Mobiili.fi Microsoft vähentää 1 850 työntekijää, Suomen Microsoft Mobilesta 1 350 – uskoo vielä...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 25/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Microsoft kertoo virtaviivaistavansa puhelinlaitteiden toimintaansa ja vähentävänsä 1 850 työntekijää globaalisti, näistä 1 350 Suomessa.

  Microsoftin ilmoituksen alla huhuttiin Microsoftin täyttä loppua puhelimissa, mutta Microsoftin tiedote ei tätä täysin vahvista.

  ”Keskitämme panostuksemme puhelimissa alueille, joilla voimme erottautua: yrityksiin, jotka arvostavat tietoturvaa, laitehallintaa ja Continuum-toiminnallisuuttamme, sekä kuluttajiin, jotka arvostavat näitä samoja asioita”, kommentoi Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella. ”Jatkamme innovoimista niin laitteissa kuin pilvipalveluissakin, kaikilla eri mobiilialustoilla.”

  Microsoftin päätös tarkoittaa käytännössä töiden päättymistä lähes kaikilta vielä Suomessa Microsoft Mobile Oy:llä työskenteleviltä. Microsoftin erillinen Suomen myyntiyhtiö Microsoft Oy ei ole vähennysten piirissä. Microsoft Mobilen Tampereen toimipiste suljetaan kokonaan, mutta Espoossa Microsoft aikoo säilyttää vielä joitakin tuotekehityksen tiimejä.

  Osalla työntekijöistä tulee myös olemaan mahdollisuus siirtyä halutessaan töihin Microsoftin pääkonttorille Yhdysvaltoihin.

  Tarkkoja tietoja siitä, miten Microsoft vielä aikoo puhelin- tai Windows 10 Mobile -kehitystä jatkaa, ei ole. Se voi kuitenkin tapahtua yhdessä kumppaneiden kanssa pienessä mittakaavassa Yhdysvalloista käsin Windows- ja Surface-tiimien toimesta. Käytännössä kyse on kuitenkin nyt viimeistään Windows-puhelinten lopusta, sillä myyntimäärät ovat jo nyt valuneet marginaalisiksi. Nadella mainitsee tiedotteen kommenteissaan Windows 10:n Continuum-ominaisuuden, jolla puhelin voidaan liittää suureen näyttöön ja ohjainvälineisiin tietokoneen korvikkeeksi.

  Microsoft odottaa saavansa toimet päätökseen pääosin jo tämän kalenterivuoden ja kaikkiaan 2017 kesäkuussa päättyvän tilikautensa loppuun mennessä. Microsoft tekee 950 miljoonan dollarin alaskirjaus- ja järjestelykirjauksen tulokseensa toimenpiteistä. Summasta 200 miljoonaa dollaria liittyy tarjottaviin tukipaketteihin.

  Microsoft tulee tarjoamaan vähennettäville työntekijöille jo viime vuodelta tuttua Polku-tukiohjelmaa.

  Microsoft Mobilella on ollut vielä laajasti toimintaa Espoossa ja Tampereella. Salon yksikön sulkemisesta ilmoitettiin jo viime vuonna yhdessä yli 2 000 työntekijän jättivähennysten kanssa.

  Peruspuhelinliiketoimintansa myynnistä 350 miljoonalla dollarilla Foxconnille ja HMD globalille Microsoft kertoi viime viikolla.

  Microsoft osti puhelinliiketoimintansa Nokialta 5,4 miljardilla eurolla keväällä vuonna 2014. Kaupasta ilmoitettiin alun perin syyskuussa 2013.

  Microsoftin myymien Lumia-puhelinten myynti on sukeltanut rajusti viime aikoina. Alkuvuonna niitä toimitettiin enää vain 2,3 miljoonaa kappaletta, yli 70 prosenttia vuotta aiempaa vähemmän.

  Microsoftilla on myös tapahtunut suuria muutoksia Nokia-kaupan jälkeen. Yhtiötä pitkään johtanut Steve Ballmer ajettiin syrjään ja johtoon astui Satya Nadella, jonka aikana Microsoftin strategia on suuntautunut kohti yhtiön vahvoja osa-alueita Officen ympärille rakentuvissa yrityspalveluissa sekä Azure-pilvipalveluissa ja panoksia muihin toimintoihin on vähennetty.

  [​IMG]
  Lumia-puhelinten myynnin kehitys piirtää ensin nousevan ja sitten jälleen tasaisesti laskevan kehityskaaren.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju