Mikä GPS-palikoista on herkin/laadukkain?

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja Crockett, 6/8/07.

 1. Crockett Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  17/11/03
  Viestit:
  2275
  Tykkäykset:
  209
  Puhelinmalli:
  OnePlus 5T
  Kysyisin että mikä GPS-palikoista on ns. paras?

  Itsellä on Nokian LD-3W ja välillä tuntuu että tuon herkkyydessä olisi parantamisen varaan. Yhteensopivuus ongelmia ei pahemmin ole tullut vastaan kun olen eri softia kokeillut mutta tuota tarkkuutta ja herkkyyttä saisi olla lisää.
   
 2. halojaa

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/5/04
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  Itse olen tuohon samaiseen nokian palikkaan ollut ihan tyytyväinen. Löytyy myös Insmatin Sirf III jota on herkäksi kehuttu mutta oma laite on varmaan jokin maanantaikappale. Aluksi toimi ihan OK mutta sitten satelliittit olivat hukassa. Pitäisi toimittaa laite huoltoon kunhan saa vain aikaiseksi.

  Välillä BT-yhteys kyllä hukkuu yhdistelmällä N90 - Navicore - LD-3W, mutta ei niin usein että haittaisi. Satelliittehin saa kyllä yhteyden toimimaan ja pysymään kiitettävästi.
   
 3. loeysae

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/2/07
  Viestit:
  15
  Tykkäykset:
  0
  Oma Insmat hankittu syksyllä 2005 ja toimi kohtuullisesti - piti tosin pitää autossa näkyvillä jotta toimi. Keväällä 2006 kävin laitteen kanssa jenkeissä jossa tuntui toimivan paremmin. Takas tultua lakkasi toimimasta aivan tyystin. Tuskailin muutaman viikon ja vein takuukorjaukseen. Takaisin saatuani oli aivan eri laite kuin uutena. Nyt se on autossa yleensä tuhkakupissa - suljetussa sellaisessa. Kotonakin betonitalossa toimii keskellä huoneistoa, 5 metriä ikkunoihin. Lisäksi laite pysyy nykyisin päällä sammumatta kunhan on laturissa vaikka ilman akkua. Ennen huoltoa mielestäni sammui latauksessakin mikäli menetti yhteyden kännykkään.

  Tiiä sitten mitä huollossa tekivät mutta herkkyyttä tuli sairaasti lisää. Suurempi mysteeri on se miksi lakkasi toimimasta jenkkilämatkan jälkeen, oli kuitenkin repussa lentomatkan eli ei ole saanut kovia kolhuja missään. Olisko vain saanut samanlaisen kulttuuri-shokin kuin omistajansakin.

  Takaisin alkuperäiseen kysymykseen: Nykyinen Sirf III on ihan OK, mutta tuota MTK-piiriä on kehuttu niin paljon että tilaan sellaisen tämän kaveriksi, varmaan iBlue 737 ebay.de:stä. Kalliimpi kuin jenkeissä mutta halvempi kuin turussa.

  Toivottavasti 737 toimii ilman akkua, jos ei niin Insmat saa jäädä autoon pysyvästi.
   
 4. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Tuohon voin suositella Fortunan Clip-On mokkulaa. Laite käyttää Sirf xTrack-piirisarjaa joka on todella herkkä. Monet valmistajat mainostavat vastaanottimiaan esim. 16-kanavaisiksi jne.. Tuosta ei kuitenkaan ole mitään käytännön hyötyä, koska paikannuslaskentaan esim.SirfIII käyttää vain kahdeksaa voimakkainta signaalia. Heikommat siis blokataan suoraan pois käytöstä, eikä niiden antamaa tietoa hyödynnetä lainkaan.
  Tämä em. xTrack taas vastaanottaa ja käyttää kaikkia signaaleja, ja se parantaa tarkkuutta ja etenkin herkkyyttä varsinkin peitteisessä maastossa kuten metsässä.
  Käytin puoli vuotta sitä Nokian LD-3W mokkulaa, en tiedä oliko ko. yksilö sitten viallinen tai muuten epäherkkä, mutta maastossa se oli lähinnä huono vitsi. Autokäyttöön se on aivan riittävä, mutta metsässä kun vähänkään on puiden alla, katosi signaalin ja paikkatieto vaikka pidin mokkulaarepun päällä. Fortuna taas ei ole eksynyt vielä kertaakaan, kunhan fixin on saanut.
  Fortuna on myös toiminut ongelmitta ainakin Nokian 6630, E61 ja E90 kanssa, muista merkeistä en voi sanoa ilman kokemuksia.
   
 5. pinpal

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/2/04
  Viestit:
  224
  Tykkäykset:
  9
  Insmatin Sirf III on mulla ja ei ole ollut mitään valittamista. Tuomii kuin unelma ja akku on kestänyt hyvin. Kuulemma nopeampi ja parempi kuin nokian vastaava, mutta itse en voi varmentaa koska en ole Nokialaista kokeillut.
   
 6. Bosse

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/3/04
  Viestit:
  190
  Tykkäykset:
  0
  Blumaxin Sirf III on toiminut E65:n kanssa aivan ongelmitta. Ei valittamista.
   
 7. jarkkoo Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2221
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SGS @ Saunalahti
  Nyt tuli itsellekin eteen uuden mokkulan osto, kun LD-3W tuntuu menettäneen järkensä täysin. Fixi tulee kyllä nopeasti kuten ennenkin, ja paikkakin on siellä missä pitää, mutta esim. kävellessä niin ~800m matkalla eilen kertoi Nokia Sports Tracker matkaksi jo yli 3,6km, ja reitti näytti melko söheröltä. Ei auta resetit, kokeiltu on. Äsken ikkunalaudalla pidin tota jonkin aikaa ja kattelin sirf demolla niin heittelee paikka ihan miten sattuu koko ajan.

  Eli, uusi hakusessa, kävely käyttöön sekä toki autokäyttöönkin ajoittain. Suosituksia? Pitäisi toimia hyvin myös metsässä sekä kaupungissa.
   
 8. Omenanraato

  Omenanraato Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  11/12/02
  Viestit:
  20035
  Tykkäykset:
  843
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+ 16GB Silver
  insmatin sirf3 palikka löytyy ja eipä sirf3:lla merkistä riippumatta kauheesti eroja ole.

  sisältä löytää ja todella nopeasti
   
 9. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  http://www.marinea.fi/shop/product_details.php?p=1730
   
 10. jarkkoo Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2221
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SGS @ Saunalahti
 11. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Juu, olen käyttänyt tuota sienimetsällä, missä kulku on välillä oikeaa matelua tiheässäkin metsässä sekä ympäriltä umpeen kasvaneilla pyöräteillä juostessa ja luistellessa. Toiminut hyvin vaikka on ollut juomavyön taskussa selkäpuolella tai takin/housun taskussa. Tuohan on nyt marineassa tarjouksessa. Verkkolaturihan tuosta paketista puuttuu, mutta tein itse tuohon USB-latausjohdon, joka lataa joko portista suoraan tai seinäpistokkeesta. Tavallinen USB-johto poikki ja virtaliitin toiseen päähän (liittimiä löytyielektroniikkaliikkeistä).
   
 12. jarkkoo Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2221
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SGS @ Saunalahti
  Ok, pitää tutustua tarkemmin. Tekniikkanahan toi ilmeisesti on jo hieman vanhempaa, jos oikein käsitin, mutta mitä väliä jos hyvin toimii ja on herkkä.
   
 13. Cupero

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/6/07
  Viestit:
  30
  Tykkäykset:
  0
  Itsellä on vanha Nemerixin piirillä varustettu GPS, johon sitten hankin ulkoisen antennin. Antennin saa kätevästi vaikkapa olalle epoletin avulla. Tarkkuus on hyvä esimerkiksi juuri sienimetsällä. 900 mA -tehoinen akku kestää kesäkelissä noin 17 tuntia. Tuo Marinean tarjousgepsi näyttää aikamoiselta virtasyöpöltä.
   
 14. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Ei niitä suppilovahveroitakaan ihan 17 tuntia jaksa noukkia.. ;)
  Juu, Fortunan akku kestää n. 8 tuntia, mutta tuo xTrack-piirisarjan tarkkuuden hyödyntäminen vie virtaa tavallista enemmän.
   
 15. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
  Paras GPS vastaanotin mihin käyttöön? Markkinoilla olevien piirisarjojen ja vastaanottimien ominaisuudet vaihtelee melko lailla - toiset toimiin mm. paremmin kävelyvauhdissa kuin toiset, jotka taas saattavat olla urbaanissa cityautoilussa parempia.

  Eikö tuo xTrack piirisarja ole jo useamman vuoden takaista tekniikkaa? Virrankulutuskin ihan kohtuuton nykyisen mittapuun mukaan... ;o) Tuo käytettävien kanavien tulkinta ei ehkä ole aivan noin yksiselitteinen, käytettävien satelliittien saatavuushan muuttuu jatkuvasti (varsinkin peitteisessä maastossa). Ohessa SiRF Customer Supportin kertomaa vastaanottimen "kanavien" käytöstä:

  "In the SiRFstarIII receiver, there really are no channels in the hardware, only a very flexible hardware architecture that can be reconfigured as necessary for the job at hand. So if we are tracking 6 satellites, we only have 6 (plus a couple "equivalent" channels) in use, whereas if we are tracking 12 satellites we have 12 in use. What is really happening is we are allocating some memory for each "channel" and repeatedly processing the same data for each channel's purposes. In addition to tracking satellites, we are constantly searching for any satellites we didn't know were there, we are monitoring the background noise so we can give a true carrier to noise density reading, and we are constantly validating the signals we are tracking to be sure they aren't cross correlations or autocorreclations. When we say we have 20 or 22 channels, what we really mean is that we have the ability to process the data memory for that many times before it is time to go on to the next block of memory. Memory is filled in real time as we collect data from the RF sampling, but is processed after a buffer is full. Once we finish processing the current buffer, if the next buffer is not yet full, we stop processing so that we save power."
   
 16. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  "Vanhaa" tekniikkaa, kyllä. Mutta toimii. Kuluttaa virtaa, kyllä. Aikaisemmin tuossa Fortunan cili-on mallissa sai kytkimellä valita käytetäänkö tuota herkempää tilaa vai hieman virtapihimpää normaalitilaa, nyt uudemmista se toiminto on kadonnut. Mutta omassa käytössäni kyllä tuo 8h on ihan riittävä aika, eihän puhelimetkaan jaksa pitää bluetoothia ja navigointia päällä juuri tuota kauempaa jos edes sitä. Ja toisekseen, tuo fortuna käyttää nokian akkua, joten vaikka pitäisi kahta mukana. Eri asia on sitten jos lähtee monen päivän vaellukselle, mutta eipä sielläkään sitten koko aikaa mokkulaa ja puhelinta varmaan päällä pidetä. Autossa ja kotona sitten jopa nykyisilläkin bensan ja sähkön hinnoilla tuo lataaminen vielä menee vaikka vähän tiuhempaankin.. ;)

  Minulla ei sen tarkempaa tietoa näiden eri piirisarjojen sielunelämästä ole, vaan omia kokemuksia Rikalinen (en muista mallia, tuli Tracker MyWayn mukana) ja Nokian LD-3W palikoista tuon fortunan lisäksi ja kyllä kokemusten perusteella tuo Fortuna on maastossa selkeästi herkin. (tiedä sitten jos noissa esim. nokian palikoissa on osa huonoja yksilöitä ja omistin sitten sellaisen..?)

  Heräteostona tilasin itselleni juuri Nemerixin piirillä varustetun 42 kanavaisen vajaalla 40 eurolla, joten sitäkin voi sitten verrata kun käyn metsässä samalla juoksulenkillä. SmartcomGPS ja 1:10k suunnistuskartta tallettamaan reittiä 5m välein, niin näkee onko hyppyjä seassa.

  Mutta tuohon yhdyn kyllä täysin, että eri tarkoituksiin soveltuu eri laite. Joten ei voi yksiselitteisesti sanoa että juuri tietty malli/piirisarja olisi paras. Mukana on monta muuttuvaa tekijää: virrankulutus vs. herkkyys, koko, paino, hinta, hidas liike, käyttölämpötila, pakettien varusteet, onko vaihdettava akku ja minkä tyyppinen jne..
   
 17. Tosikko Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/8/05
  Viestit:
  389
  Tykkäykset:
  4
  Ei toki ollut tarkoitus haukkua tuota xTrack pohjaista vastaanotinta huonoksi vaihtoehdoksi, jos viestistäni sai sellaisen kuvan. Kommentoin tuota lähinnä siksi kun alkuperäinen kysyjä metsästi herkin/laadukkain tittelin omaavaa GPS:ää, ja ehotettiin noinkin "vanhaa" mallia. ;o) Kehitys etenee tätä nykyä aika reipasta tahtia paikannustekniikan suhteen, ja uutta laitetta pukkaa markkinoille jatkuvasti. Tässä on sitten huonojakin puolia, joten joskus se vanhempi voi olla parempikin: itselläni uusin hankinta (Mediatekin MTK piirinen GPS) ei juurikaan sovellu patikointiin/luonnossa liikkumiseen, koska ei reagoi kunnolla suunnanmuutokseen kävelyvauhdissa. SmartComGPS:n kanssa onkin tuosta syystä käytössä Nokian wanhin BT GPS malli LD-1W. Mediatekin sai kuitenkin helposti (yhden vastuksen lisäys) muutettua 5 Hz malliksi, joten sillä saa Race Chronon kanssa radalla tarkempaa dataa. Vastaanottimia on itselle kertynyt jo neljää eri piirisarjaa, ja käyttö valitaan tarpeen mukaan. Ollappa se yksi ainoa 'komia ja paras', joka kävisi erinomaisesti jokaiseen tarpeeseen... :eek:)

  Tuosta Nemerixin 42 kanavaisesta mallista löytyy pientä vertailun tynkää "GPS-palikat" ketjusta löytyvästä linkistä: http://www.matkapuhelininfo.com/keskustelu/showpost.php?p=584346&postcount=440
   
 18. Peke78

  Peke78 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  26/7/05
  Viestit:
  709
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  Nokia Lumia 930 + Sonera Jätti

Jaa tämä viestiketju