Mobiili.fi Microsoftin oma Skype sanoo hei hei Windows Phonelle – tuki päättyy suuressa muutoksessa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 21/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Microsoftin omistama Skype-puhelu- ja viestisovellus lakkaa piakkoin toimimasta Windows Phone -puhelimissa. Tuki Windows Phone 8.1:lle ja vanhemmille sekä ikääntyneille Android-versioille lakkaa Skypen taustatekniikan suuren muutostyön viimeistelyn yhteydessä.

  Windows 10 Mobillelle Skype pysyy edelleen saatavilla, mutta kyseistä päivitystä ei ole julkaistu läheskään kaikille Windows Phone 8 -puhelimille, joten monet ovat pian jäämässä Skypeä.

  Microsoft ei näin näytä tukevan omaa puhelinalustaansa kovin pitkään edes omilla sovelluksillaan. Asiasta kertovassa Skypen blogimerkinnässä päätöksiä kuvataan ”vaikeiksi tehdä, mutta tarpeellisiksi”.

  [​IMG]
  Skype Windows Phonen aloitusnäkymässä.


  Jatkossa Skype tukee edelleen Windows 10:n lisäksi Windows 7:ää, Windows 8:aa, Vistaa ja jopa vielä Windows XP:täkin. Maccien osalta tuetaan OS X Yosemitea tai uudempia, iOS:stä versiota 8 tai uudempia sekä Android 4.03:tä tai uudempia.

  Muilla alustoilla Skype lakkaa toimimasta.

  Androidin osalta tuleva vanhempien versioiden poispudotues tuen piiristä ei vaikuta moniin: jo nyt Android 4.0.3:aa vanhempien versioiden osuus on vain pari prosenttia.

  Skype on tehnyt palvelunsa taustatekniikkaan suuren muutoksen siirtyessään aiemmasta P2P-pohjaisesta eli käyttäjien välisestä yhteysratkaisusta tukeutumaan omiin pilvipalvelimiinsa. Tämä on mahdollistanut muun muassa uusia toimintoja.

  Muutoksen alla ja sen ollessa käynnissä Skype ei ole toiminut aina kuten sen pitäisi – tämä on voinut näkyä esimerkiksi viestien jäädessä synkronoitumatta eri laitteiden välillä tai ilmoitusten viivästyessä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju