Mobiili.fi Microsoft vähentää taas – nyt saa lähteä 2 850 Windows-puhelinkehittäjää ja myyjää

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 29/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2173
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Microsoft jatkaa väenvähennystalkoitaan: tällä kertaa ilmoitettiin 2 850 työntekijän tulevista maailmanlaajuisista vähennyksistä.

  Vähennykset ja irtisanomiset tulevat tapahtumaan Microsoftin älypuhelin- sekä myynti- ja markkinointitoiminnoista.

  Viimeksi Microsoft kertoi jättivähennyksistä toukokuussa, jolloin kerrottiin 1 850 työntekijän leikkauksesta. Yhteensä tulevan vuoden aikana eli kesäkuun 2017 lopussa päättyvän tilikautensa päättymiseen mennessä Microsoft aikookin vähentää näin työntekijämääräänsä 4 700 hengellä nykyisin työllistämästään 114 000 ihmisestä.

  Toukokuun vähennyksistä lopulta 1 350 osui Suomeen, mikä kerrottiin yt-neuvottelujen päätyttyä heinäkuun alussa. Toukokuussa leikkausuutisten yhteydessä tarkastelimme, kuinka Microsoft lahtasi Nokialta ostamansa Nokialta ostamansa puhelintoiminnan kolmella suurella vähennysiskulla.

  Nyt ilmoitetut uudet vähennykset eivät koske Suomea. Syy on yksinkertainen: täällä jo aiemmat toukokuussa ilmoitetut vähennykset merkitsivät Microsoft Mobilen alasajoa ja lähes koko henkilöstön poistumista Microsoftilta. Sen sijaan nyt tehtävät vähennykset koskevat esimerkiksi Microsoftilla jo ennen Nokia-kaupaa työskennelleitä Windows Phone ja Windows Mobile -laite ja -ohjelmistokehittäjiä. The Registerin mukaan vähennyksistä 900 osuisi myyntiiin ja markkinointiin.

  Huhti-kesäkuussa Microsoftin liikevaihto puhelimista romahti 71 prosenttia vuotta aiemmasta eikä se enää raportoinut markkinoille toimittamiensa puhelinten lukumäärää.

  Microsoft on luvannut jatkaa puhelimissa vielä yritysasiakkaisiin suuntautuen, mutta tarkempia tietoja sen tulevista suunnitelmista ei ole vielä kuultu.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju