Mobiili.fi Microsoft myy Nokia-peruspuhelintoiminnan – hinta 350 miljoonaa dollaria

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 18/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Microsoft myy peruspuhelintoimintansa Hon Hain eli Foxconnin tytäryhtiölle FIH Mobile Ltd.:lle sekä HMD global Oy:lle 350 miljoonalla dollarilla (noin 310 miljoonaa euroa), yhtiö kertoi tänään päässeensä sopimukseen kaupasta vahvistaen aiemmat huhut.

  Päivitys kello 12:25: Nokia kertoi myös tehneensä itse HMD global Oy:n kanssa sopimuksen, joka palauttaa Nokia-brändin laajasti puhelimiin ja tabletteihin.

  Kaupassa siirtyy myös Nokian entinen Vietnamin tehdas. Microsoft kertoo ostajille siirtyvän kaikki käytännössä kaikki sen peruspuhelimiin liittyvät omaisuuserät, kuten brändit, ohjelmistot, palvelut, huoltoverkosto ja muut omaisuuserät, asiakassopimukset sekä kriittiset toimitussopimukset.

  Peruspuhelinliiketoiminta tuli Microsoftille sen ostettua Nokian Devices & Services -yksikön.

  [​IMG]
  Nokia 215 on yksi esimerkki Microsoftin myymästä Nokia-peruspuhelimesta.


  Peruspuhelinten myynti on Microsoftinkin omistuksessa laskenut yhä vauhdikkaasti, mutta vielä alkuvuonnakin tammi-maaliskuussa niitä toimitettiin 15,7 miljoonaa kappaletta markkinoille.

  Yhteensä ostajille siirtyy suoraan tai heillä on mahdollisuus liittyä 4 500 työntekijällä Microsoftilta.

  Microsoft kertoo jatkavansa Windows 10 Mobilen kehitystä ja Lumia-puhelinten ja kumppanien Acer, Alcatel, HP, Trinity ja VAIO tukemista. Aiemmin samassa yhteydessä peruspuhelinten myyntihuhujen kanssa kerrottiin myös Microsoft Mobilen aikeista vähentää puolet työntekijöistään. Tältä osin Microsoft ei ole vielä tänään erikseen kommentoinut asiaa.

  Nyt ilmoitetun kaupan odotetaan toteutuvan 2016 toisella vuosipuoliskolla normaalien muodollisuuksien sekä viranomaishyväksyntöjen jälkeen.

  Ostajana toimiva Foxconn tunnetaan muun muassa Applen iPhonen ja monien muiden merkkien laitteiden kokoonpanijana. Toisena ostajana mainittu suomalainen yhtiö HMD global Oy on asianajotoimiston loppuvuodesta 2015 valmiiksi perustama ja huhtikuussa tämän nimen ottanut yritys, jonka hallituksen ainoana jäsenenä toimii Jean-Francois Baril, joka toimi Nokialla 1999-2012, toimitusketjusta ja hankinnasta vastaavana johtajana. Nykyisin Baril toimii toimitusjohtajana Ginko Ventures -sijoitusyhtiössä sekä Connecting Partners -konsulttiyhtiössään. Lisäksi hän toimii Nokian perustaman ja myymän Vertu-luksuspuhelinyhtiön hallituksen jäsenenä.

  Päivitys: Lisää Nokian tulevaisuudesta puhelimissa ja tableteista HMD globalin kanssa yhteistyössä tästä!

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju