Microsoft yrittää taas kevyt-Windowsia: täysin uusi versio tulossa

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22294
Reaktiopisteet
216
Microsoftin Windows 8:n rinnalla esittelemä Windows RT floppasi täysin, mutta tämä ei estä Microsoftia jatkamasta vastaavalla idealla: pian luvassa on uusi Windows-versio, Windows Cloud.

Uudesta kevyemmästä Windows Cloudista on huhuttu jo jonkin aikaa, mutta nyt huhut ovat alkaneet vahvistua. Huhtikuussa tulossa olevan Windows 10:n Creators Update -päivityksen esiversiosta on jo löytynyt mainintoja uudesta Windows-versiosta muiden rinnalla.

Lisäksi pitkän linjan Microsoft-reportteri, ZDNetin Mary Jo Foley kommentoi lähteidensä paljastamien tietojen perusteella, että nimestä huolimatta Windows 10 Cloudilla ei välttämättä juurikaan tule olemaan erityisesti tekemistä pilvipalvelujen sen kanssa.


Windows Cloud tulossa.


Microsoftin tähtäimessä uudella Windows 10 -versiolla on sen sijaan erityisesti Googlen Chrome OS ja sillä varustetut Chromebook-laitteet, jotka helposti hallittavina sekä edullisempina ovat vallanneet erityisesti koulumarkkinoita nopealla vauhdilla. Edullisempi ja halvemmat Windows-laitteet mahdollistava Windows 10 Cloud on Microsoftin ase tähän taistoon.

Tärkeä ero Windowsin Cloud-versiossa normaalista Windows 10:stä olisi sen tuki vain uusille Universal Windows Platform -sovelluksille, jotka ovat tarjolla Windowsin Kaupassa. Käyttöjärjestelmällä varustetut laitteet eivät siis tukisi vanhoja muita Windows-sovelluksia. Samankaltainen mutta vielä pahempi ongelma koski aikanaan myös Windows RT:tä. Tilanne on ehtinyt kuitenkin jo muutamassa vuodessa muuttua Microsoftille suotuisammaksi – varsinkin vielä huomioiden uuden Windows Cloudin kohdemarkkina.

Myös Windows 8.1:stä on ollut tarjolla edullisempi Bing-hakukoneen oletukseksi asettanut vaihtoehto laitevalmistajille.

Vielä ei tiedetä, milloin Microsoft aikoo Windows Cloudista kertoa. Se voi tapahtua esimerkiksi jo Windows 10:n Creators Updaten huhtikuussa tapahtuvan julkaisun yhteydessä.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom