Mobiili.fi Microsoftin tiedotteessa vihjaava sanavalinta – vahvistus Lumioiden lopulle?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Windows-puhelinten myynti on laskenut vauhdilla. Lumia 650:n huhuttu jäävän viimeiseksi Lumiaksi.


  Microsoft kertoi tänään myyvänsä Nokia-peruspuhelinten toimintansa Foxconnille ja sen yhteistyökumppanille HMD globalille, jotka alkavat myös tehdä Nokia-nimellä Android-pohjaisia älypuhelimia ja tablettilaitteita.

  Tiedotteessaan Microsoft kertoo älypuhelintensa jatkosta sanankääntein, jotka vahvasti vihjaavat, ettei uusia Lumia-puhelimia tultaisi enää näkemään.

  ”Microsoft jatkaa Windows 10 Mobilen kehittämistä ja tukea Lumia-puhelimille, kuten Lumia 650, Lumia 950 ja Lumia 950 XL, ja puhelimille OEM-kumppaneilta kuten Acer, Alcatel, HP, Trinity ja VAIO”, toteaa Microsoft sanatarkasti suomeksi käännettynä englanninkielisessä tiedotteessaan.

  [​IMG]
  Microsoftin toteamus tänäisessä tiedotteessaan.
  Jo aiemmin liikkeellä on ollut vahvoja huhuja, joiden mukaan alkuvuodesta Mobile World Congressin alla julkistettu edullisemman keskihintaluokan Lumia 650 olisi jäämässä historian viimeiseksi Lumia-puhelimeksi.

  Microsoftilta on myös todettu, että yhtiö viettää tänä vuonna välivuotta puhelimissa. ”Tulemme tekemään joitakin siistejä juttuja puhelinten kanssa, mutta tänä vuonna puhelimet ovat tärkeä osa perhettämme mutta eivät keihäänkärkemme”, maalaili Microsoftin Windows- ja laiteyksikön vetäjä Terry Myerson tulevaa.

  Myöhemmässä rauhoittelevassa viestissään Myerson painotti, että Microsoft on sitoutunut Windows 10 Mobileen myös puhelinkokoluokan laitteissa. ”Uskomme tuotteen yritysasiakkaille tarjoamaan arvoon ja aikeemme on tukea Windows 10 Mobile -alustaa useiden vuosien ajan.”

  Huhutusti ja arvailujen mukaan Microsoft voisikin tehdä paluun älypuhelinmarkkinoille vielä ”Surface-puhelimellaan”, ehkä ensi vuonna. Aivan viime aikoina tästä ei kuitenkaan ole kuultu uusia raportteja.

  Lumia-myynti on sukeltanut viime aikoina: alkuvuonna Microsoft toimitti Lumioita enää 2,3 miljoonaa, 73 prosenttia vuotta aiempaa vähemmän.

  [​IMG]
  Lumia-puhelinten myynnin kehitys piirtää ensin nousevan ja sitten jälleen tasaisesti laskevan kehityskaaren.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju