Mihin tietokoneen kansioon Nokia OVI Suite tallentaa yhteystiedot & viestit?

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja matkap, 29/9/10.

 1. matkap

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/9/10
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Tarkoitus on pistää koneen asennus uusiksi ja sitä ennen ottaa talteen tarpeellisia tiedostoja, mm. Nokia OVI Suiten jonnekin jemmaamat viestit ja yhteystiedot, jotka ovat luettavissa Suiten kautta ilman matkapuhelintakin. Onkohan kellään mitään havaintoa siitä mistä hakemistosta ja mistä filestä nuo saa napattua talteen, jottei tärkeät viestit mene hukkaan päivityksen alle?

  Neuvoista kiitollinen, Ville
   
 2. Japsu1

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/08
  Viestit:
  334
  Tykkäykset:
  10
  Et kertonut käyttöjärjestelmääsi mutta ainakin Windows 7:ssä Nokia on keksinyt ettei enää käytetetä helposti löytyvää Nokia-nimistä kansiota kuten aikaisempien Nokia sovellusten kanssa on ollut tapana. Eli nyt ainakin tuo varmuuskopiotiedosto tallentuu oletuksena C:\Users\Käyttäjänimi\Tiedostot\Ovi\Varmuuskopio kansioon. Voithan toki itse määritellä tuon tallennuspaikan miksi haluat silloin kun teet varmuuskopion.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mikäs tuossa oletuksessa on huonoa ? jos kyse Ovi nimisestä softasta ja tuotteesta, niin Ovi kansio aika lookinen. :)
   
 4. Japsu1

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/08
  Viestit:
  334
  Tykkäykset:
  10
  Onhan siinä tietysti "tiettyä logikkaa" mutta kun joka paikassa toitotetaan että tuon on tarkoitus korvata PC Suiten joka aina löytyi Nokia- kansiossa eikä PC Suite kansiosta niin ensinhän useimmat meistä Suiten vanhoista käyttäjistä etsii tuota "väärästä" paikasta. Ihminen on tapojensa vanki... :)
   
 5. matkap

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/9/10
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta!

  WinXP on käyttis. Tiesin kyllä tuon backupien sijainnin, mutta käyttääkö Suite noita samaisia backupeja myös silloin kun viestit ja yhteystiedot ns. tallennetaan koneelle? Ei siis tehdä varsinaista backupia puhelimen sisällöstä vaan tiputetaan viestit suitessa olevaan kansiokuvakkeeseen. Ts, vanhojen tallennettujen viestien katseleminenhan on mahdollista suiten kautta, mutta mistä ne viestit haetaan nähtäville?

  "Voit kopioida viestejä laitteesta tietokoneeseen seuraavasti:
  1. Korosta jokin laitealueella näkyvä kansio. Näyttöön tulee kansiossa olevien viestien luettelo.
  2. Valitse vähintään yksi viesti. Jos haluat valita vierekkäisiä viestejä, napsauta ensimmäistä viestiä, pidä vaihtonäppäintä painettuna ja napsauta viimeistä viestiä. Jos haluat valita viestejä, jotka eivät ole vierekkäin, napsauta ensimmäistä viestiä, pidä Ctrl-näppäintä painettuna ja napsauta muita viestejä.
  3. Vedä viestit navigointialueella näkyvään Kaikki-ryhmään. Viestit kopioituvat tietokoneeseen".


  /Ville
   
 6. matkap

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/9/10
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Vastaan itse itselleni, kun sain hyvän vinkin, eli etsimäni hakmisto näyttäisi olevan.
  C:\Documents and Settings\<user>\Application Data\PC Suite


   
 7. Japsu1

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/08
  Viestit:
  334
  Tykkäykset:
  10
  OK, ymmärrän. Ja vastaan edelleen Win 7:sta käsin mutta muistaakseni ainakin Vistassa oli samanlainen kansiorakenne tässä suhteessa, ehkä myös XP:ssä homma menee lähes samoin. Eli nuo tiedot löytyvät aika tarkalleen samasta paikasta minne esim. Outlook piilottaa yhteys, kalenteri ja viestitiedot ja siksi minunkin on ollut pakko varmuuskopiointeja varten löytää tuon paikan. ;)

  Polku on siis C:\users\Käyttäjä\AppData\Local\Nokia. Tuon kun kokonaisuudessaan kopsaa talteen niin homma on hanskassa. Voit ehkä kokeilemalla tuon altakin tarkemmin löytää juuri se tai ne tarkat kansiot jota tarvitaan mutta itse en jaksa tuota tutkia enemmän koska tuon polun alla olevat kansiot olivat koneessani kooltaan yhteensä alle 800 kt kun kopioin ne muistitikulle ja deletoin ne alkuperäiset pois. Sen jälkeen Ovi ohjelma ei löytänyt enää yhteystietoja eikä viestejä ym. ennenkuin taas kopsasin koko roskan takaisin Local kansioon. :)

  Koska Windows tai Ovi luo automaattisesti nuo kansiot uudestaan kun ohjelman avaa niin homma menee helposti pieleen jos yrittää kopioida nuo varmuuskopiot niitten päälle joten kannattaa katsoa että Ovi on visusti suljettu ja koko tuo Nokia kansio alakansioineen on poistettu ennekuin tuot varmuuskopion Local kansioon. Itse jouduinkin tekemään tuon kahteen kertaan ennenkuin tiedot tulivat takaisin "Oven taakse". :)
   
 8. Japsu1

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/08
  Viestit:
  334
  Tykkäykset:
  10
  Jaha, väsäsin niin kauan tuota vastaustani etten huomannut että olit jo ratkaissut asian.
  Ihmettelen vaan että tuo oletustallennuskansio XP:ssä on noinkin paljon poikkeava kuin Vistassa ja W7:ssa?
  No, siitä tulee kohta 3 vuotta kun olen viimeksi XP:tä käyttänyt. Mutta jospa tästä minun vuodatuksestani on hyötyä jollekin toiselle, nythän tästä keskustelusta löytyy asiaan vastaus kaikille nykyisille käyttiksille. :)
   
 9. matkap

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/9/10
  Viestit:
  6
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksestasi! Kaikki lisäinformaatio on hyvä tässä tapauksessa:)

  Saisivat kyllä Nokian puolelta jo selvittää tuollaiset asiat ohjeistuksessaan, mutta
  onneksi on avuliaita ja taitavia henkilöitä auttamassa.
   

Jaa tämä viestiketju