Mobiili.fi Microsoftin huhutaan myyvän Nokia-puhelimien valmistuksen Kiinaan, Microsoft Mobile...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Kiinasta kantautuu huhu, jonka mukaan Microsoft olisi lyömässä hanskat tiskiin peruspuhelinvalmistuksen osalta ja myisi sen Aasiaan. Samalla puolet Microsoft Mobilen työntekijöistä saisi lähteä ja loput työntekijöistä sulautettaisiin osaksi Surface-tiimiä.

  Huhuista kertoi kiinalainen teknologiasivusto Vtech, jonka raportin mukaan Microsoft lopettaisi peruspuhelimien valmistuksen ja myisi kyseisen liiketoiminnan sekä Nokia-brändin käyttöoikeuden Foxconnille. Foxconn valmistaa ja kokoonpanee laitteita useille eri merkeille, muun muassa Applelle.

  Lumioiden tavoin myös Microsoftin peruspuhelimien myynti on laskenut huomattavasti, sillä viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä laitteita myytiin 24,7 miljoonaa kappaletta, mutta tänä vuonna enää 15,7 miljoonaa kappaletta vastaavalla ajanjaksolla.

  Microsoftilla on oikeudet Nokia-brändin käyttöön peruspuhelimissa aina vuoteen 2024 asti, mutta oletettavasti liiketoimintaa eteenpäin myytäessä pitäisi lupa nimen käyttöön saada Nokialta, joka brändin edelleen omistaa.

  Vtechin raportin mukaan Microsoft myös sulauttaisi Espoossa tällä hetkellä päämajaansa pitelevän Microsoft Mobilen osaksi Surface-tiimiä, ja arviolta 50 prosenttia Microsoft Mobilen nykyisistä työntekijöistä vähennettäisiin. Microsoft Mobile on tähän mennessä vähentänyt jo yli 18 000 työntekijää sen jälkeen, kun Microsoft osti liiketoiminnan Nokialta vuonna 2014.

  Vtechin huhuista uutisoi MSPowerUser.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju