Mobiili.fi Microsoftilta kaksi uutta sovellusta – iPhone sai ensimmäisenä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 22/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Microsoft Flow mahdollistaa eri palveluiden kytkemisen yhteistoimintaan. Kuvassa näkyy esimerkkejä mahdollisista toiminnoista.


  Microsoft panostaa yhä vahvemmin mobiiliin, mutta tämä tapahtuu muilla kuin yhtiön omalla Windows-alustalla. Viimeisimpänä Microsoft on nyt esitellyt kaksi uutta sovellusta Applen iOS-alustalle – tuoreen eri palvelujen välille yhteyksiä luovan Flow’n sekä jo pidemmältä ajalta tutun, yritysten sisäisen tiedon SharePointin.

  Microsoft Flow on pitkälti samantyyppinen palvelu kuin esimerkiksi IFTTT ja Zapier. Siinä voi niiden tavoin virittää tapahtuvaksi jotain jossakin sovelluksessa toisen laukaistessa toiminnan. Vaikkapa voidaan määritellä, että Dropboxiin ladattava tiedosto ladataan myös SharePointiin ja asiasta ilmoitetaan Slack-keskustelukanavalla.

  Vielä toistaiseksi itse .Flow-sovelluksessa ei voi luoda uusia toimintoja, vaan tämä täytyy hoitaa vielä verkkoversion kautta. Tuleva päivitys tulee tuomaan kuitenkin myös luomisen mukaan sovellukseen, kuten myös toiminnot, jotka hyödyntävät itse puhelimen toiminnallisuuksia ja tapahtumia. Toistaiseksi sillä voi tarkastella käytössä olevia toimintoja, keskeyttää ja käynnistää niitä sekä tarkastella niiden aiemman toiminnan olleen tarkoitetun kaltaista ilman ongelmia.

  Microsoftin Flow’n kohderyhmä on ammattilaiskäytössä ja se vaatiikin kirjautumisessa joko työ- tai kouluperustaisen käyttäjätilin. Myös monet Flow’n toimintojen tukemista sovelluksista kallistuvat yrityspuolelle, kuten Office 365, Dynamics CRM, PowerApps, Yammer kuin myös muiden kuin Microsoftin, kuten MailChimp, GitHub, SalesForce sekä Slack.  Microsoft Flow löytyy App Storesta. Android-version pitäisi olla tulossa myöhemmin.

  [​IMG]
  Microsoft SharePoint -sovellus tuo nyt intranetin mobiilisti helpommin käytettämmässä muodossa.


  SharePoint lienee Flow’ta tutumpi monille. Kyse on jo 15 vuotta sitten ensimmäistä kertaa esitellystä pääasiassa yritysten sisäiseen tiedotukseen ja myös viestintään tarkoitetusta intranet-alustasta. SharePointia käyttää yli 200 000 organisaatiota maailmassa.

  SharePoint tuo mobiilisovelluksena tarjolle sen sisältämät tiedot, päivitykset, ihmisten profiilit, tiedostot, uutiset sekä sivustot. Sovellus toimii yhteispelissä Office 365:n SharePoint Onlinen tai SharePoint Serverin 2013- ja 2016-versioiden kanssa.

  Microsoft SharePoint löytyy App Storesta. Android- ja Windows-versioiden pitäisi olla tulossa myöhemmin tänä vuonna.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju