Mikä liittymäratkaisu minulle?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Rasbelin, 10/12/04.

 1. Rasbelin

  Rasbelin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/03
  Viestit:
  500
  Tykkäykset:
  20
  T.S. Ainakin Panulle ja muille alan myyjille taitaa löytyä kommentoitavaa tästä, joten lukekaa pois vain pituudesta huolimatta. :)

  En löytänyt sopivaa aiempaa keskustelua sopivan liittymän/sopivien liittymien valitsemisesta omiin mobiilitarpeisiin, jonka aihepiiri ei liity tiettyyn liittymätyyppiin, joten päätinpä nyt luoda aiheelle oman keskustelun.

  Olen tässä nyt pähkäillyt jo pari päivää itselleni sopivan kattavan liittymäratkaisun löytämisen kanssa, sillä haluaisin saada järkättyä toimivan, kustannustehokkaan ja tarpeisiini sopivan yhden operaattorin toimittaman useamman liittymän paketin.

  Mitä olisi haussa?

  Ajatuksena olisi kolmella liittymällä pelaaminen, joista kaksi ovat Nokia 3510:ssa käytössä, hankittuani aiemmin tällä viikolla tarjoushintaan Clas Ohlsonista kahden SIM-kortin pidikkeellä varustetun takakuoren. Yksi menisi sitten tietyssä ulkokäytössä, kolhuja ja tippumisia sisältävässä käytössä olevaan Nokia 6250:aan, joka ei ole muuten pahemmin mukana. Sen lisäksi olisi plussaa jos saisin kokonaan korvattua lankapuhelinliittymän. Eli parhaimmillaan/pahimmillaan neljä liittymää pelissä.

  Mitä etuja tässä nyt haetaan?

  Kahden liittymän käyttö 3510:llani, eli käyttöpuhelimellani, tarkoittaisi sitä, että liittymä A on puheliittymä, jolla olisi halpaa soittaa kaikkialle, mutta kuukausimaksu ei saisi olla yli 5€. Liittymä B taas on tekstiviestiliittymä, joten sillä hoidan tekstiviestit. Tekstiviesteistä lähes kaikki suuntautuvat Elisa/Kolumbus-liittymiin, joten siksi niihin liittymiin tekstaaminen mahdollisen halvalla, mutta ei millään tekstariliittymällä á la Zeroforty, sillä viestejä ei ole tarpeeksi paljon sellaiselle. Liittymä C on vähän käytössä, joten siihen kuukausimaksuton tai prepaid. Liittymä D (mahd. lankakorvike) voisi lähinnä olla Saunalahti Lanka, jos en sitten saa sitä hyötyä ängettyä mukaan A:han.

  Teknisesti katsottuna ajatuksenani on laajentaa nykyistä kahden liittymän kehääni, joka tarkoittaa sitä, että kun yhteen liittymään soittaa, ohjaantuu puhelu tarvittaessa eteenpäin soitonsiirrolla, kunnes 1) vastaan, 2) soittaja lopettaa, 3) ympyrä katkeaa, koska mikään liittymä ei vastaanota puheluita - ei verkossa, varattuna tai hylkään. Eli tavoitettavuuden parantamisesta siis kyse.

  Pian laskelmastani varmasti käy ilmi, että en ole suurkäyttäjä, joten varmaankin saan kuulla mitä järkeä tässä kaikessa on. :) Sanotaan nyt vaikka niin, että tämä on pientä harrastuksenomaista säätämistä, vaikka säästöt eivät olisikaan mullistavia. Hakemistani palveluista käy sitten ilmi paremmin, että palvelut ovat minun mielestä vähäisten hintaerojen vuoksi se mikä ratkaisee.

  Tällä hetkellä aktiivisessa käytössä DNA Helmi ja DNA Onni, jotka osana sopivan kokonaisuuden löytämistä olen jo laittanut laskelmastani ilmi käyvän Elisa-ratkaisun mukaisesti siirtoon. Eli DNA Helmi (liittymä A) -> Elisa Aina Plus (+ Heimo) ja DNA Onni (liittymä B) -> Elisa Aito (+ Heimo). Eetteristä kaivettu esille Saunalahti GSM, joka liittymä C:nä lähtenyt vetämään Elisa Aina Plussaksi. Liittymä D:tä ei ole, koska sopivaa lankapuhelimen korviketta ei löydy tähän pakettiin. Lopullinen kuvio tulee tällä hetkellä olemaan:

  A: Elisa Aina Plus + Elisa Heimo
  B: Kolumbus KC (1.2.05 alk: KK) + Elisa Heimo + Kolumbus Kaveripiiri
  C: Kolumbus KC (1.2.05 alk: KK) + Elisa Heimo

  Koska kuitenkin olen yhä epävarma omasta ratkaisustani, laitoin siis tuon prosessin jo liikkeelle. Siitä ei kuitenkaan aiheudu mitään kuluja minulle, joten voin koska tahansa vielä vaihtaa. Eli "parempaa odotellessa"-ratkaisu, nyt kun oli edut saatavilla kivasti.

  Mitä Siltä Oikealta(tm) operaattorilta sitten haluan?

  - toimii Elisan tai Finnet Verkkojen verkossa
  - ilmaiset soitonsiirrot liittymien välillä kehässäni (paitsi mahdollinen prepaid, koska niissä kuitenkin poikkeuksetta maksaa se)
  - ilmainen asiakaspalvelu vähintään omasta liittymästä
  - mahdollisuus usein kampanjaluontoisesti tai muuten säännöllisesti vaihtaa liittymätyyppiä ilmaiseksi
  - verkossa mahdollisuus saada laskutukseen puheluerittely ilmaiseksi (voi vaatia, että ei paperilaskua)
  - ainakin jollakin liittymistä pitäisi saada jotain muuta kuin karvalakkipalvelua Kolumbus-tyyliin (Saunalahden kohdalla katson läpi sormien, koska ei rinnakkaistoimintaa kuluttajille)
  - mahdollista saada minun iällä (19), aiemmalla laskutuksella (kertynyt sitä kaikille kohta luettelemistani firmoista) ja puhtailla luottotiedoilla 3 postpaid-liittymää tai 2 postpaid ja 1 prepaid, jos lankapuhelimelle ei löydy korviketta - jos löytyy, nousee tuosta sitten liittymämäärä yhdellä

  Laskelmani ovat tässä PDF-muodossa viime laskustani (Käyttö-kohdassa vasemmalla) sekä sitten niiden oikealla puolella verrokkina lisääntynyttä käyttöä, jotta voisi paremmin vertailla hintoja. Katso vähän alempaa eri operaattorien kohdalta huomautukseni laskelmista.

  PDF-laskelmani

  Elisa-ratkaisu

  + Elisa/Kolumbus-yhteydenpitoni tulee halvimmaksi tällä ratkaisulla, koska alle 0,039€-hinnan en pääse muilla
  + ilmainen asiakaspalvelu niin Elisa- kuin Kolumbus-asioissa
  + Elisan verkon kuuluvuus on kohtalainen kodissani
  + Elisa-asiakkaiden WWW-palvelut
  + 170€ puheaikaa, josta saan 3. erässä hulppeat 25€ - sanokoot sitten jotkut mitä tahansa puheajan lumeesta, sillä minun käytöllä se halventaa kuitenkin
  + liittymä C:n numeron voin valita, koska postpaid
  + Kolumbuksen liittymätyypin ilmainen vaihto 4+2 kertaa vuodessa
  - Kolumbus-laskuja en saa verkossa näkyville
  - ei mitään kivoja ekstroja Kolumbus-liittymille
  - ei voi korvata lankapuhelinta
  - suuri eettinen miinus Elisan harjoittamasta Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnuksen suoranaisesta väärinkäytöstä ja TV-mainoksessakin annetun väärän imagon levittämisestä suomalaisena operaattorina, vaikka Tallinnan asiakaspalveluyksikkö perustettiin kustannussyistä, jotta saataisiin suomalaisia pellolle - ei näin, Elisa!

  Saunalahti-ratkaisu

  En yksinkertaisesti pystynyt kunnolla laskemaan kulujani näillä laskutustiedoillani Langalle ja Säästärille, sille lankapuheluiden määrä en saanut selville, mikä Langan kannalta kriittinen. Ja Säästäriä varten laskusta ei näe vastaanotettuja puheluita ja kännykän vastaanotettujan puheluiden laskuri näyttää väärin, koska puhelut kertyneet siihen useammalta kuukaudelta -> ei vertailukelpoista. Joten siksi Saunalahden laskelmat eivät ole tasaveroisia minulla.

  Tässä kuitenkin suurena ongelmana se, että pitäisi löytää Saunalahti Lankaa varten sitten sopiva GSM fixed wireless-puhelin, eli selkosuomeksi GSM-pöytäpuhelin, koska ilman sellaista en luovu lankapuhelimesta. Siemens Euroset 1009 vaikutti hyvältä, mutta käytetyn ostaminen taitaa olla aika suuri mahdottomuus suomalaisia ja ulkomaisia nettihuutokauppoja ja verkkokauppoja läpi selattuani. Toinen ongelma oli sitten se, että en nähtävästi voi saada Saunalahdelta yli 2 postpaid-liittymää, jollei sitten aiempi laskutukseni ja Panun erittäin epätodennäköinen jeesaus auttaisi.

  Panun mainostama Sonera Tunnarin tapainen palvelu saattaisi kallistaa vaakakupin Saunalahteen, koska ideaalitilanteessa sen saisi niin, että musiikkia tulisi aina siihen asti kunnes jossain numerossa vastaisin tai puhelun katkaisee. :) Tosin taitaa olla liittymäkohtainen palvelu, joten pitäisi sitten kaikille liittymille ottaa se, mikä taas ei ole kiva, sillä maksaisi liikaa. Ja musiikki kuitenkin aina katkeaisi kun yhdistää seuraavaan liittymään.

  + Elisan verkko ja Sonera optiona - Säästäri menisi Elisan verkkoon ja Ykkönen Soneran verkkoon, jotta olisi sitten valmius kahteen eri verkkoon samassa kännykässä, namiskaa napsauttamalla
  + ilmainen asiakaspalvelu omista liittymistä
  + Säästärillä saisi ainakin puhelinlaskuihin mukavasti alennuksia
  + Oma.saunalahti.fi, josta saa vaihdettua helposti lisäpalveluita ja liittymätyyppiä, sekä saa laskut ja niiden erittelyt
  + Panun foorumineuvonta, vaikka onhan se hieman kyseenalaista kun ei varsinainen asiakaspalvelu riitä
  - tekstiviestit Elisa/Kolumbus-liittymiin olisivat kalleimmat vertailussani
  - ei alennusmahdollisuutta Kolumbus Kaveripiiri- tai DNA Rinki-tyyliin minun Elisa/Kolumbus-yhteydenpitoon
  - kanta-asiakkaille ei pahemmin kampanjoita
  - Saunalahti Prepaid heikko 3. liittymäksi, jos yli kahta en voi saada

  Finnet-ratkaisu

  Koska en ollut varma DNA:n Vakio-puheajan pätevyydestä Rinki-puheluihin, otin sen mukaan siihen. Tosin sitä ei taida saada käyttää niihin? Jos ei, niin sitten Vakio M- ja Vakio L-vaihtoehdot voi unohtaa.

  + Finnet Verkot kuuluu erinomaisesti kaikkialla kodissani, mikä on joko EGSM 900:n tai GSM 1800:n ansiota
  + ilmainen asiakaspalvelu omasta liittymästä, joka myös toimii
  + tällä hetkellä minulla ei ole ollut mitään ongelmia DNA:n kanssa - ainoastaan tämän nykyisen ratkaisun epäsopiva kustannusrakenne häiritsee
  + yrityksen Finnet-imago on sopivan suomalainen minulle (ts. myönnän yrityksen eettisilläkin arvoilla olevan merkitystä minulle)
  + Oma DNA-palvelu
  + Elisa/Kolumbus-tektiviestit toiseksi halvimmat ja ilman sen aiheuttamaa kuukausimaksun muotoista lisähintaa
  + Finnet Kotisopimuksella ilmainen kuukausimaksu KotiGSM1:een
  + DNA Prepaid minulle paras prepaid-ratkaisu liittymään C, vaikka puheluille kertyy enemmän hintaa kuin Saunalahden vastaavalla
  - en voi korvata lankapuhelinta
  - lisäpalveluiden kehittäminen jämähtänyt

  Kaikkien pähkäilyjeni jälkeen haluaisin siis kuulla ehdotuksia siitä, että miten minun kannattaisi tehdä. :) Miten sinä valitsisit minun tilanteessa? Onko jotain mitä en ole muistanut ottaa huomioon? Haluaisin vielä ennen nykyisen ratkaisun lopullista vahvistamista varmistaa, että tekemäni valinta on oikea, joten siksi palautetta kaivataan.
   
 2. Jace

  Jace Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4509
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  N95, iPhone 5, V3, 7610, 8850...
  Kolumbuksen asiakaspalvelu maksullinen soitettaessa. Sähköpostilla ilmainen, mutta esim laskutusasioita ei voi hoitaa sitä kautta.

  EDIT.
  Näköjään muutettu nyt ilmaiseksi
  Elisan ja Kolumbuksen asiakkaille.
   
 3. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Jacella on vanhaa tietoa. Kolumbuksen asiakaspalvelu on maksuton Elisan ja Kolumbuksen liittymistä.

  http://www.kolumbus.com/asiakaspalvelu.html
   
 4. Kotkis Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  11124
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  IPhone 5S
  Taitaa olla uus juttu vai? Kantapään kautta opittu, kun asiakkaat ovat jonotelleet toista tuntia aspaan?
   
 5. personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  No niin, tässähän on taas yksi loistojuttu Elisalta!
   
 6. Rasbelin

  Rasbelin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/03
  Viestit:
  500
  Tykkäykset:
  20
  Ja olisi myös loistojuttu jos voitaisiin pysyä on-topic itse aiheessa. :)
   
 7. personal jesus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  5057
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Lumia 1520, 930, 640ds, 435, SGS5mini
  Tokkopa nämä on mahdollisia samassa liittymässä, jollei ole sittemmin tehty muutosta. Kun itse tilasin kaveripiirin, täällä oli ilmoitus rajoituksesta samaan liittymään, mutta enää sitä ei lue, ei myöskään liittymähinnastossa (tässä k1).

  Ja sori ot.
   
 8. Rasbelin

  Rasbelin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/03
  Viestit:
  500
  Tykkäykset:
  20
  Itsekin muistan tuo rajoituksen kun joskus elokuussa katselin Kolumbus-asiakkaan tuota uutta Kaveripiiriä. Silloin todellakin oli se rajoitus. Nyt kuitenkin kaikkialta Kolumbuksen sivustolta poistettu tuo rajoitus, joten nähtävästi voi olla molemmat, kun kuitenkin Heimo toimii lyhytnumeroilla. Taidan kuitenkin varmistaa s.postitse asian Kolumbuksen asiakaspalvelusta.

  Ei minua OT pahemmin haittaa, mutta ei liiallinen off-topic ole oikein korrektia, kun sitten menevät aiheet sekaisin. :)
   
 9. Rasbelin

  Rasbelin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/03
  Viestit:
  500
  Tykkäykset:
  20
  Ei mitään suosituksia tai neuvoja? :/
   
 10. viikate Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/12/03
  Viestit:
  256
  Tykkäykset:
  0
  Heitetäänpä tälläinen kyssäri.

  Millainen näiden kolmen liittymän kk laskutus yhteensä on ? noin hinta?
   
 11. Rasbelin

  Rasbelin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/03
  Viestit:
  500
  Tykkäykset:
  20
  Liittymä A (puheliittymä): ~5€ tai enemmän
  Liittymä B (sisäpiiriliittymä): 3-5€ tai enemmän
  Liittymä C (kakkospuhelin): 0-2€ tai enemmän, jos ollut käytössä

  Tosin nämä laskelmat perustuvat suhteellisen hiljaiseen kuukauteen. Sisäpiirikäyttö vaihtelee paljon, kun on pikaviestintä usein korvaamassa tekstarit.
   
