapuneet viestit sekä suorat linkit niihin.
  - Kontaktisovellus, jossa oikealle kontaktin yli pyyhkäistessä soitto ja vasemmalle viesti lähtee saman tien + muita parannuksia.
  - Alasvetopalkissa olevat katkaisimet (wifi, bluetooth jne)
  - Notificationpalkin päällä sormea liikuttaen saa säädeltyä näytön kirkkautta.
  - Lisää säätövaraa tuovat ja muutenkin paremmat kalenteri-, sähköposti-, kamera-, laskin-, puhelin- ja viestisovellukset.
  - Natiivi mobiilitukiasematuki.
  - Videokodekit (Käsittääkseni framework sidonnaisia myös nämä)

  Mistä lisäksi tiedät, että HTC tuo paremmin päivitykset puhelimiin? Käsittääkseni esim. Herossa ollaan 2.1 versiossa, eikä ole tulossa uudempaa. Tämänkin päivityksen tuleminen kesti reilu puoli vuotta. Desiressä on tismalleen sama rauta kuin Nexus Onessa, mikä tekee päivitysten rukkaamisesta helppoa. DHD:n prossusta sen verran, että onhan tuo pettymys, niin kuin oli HTC:n uudetkin mallit tuon osalta. Sitä paitsi niissä oli tuo yksiytiminen 1 GHz sen vuoksi, että qualcomilla on ollut todella suuria vaikeuksia saada noita tuplaytimisiä ulos.

  Tuplaydintuki tuli siis 2.3 androidissa vasta, ja kyllähän nuo näyttävät hakkaavan esim pelitehossa ja benchmarkeissa aika sata nolla näitä yksiytimisiä.

  Mutta joka tapauksessa jos olisi itse hankkimassa uutta puhelinta odottelisin hetken, että HTC julkaisee jotakin uutta kaksiytimistä ja kunnollisella näytöllä. HTC:n valitsisin vain sen vuoksi, että kehittäjäyhteisö tuntuu sitä suosivan tällä hetkellä. (Tarkoittaen siis sitä, että sitä olisi mukavampi modailla)
   
 16. pyrjola

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/6/10
  Viestit:
  104
  Tykkäykset:
  1
  Vähän kuten epäilinkin. Kun puhutaan kaupan hyllyltä otettavasta tykeimmästä laitteesta, Samsung Nexus S kyllä pesee HTC Desire HD:n sekä Samsung Galaxy S:n. Quadrant testissä sain omalle Nexus S:lle lukeman 1353, joka on SGS:llä noin 800 ja HTC:llä 1100.

  Eri asia on sitten vähänkin modatut versiot ja toki nuo kauppaan tulevat mallit.

  Onnellisena omistajana voin siis vähän aikaa elvistellä nopeimmalla :)) Tärkeintä on tosin, että tämä ei käytössä yhtään lagaa ja homma menee kuin ajatus...
   
 17. Ltex

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/2/11
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Jaa a eipä tuolla 1300 pisteen tuloksella paljoa kannata elvistellä, kun 200e maksava Huawei u8800 pystyy parempaan (n.1500p kaupan hyllyltä).
   
 18. Mash1 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  4   0   0

  Liittynyt:
  16/2/11
  Viestit:
  1445
  Tykkäykset:
  133
  Puhelinmalli:
  Nexus 6P
  Noh oma DHD antaa ainakin tuloksen n.1800, että en tiedä mistä tuo 1100 on revitty... Ja roottaamalla DHD:stä lähtee vielä kivasti lisätehoja irti. Ja Nexus S pyörii 2.3:lla joten tuota pitäisi verrata rootattuun 2.3 DHD:hen.
   
 19. Limpperi

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/2/11
  Viestit:
  239
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S II
  älkää luottako kuitenkaan noihin quadrantteihin sokeasti.

  itse ainakin odottelen sitä Galaxy S II luuria koska kuukausi sinne tänne ei ole ylivoimainen odotteluaika. mutta jos välttämättä nyt niin nexus s. siinä kuitenkin uusin rauta tällähetkellä suomessa.
   
 20. pyrjola

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/6/10
  Viestit:
  104
  Tykkäykset:
  1
  Pitänee tänään ajaa muita benchmarkeja. Tuo Quadrant vertaili siinä useassa kaaviossaan Nexus S:ää muihin kapuloihin ja nuo suuruusluokat on suoraan Quadrantilta. Eri asia voi toki olla, että per käyttäjä Quadrant antaa aina "positiivisia" uutisia käyttäjälle.

  Tuo eri versioisuus tietty aiheuttaa jo itsessään sen, että näitä ei voi suoraan vertailla. Näinollen voidaan hyvin sanoa, että Nexus S on serkkunsa Nexus Onen kanssa omassa sarjassaan.

  En kuitenkaan ottaisi nokituskisaan modattuja luureja, sillä se ei anna tavisasiakkaalle oikeata kuvaa mitä kaupasta voi saada. Eli vain stock-kappaleet vertailussa, niin on edes jonkinlaiset mahdollisuudet vertailla rintarinnan. Eihän ne urheilijatkaan kilpaile doupattuina, eihän ?

  Palaan takaisin, kun olen ajanut muitakin testejä, ja hakenut vertailulistoja muualtakin kuin Lieksan torin nakkikioskilta...
   

Jaa tämä viestiketju