Mikä olisi halvin bluetooth puhelin ?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja lgustafs, 31/10/08.

 1. lgustafs

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/2/08
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Mikä olisi halvin vaihtoehto puhelimelle jossa olisi bluetooth, midp 2.0 ja värinäyttö (uudet ja käytetyt)? Puhelimen tulisi myös käynnistyä ilman sim korttia. Tarkoituksena olisi siis hyödyntää puhelinta päätteenä käyttäen javaa ja bluetooth yhteyttä. Puhelinominaisuuksilla en tee mitään.

  Onko olemassa jotain listaa josta näkisi mitä puhelimia voi käyttää ilman sim korttia ?
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos käytät kuitenkin BTtä, niin onko jokin erityinen syy miksei luurissa saisi olla SIMkorttia ?
  Toki osa luureista herjaa jos SIMillä ei pääse verkkoon, mutta yleensä niitä voi käyttää enemmän tai vähemmän, kysymyksessä ei esitetty oikeastaan muita vaatimuksia, kuin että mahdollisimman halpa (+ Bt javatuella), niin tuosta SIM vaatimuksesta luopuminen laajentaisi tarjontaa siellä hinnat alapäässä, varsinkin käytettyjen osalta.
   
 3. -Mage-

  -Mage-

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/3/08
  Viestit:
  170
  Tykkäykset:
  0
  Suosittelen huomioimaan myös että kaikki puhelimet eivät tunnista .jar tiedostoa, vaikka tukevatkin MIDP 2.0 profiilia, vaan tarvitsevat jadin. Esim. Samsung SGH-Z720.
  Melkein suosittelisin ostamaan jonkun Nokian s60 puhelimen.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Asiallisesti jaetuissa asennuspaketissa on titenkin kummatkin, omissa nörtteilyissä taasen tuo tuskin on suurempi ongelma, pahimillaan pieni lisävaiva, jos hinta on tärkein tekijä niin ehkä tuohon kaadu.

  Mutta hyvähuomio siinämielessä että vie asiaa, oli sovelluskohde mikä tahansa Java sovelluskohde, niin luulisi valinta perusteena olevan myös sen laitteen sopiminen ajateltuun käyttöön mahdollisimman hyvin.
   
 5. lgustafs

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/2/08
  Viestit:
  11
  Tykkäykset:
  0
  Tarkemmin ajateltuna on tietysti mahdollista hommata joku prepaid simkortti muutamalla eurolla (tämä tietysti lisää pikkuisen hintaa per puhelin). Etenkin kiinnostaisi nuo vanhemmat nokian puhelimet jos niitä löytyisi jostain käytettynä koska puhelimia tarvitsisi kuitenkin 3-4 kappaletta. Budjetiksi olin ajatellut jotain 10-20e väliltä (per puhelin) kun kyseessä on kuitenkin harrastusprojekti. Kokemuksia vanhemmista bluetooth puhelimista otetaan mielellään vastaan joka sopisi tämän projektin vaatimuksiin.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Vanhat Nokialaiset haluavat SIMin sisään, vähän mallista riippuen huutelevat SIM rekisteröinnin epäonistumisesta valmiustilssa, toisille riittää kerta ilmoitus. (jos siis SIM ei ole aktiivinen)

  Tuoreet koneet toimivat Ofline tilassa ilman SIMiä. ja antavat käyttää BTtä, muistaakseni myös viimeiset S60 2nd koneet.

  Projektista ei mitään hajua.
  Mutta olet varmaan katsonut forum.nokian sivuilta mitkä luurit javan osalta täyttää vaaitimukset, ihan muistin varaisesti S40 koneissa jostain 6230sta lähtien BT tuettuna, S60 koneisiin se taisi tulla myöhemmin, varsinkin jälkimmäisissä pientä hapuilua alussa.

  Jos sovellus vain muutamaan luuriin, niin ilmeisesti kannattaa hankkia koko satsi samalaisia, niin säästyy vaivaa tai siis saa tapella samajen ongelmien kanssa kaikilla.

  Symbiakone moniajoineen tuo toki testaamiseen lisää potkua vs s40.
   
 7. -Mage-

  -Mage-

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/3/08
  Viestit:
  170
  Tykkäykset:
  0
  BT:n yli yleensä siirretään jar, koska useinmiten jad sisältää jarrin urlin (+muut tiedot).
  Eli jos siirrät jadin joudut siirtämään dataa verkossa (useinmiten).
  Tietenkin tohonkin joku kikkailee jonkun virityksen... ei vaan multa onnistuisi.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Hyvä huomio, en ajatellut että jotkin luurit pakottavat imemään asennettavat ohjelmat netistä.

  Jos luuri sallii ohjelman asennuksen valmistajan omalla asennus"velholla" (kankeaa ehkä), tai esim BTllä FTP yhteydellä siirto, sekä Jad ja Jar (jossa Jad viittaa samaan kansioon (yleensä)) ja sitä kautta onistuu tiedostonhallinnalla tai jollain asennus.

  Mutta voi olla kuten sanoit, jos asia tehty vaikeaksi niin se on ehkä tehty sitten kunnolla vaikeaksi, niin ei kannatta kaivaa verta nenästä väkisin..
   

Jaa tämä viestiketju