 12. viikate Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/12/03
  Viestit:
  256
  Tykkäykset:
  0
  Kilpailuttamisella ja vertailemallahan säästö voi olla vuositasolla melkein 20e ;)

  Mutta tosiaan nykyään on hintataso sellainen että kukaan ei saa enään merkittävää eroa aikaan.

  Uskoisin että seuraavan 3 vuoden aikana laskutus muuttuu datapainotteiseksi, series 60 luurit yleistyvät ja sovellusten lataaminen yms liikenne lisääntyy.

  Esimerkkinä uudet series 60 luurit joissa ei ole automaattisa näppäinlukkoa. Miettikääpä minkä takia ? vastaus on yksinkertainen.
   
 13. Rasbelin

  Rasbelin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/03
  Viestit:
  500
  Tykkäykset:
  20
  Juu, en tuon rahallisen arvon vuoksi ensisijaisesti kilpailuta. :) Lähinnä kaikki muut tekijät. Eli palvelun laatu ja monipuolisuus. Toki hinnallakin on suuri merkitys.
   
 14. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Vaikka puhuitkin harrastustoiminnasta niin pakko kysyä että miksi välttämättä haluat 2 liittymää tuohon 3510i:hin? Säästöä siinä ei tule, enkä muutakaan hyötyä keksi. Erilliseen puhelimeen toki erillinen liittymä, mutta...
   
 15. Mikse

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/12/03
  Viestit:
  164
  Tykkäykset:
  0
  En löytänyt hinnastosta. Paljonko maksoi ym?
   
 16. Rasbelin

  Rasbelin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/03
  Viestit:
  500
  Tykkäykset:
  20
  1. Kun kerran tuli ostettua se uusi takakuori.
  2. Toinen liittymistä voi toimia eri verkossa. Kuuluvuus siis paremmin taattu. Esim. Saunalahti-ratkaisussa yksi Elisa ja yksi Sonera.
  3. Käytön yksikköhinnat tulevat halvemmiksi, vaikkakin kuukausimaksut eivät. Ehkä logiikkana huono ajattelumalli, kun kerran on se kuukausimaksu, mutta ainakin maksan vähemmän varsinaisesta käytöstä. Kk-maksu minusta yhä liittymän ylläpitokulu.
  4. Elisa-ratkaisussa toisella saan halvalla soitettua muihin liittymiin kuin sisäpiirilleni ja ne puhelut saan tapettua hyvin sillä puheajalla.
  5. Tarvitsen kuitenkin kaksi jotain liittymää, jotta saisin molemmat vanhat numeroni säilöttyä. Tosin pelkkään siihen kävisi kuukausimaksuton liittymä.
  6. Friikkiysarvo jota ei pysty järkevästi määrittelemään. :>

  Jos nyt yhden kaikista hyödyistä sanoisin ainoaksi hyödyksi, niin se olisi erilaisiin käyttöihin sopivat liittymätyypit, joilla pystyn paremmin pitämään laskut kurissa.
   
 17. Rasbelin

  Rasbelin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/03
  Viestit:
  500
  Tykkäykset:
  20
  Tarjoushinta 10,90€. Nähtävästi siksi kun 15.11. voimaan tulleessa matkapuhelintarvikkeiden luettelossa sitä ei löydy ollenkaan, eli poistohintaan sain. Normaalisti 22€. Eli sen perusetukuoren (jos tummansininen) värinen, mutta huomaa olevan ei-Nokian ja tekee puhelimesta hieman paksumman. Paikka kahdelle SIM-kortille, joidenka välillä vaihdetaan takakuoren pienestä kytkimestä. Ei vahingossa vaihdu. Vaatii tietenkin aina sen uudelleenkäynnistyksen. Toiminut minulla hyvin.
   
 18. Rasbelin

  Rasbelin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/03
  Viestit:
  500
  Tykkäykset:
  20
  Asiasta saatiin nyt sitten tänään vahvistus:
   

Jaa tämä viestiketju