Mikä navisofta puhelimeen?

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja miskoli, 16/4/08.

 1. miskoli

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/4/08
  Viestit:
  1
  Tykkäykset:
  0
  Päätin hankkia N73 puhelimen ja joku navisofta olisi mukava siihen. TomTominhan uusin versio on ilmeisesti 6 ja kartat v.675, MUTTA eikös nämä ole jo aika vanhat eli en noita mielellään enää ottaisi.

  Löytyisikö joltain muulta valmistajalta uudempia karttoja, kun noi mitkä tossa tompassa on? Pelkkä Suomi alueena riittäisi ja kameratolpista sen pitäisi osata varoittaa. Onko kuitenkin ainut vaihtoehto TomTom, vai mitä suosittelisitte?
   
 2. bassat Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/3/06
  Viestit:
  84
  Tykkäykset:
  0
  Garmin mobile xt

  http://www.matkapuhelininfo.com/keskustelu/showthread.php?t=41024

  Paras navisofta mitä olen testannut, saa tie kartaston lisäksi maastokartat (esim. erätukun-topot yms.) toimimaan samassa softassa.
   
 3. pinpal

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/2/04
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  9
  Mikä vika Nokian Maps softassa on? Se on ilmainen, hyvät valikoimat karttoja ja toimii hyvin. Erillisen GPS-mokkulan saa 50e hintaa (esim. Sigmatel Verkkokaupasta) joten ei tule hintaa paljon. Ainakin itsellä riittänyt erittäin hyvin lomamatkoilla ja satunnaistarpeeseen.
   
 4. pvirt

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/9/06
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  0
  Siinä kohtaa, kun olet Mapsin varassa navigoimassa ja se käskee sinun kääntyä keskellä valtatietä vasemmalle, vaikka siinä kohtaa ei ole tietä, alkaa hiukan usko hiipua.

  Samoin kun tulet risteykseen, josta jo itse aavistat, että nyt pitää kääntyä vasemmalle, niin Maps käskee sinun ajaa risteyksen yli, kääntyä parinsadan metrin päästä vasemmalle ja palata sitten tuota pikkutietä pitkin äskeiselle päätielle ja kääntyä oikealle, eli Maps käskee sinun tehdä ns. ketunlenkin, - niin silloin varmaan suhtaudut tuohon kuin entinen USA:n presidentti CIA:n tiedustelun tietoihin.

  Epäluotettavin navigointiohjelma, joka minulla on ollut. Maps 2.0 betaa en ole testannut.

  Maps ei ole myöskään ilmainen. Puheopastettu navigointi maksaa. Ei tosin paljon, mutta maksaa silti.
   
 5. webbimato

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/07
  Viestit:
  521
  Tykkäykset:
  5
  Itselläni on mapsin lisenssi ja wayfinderin lisenssi. Mapsin siksi, että joskus on mukava pistää vaan noksun hakutuloksesta osoite mapsiin ja navigoida. Tämä tutussa kaupungissa ja kun määränpäästä on aavistus. Jos tarvii lähtee maantielle ja tuntemattomaan paikkaan niin wayfinder neuvoo perille. Joskus meni luotto mapsin ketunlenkkeihin. "Käänny oikealle, käänny vasemmalle, aja tätä viidenkympin kylätietä siitäkin huolimatta, että käännyit pois valtatieltä joka olisi ollut lyhyempi ja nopeampi, käänny vasemmalle, käänny oikealle, olet taas samalla valtatiellä jolta käännyit pois. Olet tullut perille. Onneksi olkoon. Tuhlasit aikaasi harhailuun n. kolme-kymmentä... minuutti-a. Idiootti"
   
 6. anttitk

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  28/4/07
  Viestit:
  223
  Tykkäykset:
  0
  Jälleen kerran joutuu kyllä sanomaan, että jos mielii edes yrittää nokia mapsilla navigoida, niin kannattaa asentaa se 2.0beta. Tai ainakin kokeilla, joidenkin puhelimien kanssa se saattaa olla ongelmallinen, beta kun on. Mulla palo kans vähän käämi mapsiin, kunnes asensin 2.0:n. Sen jälkeen olen ollut tyytyväinen. Eikä siis riitä, että asentaa maps2.0:n, pitää asentaa myös uusin maploaderi maps2.0- download- sivulta.

  Mutta tosin, nykyään 60€ vai 70€/vuosi. Ei se mikään halpa ole. Ite ostin 3v lisenssin, vielä kun niitä kaupan hyllyllä oli. Uskon, että on sen arvonen (60€). Ainakin tähän mennessä täyttänyt kaikki odotukset. Ja vienyt perille suht järkevän tuntusia reittejä.
   
