Mikä laturi lataa uudet puhelimet nopeiten?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja musse1, 29/10/06.

 1. musse1

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/06
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Kysyisin että tietääkö joku mikä laturi lataa nopeiten uudet puhelimet. Siis ne jossa on ilmeisesti 2mm plugi (jos muistan oikeen, no se pienempi joka tapauksessa).

  Kumpi lataa nopeammin AC-3E vai AC-4E? Onko niistä jompi kumpi pikalaturi? Kumpaa suosittelette käytettävän?
   
 2. hatyri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/06
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  0
  AC-4E on 5V 890mA ja AC-3E on vissiin 5V 350mA (joku voisi vahvistaa). Eli AC-4E olisi huomattavasti tehokkaampi laturi.
  Itsellä ei ole tota AC-3E laturia niin en voi tarkistaakkaan tota virranantoa kykyä siitä. AC-4E laturit tullut molempien puhelimien mukana (N73, N93).

  Sikäli puhelimesi mukana varmaan tuli sovite isommasta pienempää että jos kotoa vaikka löytyy ACP-12E niin sekin on 5,7V 800mA eli ei kovin paljoa hitaampi mitä toi AC-4E.

  Harmittavaa ettei moisia tietoja voi nettisivuilla esittää.. varsinkin kun tässä mietin uutta autolaturia kun vanha on turhan hidas, mutta ilmeisesti kuitenkin nopein nokialainen laturi mitä tällä hetkellä on. Olisi helppo varmistaa jollei tarvisi käydä kaupassa katsomassa tota virranantokykyä..
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Mulla veli fiksas aikanaan pikalaturin, 45min. meni täysin tyhjästä täyteen 900milliampeerin li-ion. Ei kyllä kauheen terveellisiä ole akulle sellanen, mut toi akku ihme kyllä pelasi 4 vuotta ja risat, sitten hajosi ulkokuoret jo 3 vuoden kohilla kun vaihtelin simmiä usein. Sitte piti vaihtaa kuoria. Pitemmillä latauksilla toimii paremmin kyllä.

  Salcompilla akku on saatu kerran vartissakin täyteen, mutta kuumeneminen on sitä luokkaa ettei viitsitä markkinoida... ;))

  Noo, kuhan hölistään... Nuo kaupalliset on mitä on. Eix sitä vois ladata joka yö kun menee nukkumaan ja ottaa vaan laturista pois aamulla, paukkuja pitäs riittää ellei ole lehdenmyyjä.
   
 4. musse1

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/06
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Näin teenkin. Ihan vaan kyselin mielenkiinosta.
   
 5. Crockett Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  17/11/03
  Viestit:
  2275
  Tykkäykset:
  209
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Kaveri joka on Nokialla töissä sanoi uusien puhelimien akkujen (BL-5C jne.) akkujen rasittuvan tuosta koko yön yli latautumisesta. Parempi olisi kuulemma vaan ladata täyteen ja ottaa sitten pois laturista.

  Tiedä sitten... Ite tulee latailtua molemmilla tyyleillä.
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  hmm... jos se niin paljon rasittuisi, olisi laturissa automaattinen katkasin. En tiedä noista polymeri akuista, ei ne kait ole sen pahempia kuin tavalliset litium-ion akutkaan. Mulla ainakin on hyvin pelannut noi uudetkin, voihan se olla että rasittuu, tiedä sitte mihin se nojaa sillä tiedolla. Valmius ja puheaikojen lyhenemiseen vai sitten muistiin tai jotain.

  Suurin ongelma yhteiskunnallisesti ajatelleen on laturit aina seinässä. Oliko se siinä, että 60000? ihmisen taloussähkön verran vuodessa säästyisi kun laturin ottaa seinästä pois koko euroopassa, kun puhelin on ladattu.
   
 7. hatyri

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/5/06
  Viestit:
  191
  Tykkäykset:
  0
  Erikoisia nämä nokian ohjeet ja toisaalta niihin luottasin yhtäpaljon kuin torikauppiaan puheisiin. Nokia ei ole akkuvalmistaja on ensimmäinen pointti. Toinen pointti etteivät tunnu itsekään tietävän minkä kapasiteetin akkuja heillä on.
  Kyseinen syklisen käytön ohje on jostain NiCd ja NiMh ajasta eikä litiumien ajasta.

  Varsinkin näitä nokialla töissä olevia kaverien sanomisia saa varoa. Itsekin ollut siellä töissä ja useimmat näistä nokialla töissä olevista henkilöistä on jotain linjalla puhelimien kasaajia jotka eivät ymmärrä puhelimesta mitään ja toistelevat vaan huhuja. Tuntuu meinaan Salo olevan näitä nokia puhelin experttejä täynnä kun juttuja kuuntelee.
  Korjaajienkin tietämys tehtaissa on joskus lähinnä sitä että tungetaan testeriin ja korjausohjetta seuraten vaihdetaan joku komponentti ymmärtämättä mitä se tekee. Siihen en kommentoi mitä se nokialla on vaikka useampien korjaajien taidot tunnen.

  Ennemmin katselisin oikeiden akkuvalmistajien ohjeita joissa lähes kaikissa litium akuista mainitaan että ne jopa pitävät siitä että niitä pidetään kokoaika latauksessa. Tietenkin edellytyksenä että laturi on tehty oikein eikä pääse ylilataamaa joka tuhoaa litiumin näyttävästi. Litiumin toiminta periaatteet kun on erilaiset mitä NiCd/NiMh akuilla joilla ylilataus ei tee niin näyttävää tuhoa kuin litiumin lähtiessä ylilatauksesta.
  Tuntuu useimmilla "akkuvalmistajilla" jotka liimaavat vaan oman nimensä akun kylkeen olevan näitä mitä erikoisempia ohjeita.. joihin nokiakin kuuluu.

  Sikäli toi laturin seinästä pois ottaminen olisi merkittävä sähkönsäästö. Siinäpä kehittämistä puheista tekoihin että laturi menee sähkönsäästö tilaan silloin kun lataus on valmis ja osaa myös poistua sähkönsäästö tilasta kun akku kaipaa lisää puhtia. Pelkkä ohje nyppäsemällä laturi seinästä kun puhelin niin kehoittaa on aika hepponen tapa tehdä asia sysäten kuluttajalle oikeasti se työ nauttien itse kunnia.
  http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=28149&tyyppi=1
  Käytännössä kunnei vaatisi kuin kolminapaisen pistokkeen laturissa joissa puhelin ilmoittaa maattamalla yhden pistokkeen pinnin maahan että kaipaan latausta ja joka puolestaan käynnistäisi laturin. Eli hyvin yksinkertaisesta asiasta kyse eikä toisi merkittävästi monimutkaisuutta laturiinkaan.
   
 8. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16609
  Tykkäykset:
  4844
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Tämäkin on täyttä fuulaa/legendaa, ainakin kaksi suomalaista ovat tuonkin todistettavasti testanneet, todenneet ja mitanneet täysin valheelliseksi fuulaksi tarkoilla mittareilla, siis latauksen päätyttyä ja laturin ollessa seinässä ilman puhelinta "idlenä".

  En nyt äkkiseltään löytänyt tuota tulosta omalta masiinaltani, mutta jollain meistä MPF:lla se varmasti löytyy ja tänne eksyy.
   
 9. M K

  M K Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  8/1/06
  Viestit:
  573
  Tykkäykset:
  18
  Puhelinmalli:
  Moto G Plus
  valtuutettu huolto meinas, että laturi vaurioituu, jos pitää koko ajan seinässä vaikka ei lataakkaan. puhelin ei ottanut virtaa, vaan ilmoitti melkein heti, että akku täys. vei huoltoon, niin kysyivät ensimmäisenä, että pidätkö laturia aina seinässä....
  mitä lie käytännössä tarkoitaa, mutta näin meinasivat.
   
 10. sambo Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/9/02
  Viestit:
  29
  Tykkäykset:
  0
  Kylla minulla on ollut ACP-12X seinassa toissa useamman vuoden yhtajaksoisesti ja vielakin pelasi kunnes piti paivittaa uudella pienipinnisella mallilla viime viikolla. Samoin kotona on kaksi eri laturia koko ajan seinassa.

  Nimim. "Epaekologinen"
   
 11. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  No jaa.. vaikea se munkin oli uskoa.

  http://www.hightechforum.fi/index.cfm?alue=10&Id572=599364&OpenStory=1&lang=1&secure=0&scs=1

  Nokialle vaan kyselemään, miten tuo laskukaava pitää paikkaansa. Hmm.. Tuo on toinen paikka jo, missä siitä hössötetään. Edellinen oli euroopan mittakaavan mukaan.
   

Jaa tämä viestiketju