Microsoft selkeyttää Windows 10:n yksityisyysasetuksia

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22294
Reaktiopisteet
216
windows_10-700x381.jpg


Monet käyttäjät ja tahot ovat moittineet Microsoftin tapoja kerätä Windows 10 -käyttäjien tietoja esimerkiksi verkkoselaamisesta ja hauista. Nyt Microsoftin Windows- ja laiteyksikön vetäjä Terry Myerson on yhtiön blogissa kertonut muutoksista, joilla yhtiö antaa käyttäjille mahdollisuuden tarkkailla tiedonkeruuta (”telemetria”, kuten Microsoft on sitä kutsunut) ja muuttaa yksityisyysasetuksia.

Tietosuojauudistuksia tulee kahdella merkittävällä tavalla. Verkkosivuilleen Microsoft on julkaissut sivun, jolla käyttäjät voivat muun muassa tarkastella ja tyhjentää verkko- ja hakuhistoriaansa sekä sijainteja. Lisäksi Windows 10:n tuleva Creators Update -päivitys selkeyttää tietosuoja-asetusten muokkaamista.

Microsoftin sivuille on lisätty Tietosuoja-sivu, jolla kerrotaan, mihin tarkoituksiin tietoja kerätään. Lisäksi käyttäjät voivat tarkastella, muokata ja tyhjentää tietoja.
2017-privacy-settings-windows10-700x555.png


2017-privacy-settings-windows10-2-700x565.png


Windows 10:lle keväällä saapuva Creators Update tuo mukanaan uuden yksityisyysasetusten määrittelyn. Nykyiset Windows 10 -käyttäjät saavat ilmoituksia, joilla kehotetaan asettamaan tietosuoja-asetukset toivotulle tasolle. Uuden Windows 10 -asennuksen tekevät tai aiemmista Windows-versioista päivittävät saavat käyttöönoton yhteydessä eteensä asetusvalikon, jolla tietosuoja-asetukset laitetaan toivotulle tasolle, ja valikko myös kertoo, mihin valinnat vaikuttavat. Asetuksia voi toki muokata myöhemminkin asetusvalikon kautta, ja esimerkiksi lupia sijainnin seurannalle voi myöntää tai evätä sovelluskohtaisesti.

Uudet tietosuoja-asetukset saapuvat Windows Insider -käyttäjille porrastetusti seuraavan päivityksen yhteydessä, ja isolle yleisölle uudistukset saapuvat keväällä virallisesti julkaistavan Creators Update -paketin mukana.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom