Mikä on hyvä puhelinvalmistaja?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja moon, 18/6/03.

 1. m

  moon

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/11/02
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Hei

  Olen lueskellut silloin tällöin näitä keskusteluja täällä siitä mikä on hyvä puhelin ja kumpi on parempi yms. Usein tulos jonkin laitteen paremmuudesta yhdistetään myös sen valmistaneen yrityksen "hyvyyteen".

  Annan esimerkin: nokialla on malli 1234, josta puuttuu jotain mitä taas laitteessa sumsun 4321 on. Sen jälkeen sanotaan, että ompa ne tyhmiä nokialla kun eivät ole sitä sinne laittaneet tai sitten vaan todetaan yleisesti, että tämä on taas tätä nokian tyyliä jne.

  En kommentoi tuohon tyyliin yms. sen enempää kuin että muistakaa aina erottaa kaksi eri puolta asiassa. Teillä on tietenkin loppukäyttäjän näkökulma asiaan, joka on luonnollista. Haluatte kaikki mitä on mahdollista tehdä ja halvalla. Sen puolesta voitte arvioida laitteen ihan miten vaan. Mutta sitten kun alatte puhua yrityksestä itsestään, muistakaa seuraava kylmä totuus. Yritys ei ole olemassa sitä varten, että teille tehdään hyviä puhelimia halvalla. Yritys on olemassa sitä varten, että sen omistajille saataisiin mahdollisimman hyvä tuotto. Jos yrityksen johto ei toteuta tätä filosofiaa, rikkovat he yritysjohdon perussääntöjä. Etiikka on tietysti aina erikseen mukana kuvioissa, mutta asia on pääsääntöisesti näin.

  Otetaan jälleen esimerkki. Ei ole niin varmaa, että joka vuosi voidaan kehittää uusia parempia ja parempia ominaisuuksia joilla saadaan aina uusia puhelimia myytyä. Miksi siis laittaa kaikki herkut yhteen puhelimeen kun vaarana on että joudutaan odottamaan 4 vuotta ennenkuin on jotain uutta taas tarjolla. Tätä kutsutaan "tuoteportfolio suunnitteluksi".

  Nokia oli aikoinaan altavastaaja ja joutui kamppailemaan paljon hyvillä ominaisuuksilla. Nykyään Nokian rooli on erilainen ja se pyrkii olemaan jo joillakin saroilla melkein konservatiivinen. Se, että sen kilpailijat laittavat kaikki viimeisemmätkin ominaisuudet kaikkiin puhelimiin ei välttämättä johdu siitä, että ko. yritystä johdetaan hyvin. Voi olla, että se on heille paras keino kilpailla Nokiaa vastaan ja hyvä niin. Ei kannata vain sekoittaa näitä asioita keskenään.

  Nokialla on niin paljon rahaa, että siellä on todennäköisesti hyvin paljon ihmisiä miettimässä miten meiltä kuluttajilta saadaan kaikista parhaiten rahaa nyhdettyä. Niin tekevät kuitenkin kaikki muutkin yritykset, jotkut ovat paremmassa asemassa kuin toiset.

  Olen entinen nokialainen, nykyään katson asioita eri perspektiivistä ohjelmistosuunnitelijan vinkkelistä. En tahdo tällä viestillä mitenkään mollata kuluttajalähtöisiä näkökantoja, halusin vain tuoda toisenkin puolen esiin. Mitä te tekisitte jos olisitte päättämässä tuotteista?

  Itse henkilökohtaisesti toivoisin enemmän laatua nokian tuotteilta. Esim. S40/S60 "platformit" ovat keskeneräisiä, S60 C++ dokumentointi jotain sanoin kuvaamatonta jne. Minusta nokialla olisi varaa palkata kriittisimpiin paikkoihin 20 kaveria lisää korjaamaan tilannetta.

  ps. jos kirjoitan omituisia lauseita, se johtuu siitä etten kommunikoi päivittäin suomeksi.
   
 2. Jace

  Jace Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4515
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  N95, iPhone 5, V3, 7610, 8850...
  Hyvää puhelinvalmistajaa ei ole.
   
 3. S

  Seriaali

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/03
  Viestit:
  377
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Lumia 800 & HTC DHD
  Tai sitten jokaisella on tuohon oma mielipiteensä. Esim. Pekka voi pitää nokiasta, kun taas Kalle luottaa Siemensiin.
   
 4. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20197
  Tykkäykset:
  961
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  jokaisella on omat mielipiteensä mutta ei siltin ole parasta. toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä
   
 5. K

  Karhu ('!') Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/02
  Viestit:
  3539
  Tykkäykset:
  0
  Ja joku molemmista ;)
   
 6. p

  personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  Oman kantani asiassa joudun päättämään kylläkin sen perusteella, mihin puhelimiin olen tuntenut olevani tyytyväisin, mikä on subjektiivista. Toisaalta mikään ei tosiaan ole välttämättä hyvä, kuten Jace sanoi. On ehkä valittava sellainen, joka on vähiten huono, mikä myöskin on subjektiivista.

  Oma valintani on tällä hetkellä aikaisemman Nokian tilalle pari vuotta sitten tullut Ericsson/Sony Ericsson.
   
 7. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9679
  Tykkäykset:
  461
  Täällä todettiinkin jo, että jokaisella on oma subjektiivinen mielipide. Voitaisiin tietysti ottaa tiettyjä kriteerejä, joilla asiaa yritettäisiin mitata, mutta tulos olisi mielestäni hyvin keinotekoinen.

  Itse en pysty nostamaan ketään ylitse muiden. Kaikissa valmistajissa on omat vikansa ja puutteensa.
   
 8. A

  Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Varmasti jokainen on paras, omasta mielestään..