Mobiili.fi Microsoftin puhelinliikevaihto rysähti, romahti ja vajosi: -71 prosenttia

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 20/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2094
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Microsoft esitteli alkuvuonna MWC:ssä Surfaceja sekä vielä uusimpia Lumia 650 ja Lumia 950 -puhelimia.


  Microsoft käytännössä viimein luovutti puhelimissa toukokuussa kertoessaan jätti-irtisanomisista ja aikeistaan keskittyä jatkossa vain yrityspuhelinten segmenttiin, johon uusia tuotteita on luvassa sitten joskus.

  Päätös jättää puhelimet taakse näkyy myös Microsoftin huhti-kesäkuun osavuosiraportissa.

  Microsoftin puhelimista keräämä liikevaihto laski hyytävät 71 prosenttia tai 870 miljoonaa dollaria, eli alle yhteen kolmasosaan vuotta aiemmasta. Microsoft ei enää raportoinut toimittamiensa Lumia- tai muuden puhelinten lukumäärää.

  Microsoft ilmoitti neljänneksen aikana toukokuussa myös myyvänsä peruspuhelintoimintonsa 350 miljoonalla dollarilla. Kaupan pitäisi toteutua toisen vuosipuoliskon aikana.

  Huhti-kesäkuun neljänneksellä Microsoft kirjasi jälleen myös tulokseensa 1,1 miljardia dollaria alaskirjauksia ja uudelleenjärjestelykuluja liittyen toiminnan lopettamiseen. Tosin nämä kalpenevat vuotta aiemmin tehtyjen 8,4 miljardin dollarin kulukirjausten vierellä.

  Microsoftin Surface-laitteiden liikevaihto toisella neljänneksellä puolestaan nousi vuotta aiemmasta 9 prosentilla. Windows- ja laiteyksikössä liikevaihto laski kokonaisuutena neljä prosenttia, mutta Windows-käyttöjärjestelmän myynti kasvoi kaikilla mittareilla, niin uusien laitteiden mukana (+27 % kuluttajille ja +2 % ammattilaisasiakkaille) kuin myös volyymilisensoinnissa suurasiakkaille (+3 %).

  Microsoftin koko liiketoiminassa puhelinten ja muidenkin laitteiden osuus ei ole kovin suuri.

  Kokonaisuutena Microsoft teki huhti-kesäkuussa 20,6 miljardin dollarin raportoidun liikevaihdon sekä 3,1 miljardin dollarin raportoidun nettotuloksen.

  Microsoftin tulevaisuuden menestyksen kannalta merkityksellisimmät toiminnot ovat Office ja muut yritysohjelmistot sekä Azure-pilvikokonaisuus. Sekä toimisto-ohjelmissa että palvelimissa Microsoftilla on menossa siirtymä aiemmasta paikallisesti asennettavien ohjelmistojen maailmasta pilvipalvelujen aikakauteen.

  Microsoftin suoritus huhti-kesäkuussa sille tärkeimmillä alueilla oli kohtuullinen. Tuottavuus- ja liiketoimintaprosessit -yksikön liikevaihto kasvoi viisi ja Älykäs pilvi -yksikön seitsemän prosenttia, mutta liikevoitot laskivat vastaavasti viisi ja 17 prosenttia vuotta aiemmasta. Pilvipohjaisen liiketoiminnan katteet Microsoftille ovat asennettujen ohjelmistojen kauppaa pienemmät.

  Yritysasikkaiden Office 365 -liikevaihto kasvoi 54 ja Azure-liikevaihto 102 prosenttia. Microsoftin yritysasiakkaiden pilvipalvelujen vuotuiseksi muutettu liikevaihdon taso oli jo 12,1 miljardia dollaria.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju