Mobiili.fi Microsoftin lipsautus paljasti: Lumioiden korvaaja näyttäisi olevan varsinainen teholaite

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 25/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Mitä älypuhelimiin tulee, kuluva vuosi on Microsoftille eräänlainen välivuosi, mutta kokonaan puhelimia ei ole yhtiössä hylätty. Niin sanotusta Surface-puhelimesta tai, Microsoftin laitekehitystä johtavan Panos Panayn mukaan nimetystä, Panay-puhelimesta on huhuttu jo pitkään. Ilmestyessään se saattaakin olla varsinainen teholuuri. Microsoft itse lipsautti vihjeen aiheesta omille verkkosivuilleen.

  Microsoftin Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmä on Googlen Androidiin verrattuna varsin nirso sen suhteen, minkälaisilla laitteilla sitä voi käyttää. Vain tietyt järjestelmäpiirit ovat tuettuja, ja Microsoftin hiljattain päivittäessä tuettujen piirien listaa pääsi yllättäen mukaan myös vielä julkaisematon MSM8998.

  [​IMG]
  Qualcomm Snapdragon.


  Mallinumeron MSM8998 uskotaan tarkoittavan Qualcommin Snapdragon 830 -piiriä, jota ei siis ole vielä julkaistu, mutta joka luultavasti tulee ensi keväänä hyrräämään ainakin useiden tehokkaimpien Android-puhelimien sisuksissa. Qualcommin tämän hetken tehokkain piiri on Snapdragon 820, joka kantaa mallinumeroa MSM8996.

  Microsoft poisti sittemmin maininnan mystisestä järjestelmäpiiristä sivuiltaan, mutta muun muassa NokiaPowerUser ehti napata lipsautuksesta kuvakaappauksen.

  Snapdragon 830 -piiristä ei vielä tiedetä paljoakaan, mutta huhujen mukaan se käyttäisi 10 nanometrin viivanleveyttä ja tukisi jopa kahdeksan gigatavun RAM-muistia. Suorittimen ytimien määrästä ei ole tietoa, mutta nykyinen Snapdragon 820 käyttää neliydinsuoritinta, joka on valmistettu 14 nanometrin viivanleveydellä.

  [​IMG]
  Microsoft Surface Pro 4.


  Ainakin jo tammikuussa huhuttiin, että Microsoftin Lumia-puhelinsarja tulisi tiensä päähän Lumia 650:n myötä, ja yhtiön on odotettu seuraavaksi esittelevän jonkinlaisen Surface-puhelimen, joka voisi puhaltaa uusia tuulia älypuhelinmarkkinoille samalla tavalla kuin Surface-tietokoneet piristivät PC-maailmaa. Viimeisimpien huhujen mukaan Surface-puhelimia voitaisiin nähdä ensi vuonna, joten kuvioon sopii täydellisesti juuri Qualcommin Snapdragon 830 -piiri, joka luultavasti julkaistaan virallisesti tämän vuoden lopulla.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju