Mobiili.fi Microsoft myönsi: miljardin Windows 10 -laitteen aikataulu ei toteudukaan – syynä puhelimet

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 15/7/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2142
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Windows 10 ei tule löytymään miljardista laitteesta alkuperäisen tavoiteaikataulun mukaisesti.


  ”Tavoitteemme on, että kahden-kolmen vuoden kuluessa Windows 10:n julkaisusta tulee miljardi laitetta toimimaan Windows 10:llä”, totesi Microsoftin Windows-yksikön vetäjä Terry Myerson Microsoftin Build-tapahtumassa keväällä 2015.

  Miljardista Windows 10 -laitteesta vuonna 2018 tuli Microsoftille laajemminkin esitelty tavoite ja arvio. Mutta nyt Microsoft on myöntänyt, ettei tavoitetta tulla saavuttamaan aikataulussaan.

  Microsoft on vahvistanut asian ZDNetille: ”Olemme tyytyväisiä kehitykseen tähän asti, mutta puhelinlaitteiden liiketoimintamme kohdentamisen takia tulee kestämään kauemmin kuin tilikaudelle 2018 asti saavuttaa tavoitteemme miljardista kuukausittain aktiivisesta laitteesta.

  Microsoft on kertonut, että nyt Windows 10 on yltänyt 350 miljoonaan kuukausittain aktiiviseen laitteeseen.

  Kuten Microsoft itsekin toteaa, Windows-puhelinten myynnin jo tapahtunut lasku sekä jätti-irtisanomisten ja kehityspanosten alasajon sinetöimä lähes täydellinen kuihtuminen jatkossa, on helppo nostaa syyksi tavoitteen toteutumatta jäämiselle. Alun perin tavoitteeseen oli voitu laskea mukaan vajaan 50 miljoonan Windows-puhelimen vuotuinen myynti, joka ei nyt tule tapahtumaan. Microsoftilta odotetaan vain pieniä määriä myyvää puhelintarjontaa pääasiassa yritysasiakkaille.

  Miljardin laitteen Windows 10 -tavoite sisälsi niin pöytäkone-PC:t, läppärit, tabletit, puhelimet, Xboxit, Surface Hubit, HoloLensit ja myös muut Windowsilla varustetut IoT-laitteet. Enemmistön miljardista odotettiin olevan PC:eitä ja tabletteja.

  Microsoft on hakenut Windows 10:lle käyttäjiä ilmaisilla päivityksillä, joita se on markkinoinut erittäin aggressiivisesti käyttäjille ilmestyvinä ponnahdusikkunoina ja muina muistutuksina. Windows 10:n ilmainen päivitysaika aiemmista versioista päättyy 29. heinäkuuta.

  Tulevan vuoden ajalta Microsoft odottaa Windows 10 -laitteiden määrän kasvavan yritysten laajojen käyttöönottojen sekä kuluttajien hankkimien uusien Windows 10 -laitteiden voimalla.

  Windowsin kilpailijoista Google totesi viime syksynä Androidin aktiivisten laitteiden määrän yltäneen 1,4 miljardiin, mutta tämä jakautuu erittäin moniin eri versioihin käyttöjärjestelmästä. Määrä lienee sittemmin jatkanut kasvuaan. Apple on puolestaan viime aikoina todennut, että yhteensä eri Apple-laitteita on aktiivisessa käytössä yli miljardi, sisältäen iOS-laitteet, Macit sekä esimerkiksi Apple Watchin ja Apple TV:n.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju