Mobiili.fi Mihin hintaan Microsoft myy? Kaupunki varaa 4,5 miljoonaa – Salon Nokia-tilojen kauppahinta...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2097
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nokian ja Microsoftin entisen Salon yksikön tiloja, joista kaupunki yhdessä kiinteistösijoittajien on käynyt neuvotteluja ja tehnyt ostotarjouksen.


  Nokian ja sittemmin Microsoftin entisistä merkittävän kokoisista toimitiloista Salossa hierotaan yhä kauppoja.

  Salon Seudun Sanomat kertoo Salon kaupunginjohtajan Antti Rantakokon esittävän, että kaupunki varaa ensi vuoden talousarvioonsa 4,5 miljoonaa euroa Microsoftin tiloihin perustettavaan osaamiskeskukseen.

  Microsoft ja yksityiset kiinteistösijoittajat ovat jo pitkään käyneet Microsoftin kanssa tiloista neuvotteluja ja tehneet ostotarjouksen. Uusi kiinteistöyhtiö ostaisi tilat Microsoftilta. Salon kaupunki tulisi kiinteistöyhtiöön vähemmistöomistajaksi noin 40 prosentin osuudella. Yhteensä uuden kiinteistöyhtiön oma pääoma olisi 11,5 miljoonaa euroa.

  Mobiili.fin saamien tietojen mukaan yksi suunnitellun kiinteistöyhtiön merkittäviä omistajia tulisi olemaan salolainen Jorma J. Nieminen perheineen, mahdollisesti sijoitusyhtiöidensä kautta. Kiinteistöneuvos Niemisen omistuksessa on laajasti kiinteistöjä jo entuudestaan Salossa ja muualla.

  Microsoftille kiinteistöistä tehdyn ostotarjouksen tarkasta summasta ei ole tietoa. Kiinteistöyhtiö rahoittaisi todennäköisesti reilusti yli 50 prosenttia kauppahinnasta velkarahoituksella, joten mahdollinen kauppahinta järjestelyn toteutuessa noussee useisiin kymmeniin miljooniin euroihin.

  Meriniityssä Salossa sijaitsevat toimitilat ovat yhteiskooltaan jopa 9,5 hehtaaria, ja niissä työskenteli Nokian huippuvuosina lähes 6 000 työntekijää. Yksinään kiinteistöjen ylläpitokustannusten on kerrottu olevan 2-3 miljoonaa euroa vuodessa.

  Tiloissa toimii jo nyt myös muita yrityksiä. Kuuluisasti muun muassa älypuhelinvalmistusta suurin puhein, mutta vähäisin teoin Saloon viritellyt Turing Robotic Industries toimii Nokian Nakolan entisessä koetehtaassa ja yhtenä toisena esimerkkinä Salossa on käynnissä moottoripyöräilyyn suunnatun NUVIZ-visiirinäytön tuotekehitys. Lisäksi muista kuin teknologiayhtiöistä esimerkiksi Nordean puhelinpalvelukeskus ja Orionin logistiikkakeskus toimivat jo osassa tiloja.

  Microsoft on lopetellut toimintaansa Salossa kuluvan vuoden aikana. Salon toimipisteen lopettamisesta kerrottiin heinäkuussa 2015. Sittemmin Microsoft on kertonut vielä uusista merkittävistä lisävähennyksistä, joiden myötä Suomesta on kadonnut lähes koko Microsoftin Nokialta ostama toiminta.

  Salon kaupunki on suunnitellut Nokian ja Microsoftin entisiin tiloihin Salossa osaamiskeskusta, joka edistäisi paikallista osaamista, tukisi uudistuvaa liiketoimintaa erityisesti perinteisessä teollisuudessa ja tuotannossa sekä tarjoaisi alustan korkeakouluyhteistyölle.

  Osaamiskeskus tukeutuisi Nokian ja Microsoftin Saloon kerryttämään älylaitteisiin liittyvään huippuluokan tuotekehitysosaamiseen, jota voidaan hyödyntää nyt myös asioiden internet -liiketoiminnan kehittämiseen sekä tuotanto-osaamiseen. Salossa nähdään osattavan tuotanto tuoteideasta markkinointiin ja alihankintaverkoston hallintaan.

  [​IMG]
  Saloon puuhataan osaamiskeskusta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju