Mobiili.fi Microsoft soutaa ja huopaa: yhdistetty Skype-sovellus Windows 10:lle taas tulossa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 24/3/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Kuvankaappaus uudesta Skype-sovelluksesta Windows 10:lle.


  Microsoft on jälleen tuomassa tarjolle Windows 10 -laitteille uuden, kaikki Skype-toiminnot yhdistävän sovelluksen.

  Alun perin Windows 10 -laitteille Microsoft erotti Skypen toiminnot kolmeen erilliseen sovellukseen aiemman yhden sijasta: yksi puheluille, yksi viesteille ja vielä yksi erikseen videopuheluille. Aikomuksena oli luopua aiemmasta Windows Kaupan Skype-sovelluksesta. Microsoft on vielä koko ajan jatkanut Skypen vanhan Win32- eli työpöytä-Windows-version tukemista

  Skype kertoo nyt blogissaan julkaisevansa pian Windows Insiders -ohjelman kautta Skype Universal Windows Platform app Preview for Windows 10 -sovelluksen vastauksena käyttäjiltä saatuun palautteeseen.

  Myöhemmin uusi Skype-sovellus aiotaan tuoda jälleen tarjolle myös päivityksenä Windowsin Kaupan kautta.

  Windows 10:n ja puhelinten Windows 10 Mobilen mukana tulevia kolmea erillistä Skype-sovellusta tuetaan ainakin vielä toistaiseksi. Ilmeisesti Microsoftin suunnitelmat näiden osalta eroavat myös hieman eri laitteiden osalta: kolme erillistä sovellusta on koettu tärkeämmäksi pieninäyttöisimmissä puhelimissa, joissa eri toimintojen hajauttaminen eri sovelluksiin voi selkeyttää kokonaisuutta. Sen sijaan suurempinäyttöisemmillä tableteilla ja tietokoneilla yhdistäminen yhteen sovellukseen puolestaan voidaan nähdä näppärämmäksi ratkaisuksi.

  Kolme erillistä Skype-sovellusta on integroitu Windowsin muihin toimintoihin, esimerkiksi viestisovellus myös tekstiviesteihin. Vaikka erilliset Skype-sovellukset pysyvät näillä näkymin jatkossakin tarjolla ainakin Windows 10 Mobilelle, aikoo Microsoft tuoda niille käytettäväksi myös uuden toiminnot yhdistävän Skype-sovelluksen. Se tapahtuu kuitenkin myöhemmin kuin ensin nyt piakkoin vuorossa oleva julkaisu suuremmilla näytöillä varustetuille laitteille.

  Aluksi tarjolle tuleva uusi yhdistetty Skype-sovellus on tietyiltä toiminnoiltaan vielä myös rajoittunut. Muun muassa ryhmäviestien, ryhmäpuhelujen ja -videopuhelujen tuki, näytön-, tiedostojen ja videoviestien jako sekä tarkempi ilmoitusten hallinta ovat tulossa osaksi sovellusta vasta tulevissa päivityksissä.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju