Mielipide...

Keskustelu osiossa 'Ylläpito', aloittaja J.J-75, 21/3/03.

 1. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  En ole tutkinut asioita mikä nyt on laitonta ja mikä ei, mutta eikös jokainen vastaa itse siitä mitä kirjottaa minnekin? se että joitakin henkilöitä on "ajettu pois" kun on levittänyt tietoa edes vaikkapa "laittomista ohjelmista", millä tavalla henkilön tulisi varmistua ettei ohjelma ole laiton, mistä tietoa levittää? Keneltä?

  Se että mikä on laitonta, niin ainakin riistää sananvapaus.
  Jos joku haluaa levittää tietoa jostakin, eikös se ole poliisin asia tutkia eikä foorumin ylläpitäjän?

  Tiedän että jonkinlainen järki pitää olla. mutta mitä sitten siitä jos kysyisi esim. minkä merkkisellä paistinpannulla lähtee parhaiten henki ja saisi vastauksen. Mitä tapahtuisi? Onko laitonta? Mikä tassä asiassa olisi laitonta?
  Eihän siinä viitata esim. suoranaisesti mikä halutaan tappaa, vaikka päätellä vois vaikka mitä. Saako tappaa semmosella vaikka kärpäsen tai koiran. Mitä sitte? henki lähtee joka tapauksessa, kummallakin. Joku selvennys pitäisi olla. Ei vaikkapa ensimmäistä kertaa nettiä käyttävä voi tietää mitä siellä saa tehdä ja mitä ei. Moniko meistä on täysin lainkuuliainen. Ei ikinä rikkoisi lakia.

  Olen oppinut vihaamaan aivan saatanasti kaikenmaailman moralisteja ja auktoriteettiasemassa olevia. Pelkästään jo senki vuoksi kun ei uskalleta olla aitoja, vaan pitää "aikuisena" vetää jotain ihme roolia. Teeskennellä kuinka hyvä ihminen on. Säännöt on perseestä, niistä ei ota kukaan tolkkua muu kuin se joka ne on laatinut. Se on sen henkilön ajatusmaailmaa. Kiroilu? Se on vaa normaaliin puheen sekaan liitettyä voimasanaa ja jos joku siitä "tilttaa" niin kyllä sitä kuunnellaan, siihen puututaan, muttei olennaiseen asiasisältöön. Tekopyhää ja paskamaista. Tiedän ettei tämä teksti miellytä monia, mutta uskallan sanoa mielipiteeni ja kertoa että kuinka naurettavaksi koko "säännöt" voi mennä kun ei voi tajuta ettei kaikki sitä tajua välttämättä vaikka kuinka selitetään. Parempi on vaan poimia se olennainen tieto, ja vastata siihen jos pystyy. Se on suoraa, nopeaa ja joustavaa. Se on myös merkki ihmisen yhteistyökyvystä.

  Harvoin näin avaudun, mutta tein selväksi oman kantani.
   
 2. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  Tällaisissa tapauksissa, kuten tämä foorumi, osa säännöistä on varmastikin laadittu ihan yleisen viihtyvyyden kannalta sekä avuksi noudattamaan hyvää käyttäytymistä, jonka tässä tapauksessa määrittelee sivuston ylläpitäjä haluamassaan muodossa. Sivuston sisällön saa valita, aivan kuten ravintolat saavat valita asiakkaansa, kuitenkin edelleen noudatten sitä hyvää tapaa (ja myös lakia).

  Olet oikeassa siinä, että tietokoneita/internettiä tuntematon henkilö ei voi aina tietää mikä on laitonta ja mikä ei; esimerkiksi ohjelmista kun ei aina voida/osata ottaa selvää, että onko se laiton kopio vaiko maksuton ja vapaasti kaikkein käytössä oleva; itse en ainakaan tuota tietäisi. AV-osastolla oli tästä hyvä esimerkki; tiesin kyllä, että elokuvien kopiominen on laitonta, mutta en tiennyt sitä, että tekstitysten levittämistäkään ei kovin hyvällä katsota. =) Aivan, olisin voinut hiukan ajatella eteenpäin..

  Mitä tulee kiroiluun, niin tuosta olen sitä mieltä, että jos asiaansa ei 'julkisella' paikalla saa sanottua tarpeeksi painokkaasti ilman kirosanoja, sen voisi jättää sanomatta, tai ainakin sitten piilotella siitä puolet tähdillä. Tekopyhää? Ehkä, mutta koskaan ei voi tietää kuinka nuoret lapset tätäkin seuraavat ja näinollen en itse ainakaan pelkästään kohteliasuudesta kirosanoja viljele tällaisessa paikassa. Yhteistyökykyä ilmaisee mielestäni siis myös se, että ymmärtää jonkun ihmisen 'pilkunviilauksen' tällaisessa asiassa vaikka asiasisältö itse viestissä olisi kuinka hyvä tahansa; pitää osata tulla puolitiehen vastaan, puolin ja toisin. Kiroilla voi sitten, kun tietää kuka on kuulemassa; itse teen niin. =)

  Tällä foorumilla siedetään yllättävänkin paljon kaikenlaista, ottaen huomioon että tämä kuitenkin on kaikenikäisten ja kaikenlaisten ihmisten käytössä. Hyvät tavat (jolla tarkoitan nyt annettujen ohjeiden noudattamista kun tänne kerran on tultu) eivät ole merkki mistään muusta kuin suvaitsevaisuudesta ohjeita ja toiveita kohtaan, vaikka ne omista näkemyksistä eroaisivatkin.

  Aina ei ole kyse laista tai lain rikkomisesta.

  Tämä ei ole moralisoimista, vaan oma mielipiteeni. =)

  Edit; Ymmärsin, että ketään ei ole potkittu pois varoittamatta (kun luin muita aiheita). Jos huomautuksista huolimatta tekee vastoin ojeita, niin silloinhan ei ole kyse enää tietämättömyydestä vaan silkasta tyhmyydestä.
   
 3. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Tämäpä on ihan hyvä mielipide ja mukava juttu että joku ymmärtää myös sitten avautua kysymään asiasta joka askarruttaa.

  Vastuu omista kirjoituksista on etunenässä kirjoittajalla itsellään, enkä enää oikein tiedä mitä kuuluu lakialoitteelle "päätoimittajasäännön" laajentamisesta myös netin keskustelupalstoja koskevaksi. Tämähän siirtää vastuun kirjoituksista kirjoittajan lisäksi myös ylläpidolle. Ylläpitoa on ilmankin tätä lakia pidetty vastuullisena keskustelupalstoilla esiintyvästä materiaalista - jos paikalla on joku saunalahden (tai toisen käden tietoihin perustuen myös suomi24:n) edustaja, niin voi varmaan vihjaista lisää tästä asiasta. Ylläpito siis myös vastaa viesteistä, sillä yläpitäjällä / moderaattoreillahan on mahdollisuus ja myös velvollisuus valvoa, seunsuroida tai jopa poistaa muiden käyttäjien viestejä. Moderaattori ei siis ole mikään "hyvä veli"-titteli, vaan vastuunimike.

  Mitä laittomiin asioihin tulee, niin kukapa meistä lakikirjan osaisi ulkoa? Ei kukaan. Kuitenkin joku tietää jostain asiasta ja toinen toisesta ja välillä on tullut itsellenikin yllätyksenä että jokin asia on lailla tai asetuksilla, ohjeilla tms. säännelty tai jopa kielletty kokonaa. Se, että vahingossa tekee jotain laitonta ei mielestäni ole mitenkään kriminalisoitavaa - virheitä sattuu mutta kyllä niistä muutaman jälkeen pitäisi jo oppia. Moderaattorit, ylläpitäjä tai muut käyttäjät usein huomauttavatkin moisesta asiastamelko kärkkäästi eikä tätä kannata ajatella mitenkään vihamielisenä lähestymisenä vaan niin, että tässä pidetään vähän kaikkien puolia pitämällä foorumin jutut lakien, asetusten tms. hyvien tapojen puitteissa. Nothing more, nothing less. En minäkää ole ammatiltani poliisi, vaikka kärkkäästi tartunkin laittomuuksiin - en vain omasta puolestani halua niiden "yleistyvän" esim. sillä verukkeella että jonkun muun käyttäjän laittomuuksia tms. on hyväksytty. Koska en lakia osaa itsekään ulkoa (big surprise?), pidän myös jutut mielellään poissa ns. harmaaltakin alueelta. Miksi laittomuudet pitäisi pitää poissa foorumilta? Ihan puhtaasti siksi, että ne eivät kuulu tänne. Nettisivuja tietojeni (ja jonkin tapauksenkin) mukaan tulee ylläpitää nuodattaen sen maan lakeja jossa palvelin sijaitsee - nyt suomessa.

  Mitä hyviin käytöstapoihin tulee, niiden noudattamista täällä suosittelen. Jos käyttäjiä on liki 4000, ja ns. vakionaamojakin satoja, ei voi kukaan täällä mellastaa kuin sika pellossa muita mielin määrin loukaten. Myös kiroilu loukkaa monia ihmisiä ja harvemmin kirosanan puuttuminen muuttaa juuri sanomaa, joten niiden käyttöä ei suositella. On melkoisen alkeellista ajatella sen riittävän, että teksti miellyttää itseäsi miksi ihmeessä edes kirjoittaa tänne, ellei tarkoituksena ole kiinnittää myös muiden ihmisten huomiota? Jos "kirjoittaa vain ja ainoastaan itseään varten", niin kannattaa mielummin hankkia kotiinsa ruutupaperia ja lyijykynä ja antaa tunteen palon tuottaa juuri sellaista tekstiä kuin haluat nähdä. Silloin eivät muut kiusaannu mistään. Kuitenkin foorumille (foorumeille) kirjoiteltaessa mielestäni on kohtuullista ottaa myös muut käyttäjät huomioon. "Sivistynyt" teksti myös antaa kirjoittajastaan (ainakin itselleni, moniko uskoisi että "livenä" olen pukeutunut prätkä-nahkarotsiin, vääntänyt tukkaa rasvalla tötterölle, ajellut jenkkiromulla ympyrää ja juonut kaljaa + muita "virkistysjuomia" niin ettei enää tolpillaan pysy? Ei varmaan moni.) usein paremman kuvan.

  Tämä nyt alkuun, omana mielipiteenäni.
   

Jaa tämä viestiketju