Mihin puhelimien toiminta-ajat ovat kadonneet?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja NusNus, 25/11/11.

 1. NusNus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1955
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Galaxy S4 Active
  Minua on mietityttänyt viime vuosien puhelintrendi joka on huolestuttava. Ennen vanhaan akunkesto parani uuden mallin myötä, nykyään se melkein heikkenee. Aikoinaan kun Nokia julkisti 6310 sen akku kesti monta viikkoa. Puhelin oli ohuempi kuin muut mallit kiitos LiPo akun ja ominaisuudet olivat loistavat. Mihin tällaiset puhelimet ovat kadonneet?

  Nykyään jos haluaa huippupuhelimen, saa ison näytön ja kaikenlaisia hienoja ominaisuuksia mutta ei sitä voi kutsua langattomaksi puhelimeksi jos on aina pakko olla riippuvainen pistorasiasta. Se, että voi käyttää puhelinta 8 tuntia ennenkuin akku loppuu on suoraan sanoen huono vitsi!

  Olen monta kertaa miettinyt miten joku luuri saa arvosteluissa huippupisteet ja käyttäjätkin ihastuvat siihen ja ostavat hulluna vaikka toiminta-aika on huono. Onko oikeasti niin, että enään ei kiinnosta jos luurin pitää olla koko ajan seinässä kiinni? Mielestäni puhelimen tärkein ominaisuus on edelleen tekstarien lähetys, soittaminen ja varsinkin se, että on aina tavoiteltavissa. Toki luen aamulla uutiset ja päivän myötä etsin osoitteita tai tapan aikaa netissä puhelimella, mutta voin tehdä sitä koska olen jämähtänyt vanhempaan luuriin jolla pärjää parikin päivää aktiivisella käytöllä (E72).

  Toki ymmärrän sen, että tarvitaan tehokkaita luureja jotka jaksavat näyttää nykyaikaiset raskaat nettisivut mutta eikö ihmisillä ole kipurajaa käyttöajan suhteen? Miksi toiminta-aika on toissijainen asia puhelimien nykytrendissä?

  Tähän loppuun on pakko myöntää etten ole seuraillut aktiivisesti puhelintrendejä mutta aina kun kysyy kaverilta jolla on kosketusnäytöllinen multimediakeskus saa saman vastauksen: kyllähän sen akku kestää kun sillä ei tee mitään mutta laturia tarvitaan melkein samantien kun alkaa surffaamaan, navigoimaan tai pelaamaan.
   
  1 henkilö tykkää tästä
 2. Delli

  Delli Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  17   0   0

  Liittynyt:
  26/5/09
  Viestit:
  1474
  Tykkäykset:
  430
  Puhelinmalli:
  iPhone 7, 32GB
  Jos kyseessä on nykyaikainen kosketusnäytöllinen älypuhelin ja käyttää siitä niitä älypuhelimen ominaisuuksia aktiivisesti niin joka yö lataukseen, näyttö noissa on yleensä suurin virrankuluttaja.
  Jos siitä karsii pois kaikki taustayhteydet, ei käytä sijaintipalveluja eikä nettiä niin silloin se kestää pidempään mutta ei ole enää älypuhelin.
  iPhone4 kestää omassa aktiivisessa käytössä hyvin sen päivän ja se riittää minulle. Jos haluaa pidempiä toiminta-aikoja niin silloin pitää valita erilainen puhelin.
   
 3. Dotzki

  Dotzki VIP

  Palaute - 100%
  88   0   0

  Liittynyt:
  8/10/09
  Viestit:
  6232
  Tykkäykset:
  1274
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  Iphone 4 on joillain kestänyt 9päivää ja käyttöä 4h.
   
 4. bsod

  bsod Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/05
  Viestit:
  2860
  Tykkäykset:
  409
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Kun laskentateho, RAM-muistin määrä, näytön koko ja värimäärä sekä jatkuvien verkkoyhteyksien määrä kasvaa niin paljon kuin se on viime vuosina kasvanut, niin myös energian tarve kasvaa räjähdysmäisesti. Siihen nykytekniikalla ei ole tarjota mitään poppakonstia. Samaan aikaan antennin kokoa on pienennetty ja säteilytehoa vähennetty parempien SAR-arvojen takia. Viikojen valmiusajan tarjonnut matkapuhelin ei jouten ollessaan tehnyt muuta kuin ilmoitti verkolle silloin tällöin olevansa tavoitettavissa ja teki sen voimakkaamman sekä paremmin sijoitetun antennin kautta. Kaikki muut toiminnot olivat joko sammutettuna tai alikellotettu ja alivoltitettu niin alas kuin mahdollista.
   
 5. Xaser

  Xaser Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  8   0   0

  Liittynyt:
  25/9/03
  Viestit:
  1269
  Tykkäykset:
  29
  Puhelinmalli:
  1020
  Puhelimet ja ominaisuudet ovat kehittyneet eksponentaalisesti viimevuosien aikana, mutta akkutekniikka ei. Tähän olisi kyllä kiva tulla jokin parannus.
   
 6. jnf

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/9/03
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Täällä edelleen 6310i ykköspuhelimena aktiivikäytössä. Akku kestää ja kestää eikä tarvi johdossa roikuttaa joka ilta...

  Muutenkin toimivampaa/loogisempaa/kestävämpää puhelinta saa hakea. Riittää siis omaan käyttöön hienosti, tekstarit ja puhelut saa hoidettua niin helposti kun mahdollista. Netti, musiikki jne puhelin on sitten erikseen, mutta ykkösenä tuo 6310i kulkee edelleen mukana...
   
 7. Sipsipussi

  Sipsipussi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  31   0   0

  Liittynyt:
  30/3/11
  Viestit:
  2269
  Tykkäykset:
  203
  Puhelinmalli:
  Lue sigu
  Kyllähän se akkutekniikka on ihan kohdillaa mutta kun puhelimen pitää olla ohut.. Paksumpia puhelimia kehiin ja isoja akkuja.
   
 8. Eki79

  Eki79 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  2060
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6 (SM-G920F)
  Kohta hidastuu puhelimien nopeuksien nosto, niin sen jälkeen ruvetaan kehittämään ohuita akkuja mitkä latautuu nopeesti ja pitää varauksen pitempään... hetki tarttee siis vielä roikkua johdon päässä, niin ei tartte ohuudesta luopua.
  *ei faktaa, vaan mutua*
   
 9. kaBu

  kaBu Truu Apöl Faniboi

  Palaute - 100%
  44   0   0

  Liittynyt:
  21/7/09
  Viestit:
  6198
  Tykkäykset:
  2815
  Puhelinmalli:
  iPhone X Silver
  Mun mielestä nykyluureilla se että kestää esim. 06-22 kohtuu kovaakin käyttöä niin on ihan jees. Toki joskus kaipaisi pidempiäkin aikoja esim. Mökillä jossa ei sähköjä muusta kuin aggregaatista.
   
 10. jariss

  jariss Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  41   0   0

  Liittynyt:
  2/7/04
  Viestit:
  1415
  Tykkäykset:
  51
  Puhelinmalli:
  Lumia 925
  Puhelimissa virtaa vie käsittääkseni, erilaiset olotilapäivitykset, iso näyttö ja jos räpläilee puhelinta jatkuvasti niin ei sitä virtaa riitä sitten puheluihin sekä valmiustilaan.
   
