Mikä liukuläppäpuhelin?

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Tze, 27/5/07.

 1. Tze

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/4/04
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Elikkä hakusessa olisi otsikon mukainen puhelin 6630:n seuraajaksi. Lähinnä olen tympääntynyt 6630:n hitauteen ja näytön surkeaan resoluutioon. Vaatimuksina siis uudelle puhelimelle olisi

  - Näytössä vähintään 320x240 resoluutio.
  - Suhteellisen nopea toiminta.
  - Muistikorttipaikka ja mp3-soitin (taitaa kyllä nykyisissä puhelimissa olla aikalailla vakio-ominaisuuksia?).
  - Vähintään 2mpix kamera kelvollisella laadulla. Tosin kännykkäkamerat ovat vähän mitä ovat, mutta kun se digikamera ei aina ole joka paikassa mukana ja taas kännykkä on, niin tulisi sillä saada edes jonkinlaista jälkeä aikaiseksi.

  Tuossa on tärkeimmät vaatimukset mitä puhelimella tulisi olla. Itselleni on sattunut 3 mallia, jotka ovat miellyttäneet: Samsungin D900, E900 ja Nokian 6288. Mikä noista olisi laadukkain/paras valinta teidän mielestä? Jos joku on testannut tuota nokiaa ja toista noista samsungeista, niin kummasta pidit enemmän ja miksi? Olisiko kenties jokin muu liukuläpällinen malli vielä parempi?
   
 2. captain

  captain

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/4/06
  Viestit:
  974
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy Note 3
  Voisin suositella tuota D900 Hyvän hintalaatusuhteen takia. Ja se on myös erittäin kompaktin kokoinen, sekä kamera on mainio.
   
 3. Jeeps Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  9/6/03
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  pakko kysyä tässä välissä kun liukuläppää kattelen itekki, että onko noissa missään samsungin liukurissa hyvää akkua? ainakin kun kattelee ja vertailee esim SE:n puhelimiin niin arvot melko huonot..
   
 4. Simpp4

  Simpp4 Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/4/04
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Iphone 6s Rose Gold
  Itellä ollut käytössä D900 ja E900,kummassakin akukensto HUONO.
  Max. 2 päivää! :(

  D830 myös ollut siinä kesti 2-3 päivää...

  Suosittelisin Nokia E65, S60,laadukas liuku ja näyttö tarpeeksi suuri...
   
 5. MiCO

  MiCO Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  31/3/04
  Viestit:
  1178
  Tykkäykset:
  2
  Eipä ole Samsungia koskaan tunnettu hyvästä akkukestosta. Aivan onneton ollut niissä muutamissa mitä olen omistanut.
   
 6. Tze

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/4/04
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Taidan kallistua samsungiin päin, minulla oli aikoinaan E720 simpukka ja pidin siitä kovasti. Simpp4, kun olet käyttänyt kumpaakin D900 ja E900, niin onko D900 kalliimman hintansa arvoinen vrt. E900? Niissä ei taida hirveää eroa olla ominaisuuksiltaan (D900 parempi kamera ja ohuempi)?
   
 7. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  Suosittelisin sinulle Samsungin piakkoin kauppohin rantautuvaa U600-mallia. Kyseessä on ohut liukukansipuhelin hyvillä ominaisuuksilla.

  U600 täyttää vaatimuksesi, on mielestäni tyylikkäämpi kuin aiemmat Samsungin liukukansiluurit ja kaikin puolin lupaava.
   
 8. Legend82 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/10/05
  Viestit:
  257
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Samsung Wave S8500
  D900:aa olen käynyt testaamassa, ja ei se jättänyt minuun oikein hyvää vaikutelmaa. Jotenkin liian muovilelumainen se oli, ja tuntui kädessä heiveröiseltä. Näppämistöstäkään ei jäänyt mitään positiivista sanottavaa. Ironista kyllä, Samsung E250 tuntui jopa vähän paremmalta, vaikka kyseessähän on siis D900:n halpisversio. D900:aa harkitessa kannattaa tutustua sen mahdolliseen ongelmaan joka kulkee nimellä "screen cracking issue" eli tuttavallisemmin "näytön halkeaminen".

  U600:sta olin (tunnetusti) kiinnostunut pitkään, mutta lukemani perusteella en enää niinkään. Tässä oma "ruusut ja risut" arvioni siitä (ja koitan olla nyt mahdollisimman neutraali):

  + tyylikäs ulkonäkö
  + todella ohut
  + (kuulemma) vankkatekoisempi kuin D900 (joskin monilla ilmenee edelleen sitä "hölskymis"ilmiötä enemmän tai vähemmän, joka siis tarkoittaa liukukannen epävakautta)
  + todella hyvät ominaisuudet
  + hyvä kamera
  + yllättävän kohtuullinen hinta
  - akkukesto heikohko
  - todella ohut (kaikki eivät näin ohuista pidä minun lisäkseni)
  - kamera hitaanlainen (shutter speed)
  - tottumista vaativat kosketusnäppäimet, jotka voivat aiheuttaa inhottavia väärinpainalluksia
  - kaikki eivät pidä litusta näppäimistöstä
  - liukukansimekanismi on ok, mutta ilmeisesti itse puhelimessa ei ole mitään kunnon kosketuspintaa mistä sormi saisi kitkaa hyvin, jotta voisi aukaista/sulkea liukukannen

  Pari käyttäjäongelmaa:

  1) Ilmeisesti useimmilla tämä puhelin ei herätä/hälytä, jos se on äänettömällä. Saattaa olla firmware-riippuvainen.

  2) Kosketusnäppäinten takia puhelua ei ilmeisesti voi lopettaa muulla tavoin kuin vetämällä liukukansi alas. Näin estetään puhelunaikana mahdolliset vahinkopainallukset, mutta samalla vaikeutetaan käyttöä.
  - aluksi saatavana vain kolme väriä: punainen, sininen ja kultainen (valkoinen, hopea, platina ja musta tulevat myöhemmin)

  Oma katseeni on suunnattu Sony Ericssonin tulevaan S500i:hin, joka tosin ominaisuuksiltaan jää kakkoseksi U600:lle.
   
 9. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Digikuvaukseen hieman perehtyneenä korjaan virheen lauseestasi ;). "Sutter speed" tarkoittaa suljinaikaa eikä se vaikuta mitenkään kameran hitauteen. "Shutter lag" taasen meinaa sulkimen painalluksesta kuluvaa viivettä siihen kun kamera ottaa kuvan. Juuri tuo "Sutter lag" on useissa kännykameroissa melkoisen suuri (känny ei ota kuvaa samantien kun laukaisinta painaa)

  Tässä pari linkkiä: http://en.wikipedia.org/wiki/Shutter_speed ja http://en.wikipedia.org/wiki/Shutter_lag
   
 10. Tze

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/4/04
  Viestit:
  34
  Tykkäykset:
  0
  Ensinnäkin kiitoksia kaikille vastanneille. Kyllä taidan valinnan tehdä näistä 3 samsungista, jotka ovat tässä ketjussa mainittu: D900, E900, U600. Näistä D900 ja U600 ovat aika samalla viivalla, mutta entä tuo E900? Lähinnä siinä mietityttää niiden kosketusnäppäimien toimivuus. Jotkut tuntuvat tykkäävän ja toiset ei.

  Villinä korttina on vielä mielessä toi Legend82:n mainitsema SE:n s500i, mutta millonhan se mahtaa rantautua kauppoihin? Tarkoitus olisi nimittäin kesäkuun loppupuolella puhelin hankkia..
   
 11. Legend82 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/10/05
  Viestit:
  257
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Samsung Wave S8500
  Senhän pitäisi juuri tässä pikkuhiljaa tulla myyntiin (epäilisin 1-4 viikon päästä, alustavasti kun on luvattu sen tulevan kesäkuussa myyntiin).

  Kiitos byobbi korjauksesta, "shutter lagia" tarkoitin juuri. Kyllähän se kaikilla kännyköillä on tosiaan hidas, mutta jostain syystä nimenomaan Samsungin luurien kohdalla se mainitaan erityisesti. Omassa D500-kännyssänikin se on kieltämättä aika suuri, ja sen takia on moni otos mennyt vähän pieleen.

  E900... Se on kyllä jakanut mielipiteitä suuntaan jos toiseen -- ja tietty LG-ihmiset vihaavat sitä, koska se on aika lailla suora kopio LG:n Chocolatesta. Jos U600:ssa kosketusnäppäimet ärsyttävät osaa porukasta, niin E900:ssa niitä ärsyyntyneitä taitaa olla moninverroin enemmän. Käsittääkseni siinä on nimittäin TODELLA kosketusherkät kosketusnäppäimet (U600:ssa oltiin asiaa korjattu tekemällä niistä vähemmän herkkiä).

  Jos nimenomaan näistä kolmesta aiot nyt valintasi tehdä, niin kyllä minä lähtisin omasta murinastakin huolimatta U600:aa suosittelemaan, koska se on ehkä näistä tasapainoisin, ja on kyllä saanut hyviä arvioita. Siinä on myös tosi hyvät ominaisuudet. Mutta jos minkään kohdalla, niin näiden superohuiden Samsungeiden kohdalla suosittelen vankasti sinua käymään testaamassa niitä ennen ostoa. Tiedän... Suomessa on se ikävä tilanne, että monesti nämä uutuuskännykät ilmestyvät ensin verkkokauppoihin ja sitten vasta -- pahimmillaan kuukausien päästä -- tavallisiin kauppoihin (mikä asettaa ostajan siihen tilanteeseen, että pitää joko kitua jonkin aikaa tai sitten ostaa luuri ilman demotusta). Tosin U600:n on luvattu tulevan "minä hetkenä hyvänsä" kännykkäliikkeisiin.
   

Jaa tämä viestiketju