mikä on sopiva puhelin mulle???

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja pallex2, 14/4/10.

 1. pallex2

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/1/09
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  sanokaapa tietäjät, kun tarttis puhelimen josta löytyy fyysinen qwerty, väh 5mpx kamera jossa linssinsuojus(!).
  kosketusnäyttöä en välttämättä tarvi (en tykkää hipaisu yms. näpyttelystä). jonku verran netin käyttöä läppärin kans
  ja ihan puhelinmen kauttaki pitäs suht nätisti nettiin päässä. FM-lähetinki vois olla tarpeeseen. akkuki pitäs useamman päivän kestää. ja 3g yhteys pitää saaha myös kytkettyä pois ettei kokoajan vaihtele verkkoa täälä korvessa. sais tietenki kolhujaki kestää ettei aivan heti pirstoudu.
  niin että milläs luurilla pääsis mahd. lähelle näitä ominaisuuksia???
  merkillä ei ole väliä jos ´toimii´.
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Miksi haluat linssinsuojuksen ? haluatko yhdellä fyysisellä napilla/vivulla käynnistettävän kameran ? vai toivotko kameran kestävyyttä käytössäsi. jos jälkimmäinen, niin puhelimissa linssin edessä olevat luukku rakenteet ovat usein vähän niin ja näin ja ehkä silloin kannattaa tiputtaa tuo vaatimus listalta pois, ja suojata koko puhelin jollan käyttöön sopivalla pussukalla.

  qwerty kone vakavaan käyttöön, Nokia mallistossa tarkoittaa E72:sta, ei täytä kaikkia vaatimuksiasi. N97 mini on taase tökittävä , mutta täyttää useamman kohdan vaatimuksistasi, n97 unohda, e75 ei täytä kamera vaatimuksiasi.

  Motorolan Droidista (Android) kannattaa lukea olisiko siitä sinulle, SonyEricsonilta löytyy myös qwerty koneita kameralla (WinMobile, Android). HTCllä taitaa tällähetkellä olla qwerty valikoima vähän vaisu.

  Jos nörtin vikaa niin sitten listalle nousee N900:n jonka mukaan vaatimuslistaisi on kuin tehty, mutta jos se herättää kiinnostusta niin selvitä ensin onko se kuitenkaan se mitä haluat.

  Jotain olet varmaan miettinyt, niistä voi myös kertoa ja vähän taustajo mikä kohteissa on kiinnostanut.

  (ehdotuksissa oli ohitettu linssinsuojus toive, ja FM lähetin puuttu osasta)
   
 3. pallex2

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/1/09
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  molemmista syistä tuo linssinsuojus olis hyvä. käytössä nyt nokia 6220c, jossa tuo läppä on toiminu. alkupään malleissahan se vähä kangersi ja niin kuulemma myös n97:ssä.
  kävin noita nokialaisia hipelöimässä kun tuossa´lähikaupassa´ ei muita ollu, e75 näppäimistö tuntu hyvältä ja vois muutenki olla kätevä mutta kamerahan ei ole kummonen. n900 olis melko kattava paketti, näppäimistö olis voinu olla parempiki. n97ministä puuttuu se suojus, jotenki se on päähän pinttyny että se pitää olla. n97 taas on vissiin melkonen susi tominnaltaan luettujen kokemusten perusteella ja sinäkin kehotit unohtamaan. pitää päässä vielä kopeloimaan nuita muiden merkkien edustajia. ilman qwertyä n86 kiinnostas mutta tulee aika paljo kirjotettua ja tämä kännykkänäppäimistö on ottanu päähän jo jonku aikaa.
   
 4. pallex2

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/1/09
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  muutamaa nokialaista testasin ja tulin siihen tulokseen ettei tuo qwerty ole mulle pakollinen, ei sillä paljo nopeampaa kirjota, minun nakkisormilla ainakaan. samoin kosketusnäyttö arveluttaa, testasin kaverin 5530:llaa ja sen toiminta ei ainakaan vakuuttanut. nyt nokialaisista
  kiinnostaa n86 tai n900, jos hintaero ei olis niin pieni eli n86 olis halvempi, ottasin melko varmasti sen. kytkyllähän nuo saa melkein samaan hintaan. 15e vs 19e. eli mites tuo n900, siinähän tuntuu melkein kaikki olevan, toimiiko se hyvin myös ´normipuhelimena´? pystyykö käyttämään pelkillä nakkisormilla ilman tikkuja, tuleeko paljo virhepainalluksia? minkälaisia kokemuksia? leffatki sillä näyttäs melko kivuttomasti pyörivän, n86 ei taida paljo leffoja pyörittää hyvälaatusena ainakaan esim. tv-outin kautta? miten kamera jos vertaa esim. 6220c joka nyt käytössä? xenonhan puuttuu mutta se ei haittaa niin toimii sitte taskulampunakin. minkälainen näppäinlukko n900:ssa?
  lähikaupasta ei löytyny kö dummy jota testata ja kokemuksiaki olen lukenu melkosesti mutta niitä on aikas paljo, menee silmät ristiin 8).
  samsungin ja SEnki ominaisuuksia olen ettiny mutta mutta nyt tuntuu pahin kamppailu olevan n86 vs n900.
  eli hyvä kamera suojineen, netti, iso näyttö ja mielellään fm-lähetin (ja videotoisto) tulis luurista löytyä, suosituksia..? --tänks
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  N900:n ei ole normipuhelin, joillekkin se on riittävä puhelin, toisille siitä puuttuu aivan liikaa kunnon puhelimen toimintoja.

  Jos haluat puhelinta ja N86:n ominaisuudet muuten menee haarukkaan, niin se. (Nokian tämänhetken valikoima).

  Kosketusnäyttö on N900ssa yllättävän hyvä, yksilöeroja , jotka ilmenee näytönreunoissa, kalibrointi tärkeää.

  Eli resistiiviseksi näytöksi erittäin herkkä, mutta ei läheskään niin herkkä kuin kapasitiiviset, eli ohimennen hipasut eivät aiheuta virhe painaluksia, samoin virtuaali näppis on sen myötä tunnokkaampi.

  N900ssa kuten nykyään monessa monipuolisemmassa Nokialaisessa on liuku vipu jolla näppis lukko päälle/pois.

  Tuosta Videontoisto kokemuksista kannattaa lueskella, ja se voi ehkä palauttaa Samsungin tai SEn koneita listalle. tosin FM lähettimet ja linssisuojat asettavat mutkia.

  Jos tuo linssisuoja ei ole aivan välttämätön, niin siitä olisin ensimmäisenä valmis tinkimään, se on kyllä näppärä jos pitää nopeasti saada kamera tulille, verrattuna siihen että ensin ottaa näppislukon pois ja sen jälkeen painaa kameranappia.
   

Jaa tämä viestiketju