 11. Manco

  Manco

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/10/10
  Viestit:
  301
  Tykkäykset:
  24
  Puhelinmalli:
  iPhone 7
  Totta! Luin, tai kävin juuri läpi, Nokian Lumialle tehtyjä virransäästöohjeita. Siinä neuvottiin ottamaan pois käytöstä suuri osa niistä toiminnoista jotka tekevät siitä älypuhelimen. Sama juttu monilla muilla ns älypuhelimilla. Iphonessa on raportoitu akkuongelmia eikä oma N9:ni ole kovinkaan kaksinen. Laitteita myydään mahtavilla ominaisuuksilla (esim näytön kirkkaus) ja toiminnoilla mutta niitä ei kantsi käyttää jos tahtoo latauksen kestävän edes vuorokauden! Näittenhän pitäisi olla mobiileja laitteita eikä roikkua langan päässä ladattavina tuntikausia vuorokaudessa..
   
 12. Marki

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/8/09
  Viestit:
  91
  Tykkäykset:
  2
  iphone valmiudessa 29päivää 13 tuntia...kyllä tätä ihan kohtuullisena voi pitää? Akkua 2% jäljellä
   
 13. Sipsipussi

  Sipsipussi Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  31   0   0

  Liittynyt:
  30/3/11
  Viestit:
  2269
  Tykkäykset:
  203
  Puhelinmalli:
  Lue sigu
  Ollut laatikossa lentokonetilassa(jos sellainen löytyy)?

  Kuulostaa uskomattomalta vaikka oliskin ollut täysin käyttämättömänä.
   
 14. Marki

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/8/09
  Viestit:
  91
  Tykkäykset:
  2
  Siihen hyyty akku :( ei mennyt koko kuukautta lataamatta :(

  [​IMG]
   
 15. PELLEfin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/10/04
  Viestit:
  325
  Tykkäykset:
  61
  En usko minäkään kyllä. Minulla on 99% ajasta luuri offline moodissa ja oma N8 kesti 11 päivää. Otin varmaan alle kymmenen valokuvaa ja kerran päivässä tarkistin miltä akun varaus näyttää.
  Eihän tuossa iphonessa olisi kuin kevyt 709 tunnin valmiusaika.
   
 16. leon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/2/09
  Viestit:
  111
  Tykkäykset:
  1
  Samsung Galaxy Note, jotkut päässeet 4-5 vuorokauden käyttöaikaan näyttö himmeällä, virransäästö päällä. Tässähän on tuplakokoinen akku ( 2500 mAh ) verrattuna normaaleihin älypuhelimiin. Normaalilla käytölläkin akku kestää hyvin.
   
 17. Picea

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/7/10
  Viestit:
  231
  Tykkäykset:
  5
  Toki toiminta-ajat ovat romahtaneet sitten peruspuhelinten. Vanhojen Symbian-nokioiden kanssa tuppasi laturi olemaan hukassa kun sitä ei tarvinnut kuin kerran viikkoon.

  Mutta jos nyt iskee pöytään vaikka vanhan E90:n ja uuden Sampan Galaxy S2:n, niin onhan massoissakin aivan järkyttävä ero, noksun kanssa pitää olla tetsariliivit että sitä jaksaa kuljettaa, sampasta ei heti tiedä missä taskussa se on kun se ei paina mitään ja on ohut kuin luottokortti. Meidänkin firmassa aikanaan hankittiin paljon kakkospuhelimia ja sivuliittymiä päälliköille koska E90 oli niin iso ettei sitä voinut kaikissa tilaisuuksissa raahata mukana.

  Sitten toisaalta, tarvitaanko pakosti keskimäärin yli päivän mittaista latausväliä, älypuhelinten käyttäjistä 99,x % varmaan yöpyy tiloissa joissa on sähköä.
  Puhelinvalmistajat ovat tätä epäilemättä pohtineet, ja oikein oivaltaneet, vuorokausien akunkesto ei ole kynnyskysymys.
  Yksikään valmistaja ei ole lähtenyt ainakaan vielä kisaamaan akunkestolla, puhelimen ohuus tuntuu olevan jostain kumman syystä tärkeämpi kilpailuvaltti.

  PS. Nyt minullakin on Note, ja tuntuu aika juhlavalta kun puhelinta voi surutta käyttää koko päivän vaikka miten ilman pelkoa akun hiipumisesta.
   

Jaa tämä viestiketju