 7. pinpal

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/2/04
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  9
  Pelkkää panettelua, eikä oman kokemukseni mukaan pidä ollenkaan paikkaansa. Jo 1.0 versio osasi navigoida hyvin. Itse asiassa kun testasin faijan testivoittaja Tomtomin kanssa rinnakain niin tykkäsin Mapista enemmän. Tomtom neuvoi mm. älyttömän pitkään tekemään U-käännöstä ja pitäytyi alkuperäisessä reitissä ellei komentanut uudelleen reititystä. Maps reititti sutjakasti uuden reitin risteyksestä ohiajon jälkeen jos se vain oli mahdollista. Tietysti joko TomTom on monipuolisempi mutta satunnaiskäyttäjälle Maps+GPS-mokkula on ihan validi vaihtoehto jolla säästää reilun satasen. Itsellä vielä navigointilisenssi menee aina työnantajan maksamaan puhelinlaskuun joten koko navigoinnin hinnaksi tuli 50e (GPS-mokkula) ja karttoja on tarjolla koko maailmaan esim. lomamatkojen yhteydessä käytettäväksi.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Missä maassa vertailit? Oletan myös että puhut tästä luuri Mapsista.

  Varsin yleinen käsitys, Maps 1.x versioiden kohdalta olivat Suomessa (* sitä luokkaa ettei sitä autonavigointiin oikein vakavissaan voinut suositella jos parempaakin tarjolla. Jos kohteen sattui kirjoittamaan oikealla kielellä tai muuten laitteen haluamalla tavalla löytämään, niin sinne opastukset olivat monesti viihdettä kokeilijalle, taajamien ulkopuolella olisi välillä tarvittu monkijää ja rauta sahaa, taajamissa lisäksi sininisiävilkkuja.

  Joskus teki onnistuneita reitityksiä, esim tilanteita joissa kohteeseen ei ole kuin yksi tie, ei metsä, eikä pyöräteitä jne. Eli vaikeinta sovellukselle oli se että kuski ei ajanutkaan suunniteltua reittiä.

  (* Allekirjoittaneella ei tuosta softasta lapinläänin kokomeuksia
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Satunnais käyttäjälle ainatakussa olevat kartat ovat hyvät, usein sillä ilman navigointi palvelua löytää etsityn paikan ja nopeasti on otettavissa kuukauden navigointi kohtuu rahaan, mutta siis ehdottomasti 2 verios kannattaa päivittää.

  Voittaa toki satasen kotona laatikossa olevan TomTom:in helposti.

  Alueellisen kunnolleisen navigaattorin rinnalla Nokia Maps on oiva tuki, esim sinne loma/työ matkalle, monikaan ei edes tarvitse siellä navigointia, mutta kartoista ja paikannuksesta hyötyä, mutta tarvittaessa navigointi nopeasti otettavissa käyttöön, samoin kuin muitakin palveluita.

  Nykyään kartat on jo pidemmälle integroitunut, otettujen kuvien sijainnin saa kartalle, keltaiset sivut haku jne.
   
 10. pinpal

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/2/04
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  9
  Omat kokemukset MAPS:ista on Suomesta ja Ruotsista muutaman päivän autolomilla. Jos navigoin tutulla reitilla kokeilumielessä (esim. kotikaupungissa) neuvoo vähän hassua reittiä (kuten neuvoi kyllä kokeilemani TomTomkin). Vieraassa kaupungissa Suomessa ja Ruotsissa neuvoi aina kohteeseen vaikka epäilemättä sielläkin paikallinen olisi tiennyt paremman reitin. Toki aito navigaattori on paljon käyttävälle parempi mutta itsellä käyttötarve on muutamana päiväna vuodessa ja siihen Maps on ollut ihan toimiva ratkaisu. Jos ei toimisi pätkääkään niin kuin 'pvirt' väitti niin ei niitä navigointi-puhelimia myytäisi yhtän saati että myös testit olisivat sen lytänneet. Ne lehtijutut mitä olen nähnyt on sanoneet samaa, toimiva ratkaisu satunnaiskäyttöön. Mutta kannattaa siis kokeilla eri ratkaisut itse kunkin niin tietää mikä on itselle sopiva.
   
 11. pvirt

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/9/06
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  0
  Missä kohtaa mun viestiä lukee, että ei toimi pätkääkään?

  Sanoin, että epäluotettavin navigointiohjelma, joka on minulla ollut. Kokemuksia TomTom 6, Wayfinder, Nav4all, Sygic, ja Garmin mobileXT. Nokia Maps on ainoa, joka käskee minun ajaa metsään työmatkallani noin kahta kilsaa ennen oikeaa tietä. No on siinä kohdassa sentään bussipysäkki. Tietä ei ole.

  Samoin useasti sillä navigoidessani tuo on komentanut minua pois päätieltä jollekin pikkupolulle muka hypotenuusareitille, kun on ollut käännös tulossa muutaman kymmenen kilometrin päässä. Nuo pikkupolut ovat voineet olla metsäautoteitä.

  Puhun siis täysin ja ainoastaan omista kokemuksistani, ajoreiteistä Hämeessä ja länsirannikolla. Kyllä se perille varmasti vie, mutta reittivalinnat ovat monesti, siis ei aina, aika outoja.
   
 12. pinpal

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/2/04
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  9
  Siinä kohtaa kun väität että keskellä tietä nauvoo kääntymään metsään vaikkei ole tietäkään. Eli jos näin on ei tosiaan toimi pätkääkään. Omat kokemukset eivät tuo ollenkaan tälläisia vaitteitä. Jos haluaa mobiili-navigoida niin silloin ei tosiaankaan kannata paljon rahaa hommaan laittaa. Joku 150e on jo haaskausta koska sillä saa paljon parempia erillisia navigaattoreita mutta Mapsin avulla voi päästä muutamalla kympillä satunnaiskäytössä mitä useimmilla on.
   
 13. webbimato

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/07
  Viestit:
  521
  Tykkäykset:
  5
  Jokainen toki määrittelee itse tuon kipurajan, mutta IMHO on täyttä puppua väittää, että erillinen navigaattori tekisi jotenkin autuaammaksi. Jos tarvitsee navigaattoria vain ja ainoastaan siinä omassa autossaan niin silloin on sama ostaa erillinen laite. Jos sitä saattaa tarvita muualla tai jopa yllättäen niin... tai no saattaahan joku kanniskella tomtomia perstaskkussa missä ikinä liikkuukin ;)
   
 14. pinpal

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/2/04
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  9
  En ole nähnyt tilastoja mutta veikkaan että vähintään 90% navigaattorien käytöstä on sitä että mennään autolla johonkin ja halutaan että se navigaattori neuvoo perille. Siinä käytössä erillinen navigaattori on selkeästi parempi kuin kännykkä. Itse en halunut vähään käyttöön laittaa sitä 150-200e kun selvisi 50e panostuksella ja homma toimii riittävästi. Mutta jos kiertäisin usein outoja paikkoja esim. keltaisen pörssin rojuja ostamassa (kuten veljeni tekee) niin erillislaite olisi järkevä ostos.
   
 15. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Varmaan aika iso osa, ainakin auto navigointi laitteiden osalta.

  Puhelin sovellustan, ja tässä tapauksessa Nokia Mapsin osalta paljon muutakin.

  Kaikki eivät liiku autolla, saatika sillä yhdellä ja ainoalla autolla. joten, julkislla, kavellen, pyörällä jne. liikkuessa oman sijainnin määrittämiseen, palvelun hakemiseen, tai muuten seuraavan kohteen etsimiseen ovat ihan normaaleja käyttökohteita, myös oman sijainnin kertominen muille on kulkuväliseenstä riippumatonta käyttöä. Missä olet, hetki pistän koordinaatit tai MMS viestinä kartan, joka siis toimii tavis luuriinkin lähetettynä. Eikä pidä unohtaa erilaisia online kaveri sovelluksia.


  Autottomat eivät ehkä harrasti sitä mitä tavis pikku duunarinörtti eli käyttää autonavigaattoriaan yleensä päivittäisellä työmatkallakkin viikosta toiseen....

  Työ tai vapaa-ajan matkalla kännykkä karttasoftat toki korostuva vs. autotallissa olevaan eutonavigaattoriin verrattuna...

  Kännykkäkarttasofta on myös aina taskussa oleva kartasto, kun kahvilla, työssä tai muuten tulee esille jokin paikka, joka pitäisi kartalla hahamottaa, tai jopa arvioida matka sinne, niin luurilla se onnistuu, samoin hotellien jne etsintä, osoitekirja on integroitu karttaan jne. Kohteen voi laittaa samantien muistiin.

  Nokia Mapsin tapauksessa paikkatieto, kamerankuvat ja kartta on nivottu yhteen, eli ottamasi kuvan sijainnin voi katsoa kartalla, käyttökohteita paljon, ihan vain hahmottaan kesäloma matkaa, tai matkalaskun muistiinpanona, reissun hyvä ruokapaikka talteen, tai vain jurrikameran, jolla selviää missä kostea juhannus viikko on liikuttu.

  Vikkelä poikamies saa sillä tehty täydellisen päivä, eikun yökirjan paikkoineen päivineen, ei unohdu paikka, eikä kasvot, nimen saa(?) kuvan postiluukusta / postilapusta.

  Mutta siis ns. kuvallinen POI muistilappu on helppo tehdä, vain kuvanotto.
   
 16. kaupamees Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  10/11/03
  Viestit:
  208
  Tykkäykset:
  2
  Ikävä kyllä Nokian Maps-on niin keskeneräinen, ettei siitä ole vielä päivittäiseen käyttöön. Vaatimuksena on kuitenkin

  A. Ohjelma osaa opastaa oikeaa reittiä haluttuun määränpäähän.
  B. Löytää paikat kartalta osoitteen perusteella.
  C. Ei kaada koko puhelimen käyttöjärjestelmää itse kaatuessaan.
  D. Toimintavarma eli ei kaadu.

  Nämä siis tulleet itsellä vastaan. Hyvä jos muilla toimii, itselle tuo on käyttökelvoton.
   
 17. pvirt

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/9/06
  Viestit:
  21
  Tykkäykset:
  0
  Niin. Ihan tuulesta minä varmaan tempaan tuollaisen väitteen. Sinäkö sitten olet ajellut kaikki Suomen tiet ja tiedät että noin ei kerta kaikkiaan tapahdu. Ahkera autoilija olet. Ei tule mieleen, että kartoissa saattaa olla vikaa tai siinä, miten ohjelma lukee karttoja. Välillä menee meinaan jumiinkin, kun vaan laskee ja laskee reittiä.

  Mutta ihan kiva, kun olet tyytyväinen. Joku sentään on.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Autonavigointi käytössä toki yksi perusvaatimuksista, monessa muussa käytössä sen merkitys huomattavasti vähäisempi.

  Mapsissa ei ymmärtääkseni tuossa enään mitään erityisiä ongelmia, talojen numeoriden osalta voi toki heittää paljonkin, mutta se monella karttamateriaalia harmillisen yleistä, ja varsinkin jalkaisin liikkuessa voi aiheuttaa turhaa talsimista. Numerointi virheet tulee myös esille jos käyttää luurin hakua ja tuloksia (esim. eniro/020202) haluaa nähdä kartalla.

  Ilman muuta olisi tavoiteltavaa että laite pysyy pystyssä käytön ajan, monessa kokoonpanossa pysyy, toisissa ei ehkä alkuunkaan. En erityisesti ole kiinittänyt siihen huoioita että maps kaataisi käyttöjärjestelmän, aikoinaan jossain FW/rauta yhdistelmässä ollut enemmänkin toiste päin.
   
 19. kaupamees Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  10/11/03
  Viestit:
  208
  Tykkäykset:
  2
  Kyllä sen merkitys on oleellinen myös muilla keinoilla liikuttaessa. Ainakin itse ostaessani navigointituotetta, oletan sen toimivan oikein.

  Maps ei löydä edes osaa jo 1950 luvulla perustetuista tienpätkistä alueella Helsinki/Vantaa/Espoo, mitä pidän vakavana puutteena.


  Käytössä Nokia E90 ja ainoa sovellus joka on saanut aikaan Nokian "bluescreenin" eli kättelyn on Maps. Mutta nämä ovat vain omakohtaiset kokemukset kyseisestä softasta ja itselleni riittää koekaniinina toimiminen.
   
 20. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, jos siis Maps oli se joka kaato, muistelen että ainakin jossain E90 softaversiossa alusta paikkatietoa käytettäessä saattoi kaatua, mikä siis löi jumiin siis myös paikkatietoa käyttävän sovelluksen. Kakilla ei kuitenkaan tuota ongelmaa ole erityisesti ollut ja sen myötä myös Maps on toiminut. Mutta toki uskon että voi olla maps joka kaataa koneen.
  Opastavaa reititystä tarvittaessa/hankittaessa toki pitää toimia, jos sitä ei tarvitse, niin se ei mielestäni näyttele kuitenkaan tärkeintä tekijää.

  En minäkään (vieläkään) suosittele Nokia Mapsia ensisijaiseksi autonavigointi sovellukseksi.
   

Jaa tämä viestiketju