Mobiili.fi Microsoft muuttaa älypuhelimesi 3D-skanneriksi – ”Helppoa kuin valokuvan otto”

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 26/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2120
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]Microsoftin uusi tutkimusprojekti pureutuu kolmiulotteisen mallintamisen saloihin. Pyrkimyksenä on mahdollistaa kohteiden 3D-skannaus täysin tavallisilla älypuhelimilla. Itse skannaamisen kehutaan olevan yhtä helppoa kuin kuvan ja videon ottamisen.

  Microsoftin tutkijat kehittävät parhaillaan MobileFusion-nimellä kulkevaa projektia. MobileFusion eroaa vastaavista projekteista siinä, että se ei vaadi minkäänlaista ulkoista lisälaitteistoa toimiakseen. Myöskään nettiyhteys ei ole pakollinen, eli sovelluksen mahdolliset käyttötilanteet ovat moninaiset.

  MobileFusionin avulla käyttäjä voi kaapata täyden 3D-mallin jostain tosimaailman kohteesta käyttäen useimmista älypuhelimista löytyvää kameraa. Microsoftin mukaan syntyvä malli on tarpeeksi tarkka, jotta sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi 3D-tulostuksessa tai pelikehityksessä.

  MobileFusion esitellään kattavammin lokakuussa alan konferenssissa. Sovellus on jo toimiva, mutta vaatii luonnollisesti vielä jatkokehitystä. Parhaillaan tutkijat pyrkivät varmistamaan, että MobileFusion toimii kaikentyyppisillä älypuhelimilla, mukaanlukien esimerkiksi iOS-, Android-, ja Windows Phone -laitteet. Toiveissa on julkaista sovellus kuluttajille jossain vaiheessa, mutta tarkkoja suunnitelmia tästä ei vielä ole.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju