Microsoft vahvisti päivämäärän: Windows 10:n iso päivitys saapuu huhtikuussa

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22352
Reaktiopisteet
216
Windows-10-logo.jpg


Microsoft on vahvistanut päivämäärän Windows 10:n seuraavalle isolle päivitykselle, joka kulkee nimellä Creators Update. Yhtiön mukaan päivitys on ”suunniteltu sytyttämään ihmisten luovuus tarjoamalla muun muassa 3D- ja yhdistetyn todellisuuden ominaisuuksia, kehittyneempiä pelikokemuksia, uusia Microsoft Edge -selainominaisuuksia sekä parannetut tietoturva- ja tietosuojatoiminnot”. Windows 10 Creators Update -päivitykset alkavat vaiheittain 11. huhtikuuta.

3D kaikille ja tuki yhdistetylle todellisuudelle (Mixed Reality)

Creators Update sisältää suorastaan ikonisesta Windowsin Paint-ohjelmasta uuden version, Paint 3D:n, jonka avulla voi luoda omia 3D-objekteja, muuttaa niiden väriä ja kuviointia tai muuntaa 2D-kuvan kolmiulotteiseksi. Remix3D.com tarjoaa valmiita 3D-kuvia jatkuvasti kasvavassa online-kirjastossa, jossa käyttäjät voivat myös jakaa omia luomuksiaan.

Myöhemmin tänä vuonna on tulossa uusia Windows Mixed Reality -yhteensopivia virtuaalilaseja. Niitä valmistavat Acer, Asus, Dell, HP sekä Lenovo, ja niiden hinnat alkavat 299 Yhdysvaltain dollarista.

unnamed-2-700x467.png


Game Mode -pelitilan ja Beam-suoratoisto

Creators Update tuo Beam-tuen, joka mahdollistaa interaktiiviset pelilähetykset ja lähetysten katsomisen Xbox Liven kautta. Käyttäjä voi seurata suosikkipelaajiensa lähetyksiä ja viestiä heidän kanssaan ilman erillisiä laitteita tai ohjelmistoja. Lisäksi uusi Game Mode -pelitila priorisoi prosessorin ja grafiikkasuorittimen resursseja PC-pelien käyttöön.

Edge -selain on entistä nopeampi ja turvallisempi

NSS Labsin selvityksen mukaan Microsoftin Edge-selain estää 9 prosenttia enemmän kalastelusivustoja ja 13 prosenttia enemmän haittaohjelmia kuin Googlen Chrome. Googlen omien testitulosten mukaan taas Microsoft Edge on nopeampi kuin Chrome. Microsoftin oman vertailun mukaan Edge myös kuluttaa vähemmän virtaa, joten Edge-selaimella voi kannettavalla tietokoneella katsoa videoita jopa 1,5 tuntia pidempään kuin Chromella.

Creators Updatessa Edgeen on lisätty uusia ominaisuuksia, kuten parannettu välilehtien hallinta, joka auttaa löytämään, järjestämään ja avaamaan ei-aktiivisia välilehtiä poistumatta nykyiseltä sivulta. E-kirjoja voi päivityksen myötä hakea ja lukea Microsoft Edge -selaimessa Windows Storen Books-palvelussa kaikilla Windows 10 -laitteilla.

Parannettu tietoturva ja tietosuoja

Creators Update tarjoaa uuden palvelun tietoturvan seurantaan. Windows Defender Security Center -palvelussa voi ohjata kaikkia suojausasetuksia yhdestä näkymästä: virustorjunta, verkon ja palomuurin suojausasetukset, laitteen suorituskyvyn ja tilan arviointi, sovellusten ja selaimen tietosuoja-asetukset ja perheturva-asetukset mukaan lukien. Lisäksi Device Health Advisor -palvelu antaa tietoa laitteen tilasta ja Remote Lock -etälukitustoiminnon avulla laite lukittuu automaattisesti, kun käyttäjä astuu pois sen äärestä. Sovellusten asennuksen hallintaan on tarjolla uusia asetuksia.

Creators Updatessa Windows 10:n ja muiden Microsoftin palveluiden tietosuoja-asetusten hallinta on aiempaa helpompaa ja käyttäjä voi helposti valita itselleen sopivat asetukset. Microsoftin uudessa tietosuojanäkymässä voi tarkastella ja hallita omia käyttötietojaan eri Microsoftin palveluissa.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom